Головна

Реєстрація

Вхід
Середа, 08.05.2024, 23:15
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Архів новин
« 1 2 3 4 5 ... 26 27 »

СПЕЦИАЛЬНЫЕ ЛАГЕРЯ НКВД

При изучении этoй страшнoй страницы  истoрии преступлений кoммунизма пoразил тoт факт , чтo ocвoбoждения фашистскoй фабрики смерти - кoнцлагеря "БУХЕНВАЛЬД" сoветскими вoйcками пo cути не былo. Была банальная смена фашистких надзирателей "БУХЕНВАЛЬДА" на надзирателей из НКВД  и переименoвание кoнцлагеря  "БУХЕНВАЛЬД"  на "СПЕЦЛАГЕРЬ № 2".

Специальные лагеря НКВД
  лагеря для интернированных в ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Просмотров: 710 | Дата: 24.02.2010 | Коментарі (0)

Кабмін затвердив концепцію будівельно-ощадних кас

Кабінет міністрів затвердив Концепцію розвитку житлової кооперації і упровадження житлових будівельно-ощадних кас в Україні.
Текст розпорядження №243-р від 17 лютого ц.р. опублікований на урядовому порталі.
 
Згідно з документом, концепція передбачає вирішення проблеми шляхом розвитку житлової кооперації і упровадження житлових будівельно-ощадних кас, які разом з іпотечним кредитуванням повинні стати ефективними складовими механізму забезпечення громадян житлом.

Житлово-будівельна каса – це фінансова установа, діяльність якої пов`язана із залученням вкладів фізичних осіб, наданням вкладникам кредитів для поліпшення їх житлових умов з державною підтримкою у вигляді премій на вклади ... Читати далі »

Категорія: Бізнес | Просмотров: 718 | Дата: 24.02.2010 | Коментарі (0)

За підготовку перевороту арештовано велику групу турецьких військових

Кількість воєначальників, затриманих у Туреччині за звинуваченням у підготовці антиурядової змови, збільшилася до 51 особи, повідомили представники правоохоронних органів країни. Як повідомляється, серед затриманих колишні голови військово-повітряних (ВПС) і військово-морських (ВМС) сил країни. У будинках деяких офіцерів проводяться обшуки, передає Associated Press.

Події, що відбуваються в Туреччині, відображають ту напружену обстановку, в якій ведеться боротьба за владу в країні між правлячою партією прем`єр-міністра країни Реджепа Тайіпа Ердогана, лідера помірно-ісламістської Партії справедливості та розвитку, і опозиційно налаштованих сил.

Політична напруженість у країні досягла піку минулого тижня, коли у Верховній раді суддів і прокурорів, яка підтримує опозицію, ухвалили усунути з посади одного з прокурорів після того, як той дав розпорядження затримати одного з колег за підозрою в зв`язках із змовниками.

... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Просмотров: 669 | Дата: 24.02.2010 | Коментарі (0)

23 лютого краще оголосити Днем жертв громадянської війни

Представники одеського організаційного комітету «23 лютого» сьогодні звернулися до депутатів Верховної Ради України і Державної Думи Російської Федерації з пропозицією «проголосити 23 лютого Міжнародним днем жертв громадянської війни, оскільки обидві держави найбільше постраждали під час подій 1918-1921 років».
 Як передає кореспондент УНІАН, цю ініціативу було оприлюднено сьогодні під час громадянської панахиди, що відбулася біля пам`ятника загиблим на Куликовому полі, де свого часу були поховані бійці Червоної Армії і військ Центральної Ради.
«Ми вважаємо, що настав час відійти від різних ідеологічних нашарувань і поглянути на трагедію, яка сталася, з точки зору цивілізованого світу. Представники різних народів, які ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Просмотров: 735 | Дата: 24.02.2010 | Коментарі (0)

Із архівів ЦРУ про УПА:
Вони налаштовані працювати з нами, без нас і проти нас
 
Вашингтон – Нещодавно розсекречені архіви Центрального розвідувального управління США проливають світло на встановлення контактів та початок співпраці між ЦРУ та Українською Головною Визвольною Радою (УГВР), створеною у 1944 році для політичного керівництва збройною боротьбою Української Повстанської Армії (УПА). Ці документи змальовують природу угоди, на базі якої відбувалася співпраця між двома сторонами та надають важливу інформацію про те, якими були перші спеціальні операції на початку «холодної війни».

Один із документів, що називається «Операція Белладонна», описує за яких обставин і чому уряд США увійшов у контакт із представниками УГВР у Римі, і чому саме УГВР було вибрано як партнера.

Як свідчить документ, ця співпраця була вигідна обом сторонам і була спрямована на підтримку українського визвольного руху з одного боку, і на постачання інформації про радянські плани у повоєнній Європі, з іншого.
 
Категорія: Козацькому роду нема переводу | Просмотров: 782 | Дата: 23.02.2010 | Коментарі (0)

На дачі в заступника начальника «МВС РФ» працювали раби
 
На дачі у заступника ватажка банди «МВС РФ» Михайла Суходольського в районі Фрязіно працювали раби-гастарбайтери, розповіла журналу The New Times колишній прапорщик-кінолог Омону «Зубр» з підмосковного Щолкова Лариса Крепкова.
Вона стверджує, що міліціонери з банди «спецназ» силою захоплюють приїжджих з країн СНД на ринку робочої сили на Ярославському шосе, а потім рабська безкоштовна праця використовується як на базі Омону, так і на дачах у вищого керівництва міліції.
Тих, хто намагається втекти, омонівці жорстоко б'ють. Про це журнал повідомляє в своїй новій статті «Зубр на полюванні».

Раніше це ж видання опублікувало скандальну статтю про непривабливі справи в московській міліції «Раби Омону». У ній члени банди «другого батальйону ОМОН» ГУВС Москви, завдання якого розганяти вуличні акції протесту, поскаржилися формальному ватажку Кремля Медведєву на «нестерпні умови роботи і порушення з боку начальства».
Московські омонівці стверджували, що міліційне начальство з їхньою допомогою заробляє гроші. Зокрема повідомлялося, що керівництво батальйону вимагає під загрозою позбавлення пре ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Просмотров: 676 | Дата: 23.02.2010 | Коментарі (0)

 Хакнуть за 60 секунд. Как работают украинские хакеры

Украинцы все громче заявляют о себе в мире киберпреступности. Белый хакер рассказал Фокусу о своих чёрных коллегах

Во время избирательной кампании украинские хакеры регулярно напоминали о себе. 18 января пресс-служба Виктора Януковича сообщила, что сайт лидера Партии регионов пережил хакерскую атаку, из-за чего был недоступен более двух часов. В день первого тура выборов об атаке на свой портал сообщили о ... Читати далі »

Категорія: Не салом єдиним... | Просмотров: 846 | Дата: 23.02.2010 | Коментарі (0)

Ющенко і державна резиденція. Кругова порука vip-чиновників
 
За п'ять років свого президентства Віктор Ющенко порвав на грудях не одну сорочку, роздаючи обіцянки, в тому числі про зрівняння у правах високопосадовців та простих смертних.
Цим він, наприклад, відрізнявся від Януковича, який під абстрактне гасло "Покращення життя вже сьогодні" тихо виводив з державної власності резиденцію "Межигір'я".
Ющенко ж, агітуючи своїх прихильників перед парламентськими виборами 2007 року, був більш категоричним. Він заявив про необхідність "позбутися вражаючих за розміром пільг для депутатів та інших можновладців".
"Сьогодні число таких привілеїв становить 30 позицій - це безкоштовні квартири, транспорт, санаторії, медичні і соціальні послуги... Щороку платники податків витрачають на депутатські пільги майже півмільярда гривень. Це - блюзнірство! - обурювався гарант Конституції. - Таку політику ми не тільки зупинимо, але й поставимо на сторожі Національне антикорупційне бюро".
На словах з президента Ющенка виходив палкий борець за соціальну справедливість. Але справжні його погляди щодо "вражаючих за розміром пільг" стали відомими в останні дні перебування на посаді.
На прощальні ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 883 | Дата: 22.02.2010 | Коментарі (0)

Справжні борці за незалежність України - Чорні Ворони степів
 
Микола Скляр (Шкляр) - отаман Чорний Ворон, народився у м. Жовті Води, Катеринославської губ.
 — жовтень 1920, с. Розумівка Чигиринського пов. Київської губ., тепер Олександрійський р-н Кіровоградської обл.).
 — військовий діяч часів УНР, повстанський отаман (1919 – 1920),
 — командир кавалерійського полку, другий помічник командувача Кримського корпусу Повстанської армії Нестора Махна, командир ударно-розвідувального загону Степової дивізії Костя Блакитного (серпень – жовтень 1920).

Навчався в Катеринославському гірничому інституті.
У травні-липні 1919 року взяв участь у повстанні отамана Матвія Григор'єва проти "комуни і чрезвичайок".
З серпня 1919 року – сотник Повстанської армії Нестора Махна. Невдовзі Скляр стає другим помічником командувача Кримського корпусу Повстанської армії, згодом – командиром кавалерійського полку. "Называл себя анархистом, ... Читати далі »
Категорія: Козацькому роду нема переводу | Просмотров: 2913 | Дата: 21.02.2010 | Коментарі (0)

Василь Шкляр: «Мій Чорний Ворон – це білий янгол волі»
Василь Шкляр
Наш гість – письменник Василь Шкляр, переможець усіх престижних літературних конкурсів, його вважають батьком українського бестселера, приміром, чималого «шурхоту» наробили його романи «Тінь сови», «Ностальгія», «Ключ», «Елементал», «Кров кажана» та інші. Лише культовий «Ключ» зібрав цілу колекцію нагород і останніми роками витримав дванадцять видань в Україні та за кордоном. Улюблена премія Василя Шкляра – «Автор, чиїх книжок найбільше вкрали з книгарень».

Нещодавно письменник презентував новий твір – «Чорний Ворон», у якому відтворює одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок нашої історії – боротьбу українських повстанців проти окупаційної влади у 20-х роках минулого сторіччя. Роман здобув першу премію Ліги українських меценатів і вийшов одночасно у двох видавництвах: «Ярославів Вал» і «Клуб сімейного дозвілля». Письменник працював над книжкою 13 років.
У «групі підтримки» – Михайло Слабошпицький, виконавчий директор Ліги українських меценатів, критик, лауреат Шевченківської премії, та Володимир Яворівський, голова комітету ВРУ з питань культури і ду ... Читати далі »
Категорія: Козацькому роду нема переводу | Просмотров: 1010 | Дата: 21.02.2010 | Коментарі (0)

Пам’ятники та меморіальні дошки видатним українцям в Австрії
(українці за кордоном)
 
1. Пам’ятник Івану Франку (Відень 1, Постґассе 8) був відкритий 28 травня 1999р.

 
2. Меморіальна дошка Івану Франку (Відень 1, Др. Люґер-Рінґ 1) встановлена в інституті германістики Віденського університету, в якому Іван Франко успішно захистив докторську дисертацію. Відкрита 29 жовтня 1993 р.


3. Меморіальна дошка Івану Франку (Відень 1, Віпплінґерштрассе 26) розташована на фасаді будинку, в якому Іван Франко проживав більшу частину свого перебування у Відні. Відкрита у 1960 р.

Іванові Франкові не судилося завершити в Україні дисертацію про творчість Івана Више ... Читати далі »
Категорія: Це варто послухати/побачити | Просмотров: 5539 | Дата: 21.02.2010 | Коментарі (0)

В Україну вже й картоплю завозять із Африки
 
Дефіцит картоплі в Україні спробують компенсувати за рахунок імпорту. Про це пише тижневик «Коментарі:».
За інформацією видання, в Одеському порту наразі перебувають кілька суден з імпортною картоплею. Основні країни-постачальники картоплі - Єгипет і Саудівська Аравія, - які відправили до України продукцію, зібрану вже в 2010 році. З Європи у нинішньому сезоні картопля не постачатиметься через вищу вартість автомобільної доставки.
Як повідомила «Коментарям:» менеджер із закупівель групи компаній «Аркадія» (Одеса) Ольга РУБАН, яка спеціалізується на імпорті овочів, у цьому сезоні обсяги закордонних поставок будуть на 40% більшими від торішніх. Водночас імпортери не готові точно сказати, яку частку із завезеної до України картоплі буде реалізовано на внутрішньому ринку, а який обсяг пройде транзитом у Росію й Молдову.
Як пише видання, необхідність увезення картоплі з-за кордону зумовлена двома основними причинами. По-перше, сьогодні на внутрішньому ринку не вистачає достатньої кількості картоплі вітчизняного виробництва. А, по-друге, якість продукції, яку пропонують на продаж українські сільгоспвиробники, серйозно кульга ... Читати далі »
Категорія: Бізнес | Просмотров: 652 | Дата: 21.02.2010 | Коментарі (0)

Кольорові раси та їх вплив на українські расові елементи
(З викладу д-ра Ростислава Єндика в Українськім Науковім Інституті)

 
 
 

 
Мову і правопис ориґіналу збережено. Число 2136 "ЧАС” з дня 21. квітня 1936. Сторона 3.
Серед людських рас панує принцип двоякої боротьби: аґональної і континентальної. Напрямком першої є добір серед громади, а друга покриваєть­ся з кольоніяльним завойовництвом.
Пімічується ступневий занепад Заходу з при­чини деякого частинного ослаблення біольогічної динаміки. Це ослаблення використовують колірові племена й організуються під расовим кличем – "бий білих”. Провід обіймає Японія і большевики. Загалом у часі 1800-1932 р. зросло число кольо­рової людности в 3,5 разів, число ж білої людности лише в 2,3 разів.
Причини жилавости японського народу лежать у їхньому довгом ... Читати далі »
Категорія: Козацькому роду нема переводу | Просмотров: 732 | Дата: 20.02.2010 | Коментарі (0)

Франція та Україна подарували світу два шедеври – чий кращий?
(як вкрасти мільйон)
 
Ось, кажуть, українці як і весь пострадянський простір, деградують, що немає у нас нічого яскравого, нового і корисного.
Не згоден я. Є речі, які, окрім наших співвітчизників, ніхто в світі не може зробити краще.
 
На ваш суд два шедеври – закордонний і наш.
Франція, Віадук Мійо
Віадук Мійо (le Viaduc de Millau) – вантовий автодорожній міст, який проходить через долину річки Тарн поблизу міста Мійо (Франція). Це найвищий транспортний міст у світі, одна з його опор має висоту 341 метр – трохи вище за Ейфелеву вежу, і всього на 40 метрів нижче, ніж Empire State Building.

Віадук Мійо складається з восьмипролітного сталевого дорожнього полотна, підтримуваного вісьмома сталевими колонами. Дорожнє полотно важить 36000 тонн, має довжину 2460 метрів, ширину 32 і глибину 4,2 метра. Кожний з шести ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 699 | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (0)

Практичні поради від Махна 
 27 жовтня 2008
26 жовтня виповнилося 120 років з дня народження одного з найвидатніших українців – Нестора Івановича Махна.
Кажуть, що влада любить мертвих героїв – від їх імені політикам легше брехати народу. Проте Нестор Іванович не такий! З його, навіть мертвого, владі ніяк не створити ручного кумира. Ім'я Махна буде обпікати вуста будь-якого можновладця, який наважиться його промовити.
Махно – безкомпромісний синонім анти-примусу, ворог пихи високих кабінетів, символ людської волі, що протистоїть величезній та бездушній державній машині. Жива свобода, що змогла постати між жорнами імперських армій. Насправді, світ наповнений протистоянням ДЕРЖАВИ і ЛЮДИНИ. Україна тим і відрізняється від інших, що протягом сторіч ЛЮДИНА тут здобувала гідних захоплення перемог.
Українці мають пишатися тим, що з одних тих же їх високих хмар, з безкраїх степів півдня народилась і чорнопрапорна республіка Махна, і Запорізька Січ – явища, схожих на яких не було ніде і ніколи в світовій історії.
Бюрократичні машини не ... Читати далі »
Категорія: Соціум | Просмотров: 687 | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz