Головна

Реєстрація

Вхід
Понеділок, 06.05.2024, 18:38
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Лютий » 19
Франція та Україна подарували світу два шедеври – чий кращий?
(як вкрасти мільйон)
 
Ось, кажуть, українці як і весь пострадянський простір, деградують, що немає у нас нічого яскравого, нового і корисного.
Не згоден я. Є речі, які, окрім наших співвітчизників, ніхто в світі не може зробити краще.
 
На ваш суд два шедеври – закордонний і наш.
Франція, Віадук Мійо
Віадук Мійо (le Viaduc de Millau) – вантовий автодорожній міст, який проходить через долину річки Тарн поблизу міста Мійо (Франція). Це найвищий транспортний міст у світі, одна з його опор має висоту 341 метр – трохи вище за Ейфелеву вежу, і всього на 40 метрів нижче, ніж Empire State Building.

Віадук Мійо складається з восьмипролітного сталевого дорожнього полотна, підтримуваного вісьмома сталевими колонами. Дорожнє полотно важить 36000 тонн, має довжину 2460 метрів, ширину 32 і глибину 4,2 метра. Кожний з шести ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 699 | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (0)

Практичні поради від Махна 
 27 жовтня 2008
26 жовтня виповнилося 120 років з дня народження одного з найвидатніших українців – Нестора Івановича Махна.
Кажуть, що влада любить мертвих героїв – від їх імені політикам легше брехати народу. Проте Нестор Іванович не такий! З його, навіть мертвого, владі ніяк не створити ручного кумира. Ім'я Махна буде обпікати вуста будь-якого можновладця, який наважиться його промовити.
Махно – безкомпромісний синонім анти-примусу, ворог пихи високих кабінетів, символ людської волі, що протистоїть величезній та бездушній державній машині. Жива свобода, що змогла постати між жорнами імперських армій. Насправді, світ наповнений протистоянням ДЕРЖАВИ і ЛЮДИНИ. Україна тим і відрізняється від інших, що протягом сторіч ЛЮДИНА тут здобувала гідних захоплення перемог.
Українці мають пишатися тим, що з одних тих же їх високих хмар, з безкраїх степів півдня народилась і чорнопрапорна республіка Махна, і Запорізька Січ – явища, схожих на яких не було ніде і ніколи в світовій історії.
Бюрократичні машини не ... Читати далі »
Категорія: Соціум | Просмотров: 687 | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (0)

Прогниле рядно проблем третього сектору
 
Становлення і зміцнення демократичної держави залежить від формування сучасного громадянського суспільства. А базисом для розвитку такого суспільства є громадські організації — так званий третій сектор. Проте становище третього сектору в Україні надзвичайно складне. Гіпертрофована роль держави та міцна вертикаль виконавчої влади не створюють умов для розвитку горизонтальних зв’язків між владою і суспільством на всіх рівнях, а отже — не стимулюють участі громадян в об’єднаннях для захисту своїх інтересів.
Чи можна назвати третій сектор у державі впливовим? Над цим та іншими питаннями розмірковує голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів» Володимир ПЕТРОВСЬКИЙ.
— На превеликий жаль, впливові громадські організації можна перелічити на пальцях однієї руки. Всі вони починали свою діяльність іще в Радянському Союзі (як, наприклад, Гельсінкська правозахисна група). Натомість існує цілий пласт відносно молодих громадських організацій (ГО), які лише за назвою громадські, а насправді є ручними для певних державних структур чи партій, оскільки слугують для них засобом « ... Читати далі »
Категорія: Соціум | Просмотров: 912 | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (0)

Як на моїх очах держоргани відмазували браконьєрів
 
У суботу вранці ми поїхали колективом на загонне полювання на кабана до Васильківського району. На трасі нас вже чекав єгер, звичні вітання, обмін жартами, оформлення всіх належних документів та інструктаж. Все, полювання почалося.
День чудовий – випав невеликий сніг, стояв мороз, все обіцяло добре полювання. Перший квартал лісу, перший загон, загоничі вже вийшли на лінію стрільців, ділянка порожня, звіра не було.
Почали збиратися біля машин, щоб під`їхати до наступного кварталу, але раптом, з боку тієї самої наступної ділянки, почули канонаду (близько 15 пострілів). Схоже, не одні ми вирішили пополювати в цих місцях.

Єгер вирішив поїхати перевірити, оскільки на цій ділянці ніхто, крім нашого колективу не міг перебувати. Вже під`їжджаючи, помітили як двоє чоловіків тікають до лісу. На полі стояв уазик, біля якого метушливо збиралися люди в камуфляжі. Підозри єгеря підтвердилися: колектив полював без дозволів, без ліцензії і без єгеря чи розпорядника полювання.

Усі хлопці – знайомі, місцеві, з Василькова. У машині яскраві свідчення вдалої «браконьєрки»: два убитих цьоголітка та свиноматка. Досвідчені мисл ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 714 | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz