Головна

Реєстрація

Вхід
Понеділок, 20.05.2024, 02:06
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Архів новин
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 26 27 »
Неосталінізм як ідея модернізації Росії
 
У Росії ідеологічний ренесанс. Замість тотальної пропагандистської війни, критики України, як головного ворога російського народу і небезпеки помаранчевих сценаріїв, фонтанують свіжі ідеї доленосних перспектив житія країни.
Найсвіжіша з них – креативна стратегія модернізації держави. «Ми створимо розумну економіку, побудуємо справжню Росію, яка займе гідні позиції в світовому розподілі праці», - заявив президент у недавньому зверненні до Федеральних Зборів. Винахід правлячого тандему Путін-Медведєв підхопили і посунули в народ бюрократія, експертне прокремлівське співтовариство, об`єднане партійними структурами бутафорських «єдиної і справедливої Росії».
У чому полягає ця сама «модернізація»?

Путін, Медведєв
Офіційно декларований сурковським агітпропом сенс «стратегічної концепції модернізації» полягає в тому, що Росія зможе стати наддержавою, зайняти місце під сонцем і влитися в «золотий мільярд», якщо зможе будувати своє процвітання не тільки на торгівлі нафтою і газом.
Але, мабуть, мета у кремлівських стратегів зовсім інша. Багато що, на жаль, свідчить про т ... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 1717 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Документальний фільм "Український степ"


Категорія: Екологія | Просмотров: 725 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Ліквідація. Історія провалу російських спецслужб в Україні
Автор: Юрій БУТУСОВ
Інформація голови СБУ Валентина Наливайченка про арешт на гарячому відразу п’яти офіцерів Федеральної служби безпеки Росії в Одеській області видалася настільки сенсаційною, що повірити в це здавалося неможливим.
Отже, на прес-конференції глава СБУ заявив, що 27 січня офіцерів ФСБ РФ заарештовано під час отримання інформації, що містить державну таємницю, від громадянина України. Докази незаперечні — зафіксовано передачу матеріалів, оскільки зустріч повністю контролювали українські контррозвідники, особи учасників установлено.

Заява ФСБ РФ повністю підтвердила факти. Російська спецслужба не заперечила шпигунства в Україні! Головний пафос росіян полягав у тому, що їхні дії були нібито лише відповіддю на розвідувальну активність українців проти Росії. Найсмішнішим було твердження, що шпигунський скандал — провокація СБУ, що нібито міжнародна практика рекомендує виявляти шпигунів і видавати їх тихо, без розголосу. Цікавий і, звісно, випадковий збіг — н ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Просмотров: 756 | Дата: 14.02.2010 | Коментарі (0)

Західні лідери де–факто визнали Януковича Президентом, привітавши його з перемогою
 
Віктор Янукович іще не став Президентом України де–юре, а його вже визнають таким де–факто. Причому не соратники й однодумці, які зараз переймаються переважно тим, що ділять портфелі у ще не легітимізованій владі, а лідери світових держав і організацій. І йдеться вже навіть не про Росію та СНД — «беріть вище»...
«Від імені НАТО я тепло вітаю Януковича з його обранням Президентом України. Вибори були вільними, чесними і демократичними, зразковими для всього регіону», — таке повідомлення надійшло на адресу лідера Партії регіонів від генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Фога Расмуссена. Керівник структури, якою виборці «регіоналів» з їхньої подачі лякають дітей, запевняє «нового Президента» в тому, що «НАТО віддане поглибленню нашого стратегічного партнерства з Україною», і висловлює «особисте сподівання» на «тісні контакти з Президентом Януковичем».
«Високу оцінку рівню розвитку демократії в Україні, що було підтверджено під час проведення президентських виборів» у телефонній розмові з переможцем другого туру виборів, дав і президент США Барак Обама. Якого, до речі, в Америці часто критикую ... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 684 | Дата: 14.02.2010 | Коментарі (0)

Про правильне розуміння націоналізму
Кім Чен Ір
Бесіда з відповідальними працівниками ЦК Трудової партії Кореї 26 і 28 лютого 91 року доби Чучхе (2002).
Важливо мати правильне уявлення про націоналізм. Це допоможе людям домагатися консолідації нації, виступати на захист її інтересів і зробити свій внесок у відкриття шляху до творення її долі.
Націоналізм зародився як ідеологія захисту інтересів нації в момент її формування та розвитку. Кожна нація формується у певний свій час. Вся ж нація являє собою соціальний колектив, історично сформований і усталений на основі кровної та мовної спорідненості, спільності території і культурного життя. Нація складається з різних класів і прошарків. В будь-якій країні, в будь-якому суспільстві не можна побачити людину, що не належить до тієї чи іншої нації. І оскільки людина належить до певного класу, прошарку і в той же час до певної нації, вона наділена як класовим, так і національним характером. Ці дві риси, класові і національні вимоги нерозривно і тісно взаємопов’язані. Зрозуміло, класи, прошарки, що утворюють націю, володіють різними класовими потребами та інтересами в залежності від свого неоднакового соціально-економічного становища. Не заважа ... Читати далі »
Категорія: Це варто прочитати | Просмотров: 924 | Дата: 14.02.2010 | Коментарі (0)

В Одесі накрили порностудію, яка працювала в режимі on line
 
Працівники одеської міліції викрили злочинну групу осіб, яка організувала порностудію з трансляцією через мережу Інтернет "подій" в режимі реального часу.
Про це УНІАН повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України.
За даними ДЗГ, до складу злочинної групи входили: 38-річна жінка, яка виконувала функції організатора, 23-річна співучасниця - адміністратор та 15 дівчат - виконавиць, віком від 18 до 23 років.
У кожного члена групи були чітко визначені обов’язки. Зокрема, організатор заманювала дівчат та здійснювала їх підбір для роботи моделями на орендованих квартирах, в так званих веб-студіях. Також до обов’язків організатора входило контролювання оплати послуг Інтернет-провайдера та нарахування "заробітної плати". Адміністратор навчала моделей роботі з комп’ютером в режимі "on line” та спілкуванню з "клієнтами” порнографічних сайтів англійською мовою.
За допомогою комп`ютерної техніки та відеокамер дівчата "працювали" у три зміни по 8 годин. Дівчина-модель за замовленням клієнта виконувала його еротичні бажання в реальному часі. За зміну модель могла заробити близько тисячі доларів США.
Для отримання грошей за ... Читати далі »
Категорія: Бізнес | Просмотров: 690 | Дата: 14.02.2010 | Коментарі (0)

Тігіпко пропонує провести непопулярні реформи
 
Політики повинні узяти на себе всю повноту відповідальності за ситуацію в Україні і, відмовившись від популістських обіцянок, провести непопулярні в населення, але необхідні для добробуту людей у майбутньому реформи.
Про це у коментарі тижневику «Дзеркало тижня» (№ 5 (785), 13-19 лютого) заявив екс-кандидат на пост Президента України Сергій ТІГІПКО.
«Основні реформи потрібно здійснити в економіці. І саме ці реформи зіштовхнуться з серйозним опором із боку як чиновників, так і частини суспільства. Першочерговими кроками має стати дерегуляція економіки, проведення адміністративної реформи, перегляд фіскальної політики та відмова від соціального популізму», - заявив він.
С.ТІГІПКО переконаний, що, перш за все, необхідно скоротити кількість держчиновників, які паразитують на контролі кожного кроку підприємців.
«Скорочення контролерів допоможе й боротьбі з корупцією, але здолати опір давно сформованої системи буде дуже нелегко», - підкреслив він.
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 736 | Дата: 14.02.2010 | Коментарі (0)

Краєвиди України!

Категорія: Це варто послухати/побачити | Просмотров: 667 | Дата: 14.02.2010 | Коментарі (0)

Відеопосібник "Малі Річки України"

з трьоїх частин (загальна тривалість 20 хв).

Автор Володимир Фесенко (громадська організація "Ярина", Київ). 

Фільм перший "Проблеми"






 
Категорія: Екологія | Просмотров: 725 | Дата: 13.02.2010 | Коментарі (0)

Поліція Греції звинувачує двох братів-українців у вбивстві поліцейського
(козацькому роду нема переводу :( )
 
Правоохоронні органи Греції звинувачують двох братів, громадян України, у вбивстві поліцейського, нападі на поліцію та інших злочинах.
Про це повідомив у суботу на прес-конференції в Афінах керівник поліцейського управління столичної області Аттіка бригадний генерал Янніс ДИКОПУЛОС, передає РІА Новости.
За словами полісмена, 30-річного громадянина України було затримано напередодні, його 34-річний брат при спробі затримання викрав автомобіль і зник. Обох чоловіків оголошено в розшук українськими властями по лінії Інтерполу за підозрою в скоєнні різних злочинів, додав генерал. При цьому він не назвав прізвища підозрюваних.
За версією слідства, брати смертельно поранили 3 квітня 2009 року в Афінах офіцера поліції, який помер за два місяці. Також в цьому нападі був поранений напарник убитого. Приводом для нападу стало викрадення автомобіля, яке, ймовірно, вчинили брати.
Категорія: Резонанс | Просмотров: 540 | Дата: 13.02.2010 | Коментарі (0)

Китай в Антарктиде
 
Китай грозится за 2 года соорудить наблюдательную станцию на самой высокой точке материка.
"В октябре стартует 25-я Китайская антарктическая экспедиция, главной задачей ее участников станет строительство новой станции на плато Dome A и дальнейшем его исследовании", - сообщил секретарь компартии при Институте полярных исследований Китая У Цзиньюон.
Плато Dome А является одним из самых холодных мест на Земле с температурами, достигающими -90 градусов по Цельсию. Кроме того, Dome A - самая высокая часть антарктического плато.
Напомним, что ранее Эстония заявила о намерении открыть на берегу моря Росса в Антарктиде полярную станцию.


http://www.meteoprog.ua/ru/newsweather/news/1475.htm
Категорія: Геополітика | Просмотров: 735 | Дата: 13.02.2010 | Коментарі (0)

Современные палестинцы оказались прямыми потомками древних евреев
 
Профессор истории Тель-авивского университета получил премию французских журналистов за свою весьма спорную и противоречивую книгу о происхождении еврейского народа
Книга, которая была опубликована издательством Resling, в течение 19 недель находилась в Израиле в списке бестселлеров. А во Франции, где ее пребывание на полках книжных магазинов едва ли перевалило за полгода, уже продано 25.000 экземпляров. Этого достаточно для того, чтобы закрепиться в списке бестселлеров. В своей работе Санд рассматривает вопросы, которые во многом остаются табу в израильском обществе, в том числе родовые истоки еврейского народа и генетическое родство с ним современных израильтян. Ранее лауреатами престижной премии становились такие авторы, как французский интеллектуал Раймон Арон, литературный критик Джордж Стайнер, писатель Милан Кундера и историк Франсуа Паре.
 
 В книге "Когда и как был придуман еврейский народ?" автор пытается доказать, что евреи, живущие в Израиле и в дру ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Просмотров: 838 | Дата: 13.02.2010 | Коментарі (0)

Євро зникне як єдина валюта ЄС за 5 років?
 
Експерти прогнозують, що через 5 років члени Європейського Союзу відмовляться від єдиної валюти.Про це пише тижневик «Коментарі:».
Українці, що не встигли позбутися своїх заощаджень у євро, через 1-2 місяці можуть одержати непоганий шанс вигідно продати цю валюту, відзначає видання.
Якщо побоювання щодо дефолту у Греції ослабнуть, відзначає видання, і європейська економіка в цілому почне оживати, курс євро до долара в найближчі місяці може зростати, тому що рівень процентних ставок у ЄС залишається вищим, ніж у США. На думку начальника відділу аналізу й досліджень «Райффайзен Банк Аваль» Дмитра СОЛОГУБА, в другому-третьому кварталах можна чекати зміцнення євро щодо долара до рівня приблизно 1,45.
Щодо триваліших перспектив євро, то експерти озвучують і зовсім апокаліптичні прогнози, пише тижневик. Зокрема, на думку голови інвестиційного відділу КУА «Бонум Груп» Олександра СПАСІЧЕНКА, під час економічного спаду загострилася необхідність державного втручання на рівні як фіскальної, так і монетарної політики, а участь у валютному союзі істотно звужує можливості для маневру. «І я не сумніваюся, що багато держав в п’ятилітній перспекти ... Читати далі »
Категорія: Міжнародна економіка | Просмотров: 620 | Дата: 11.02.2010 | Коментарі (0)

Верховна Рада зі скандалом прийняла закон про державні закупівлі
(як легко заробити мільйон)
 
Верховна Рада ухвалила Закон «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти».
Як передає кореспондент УНІАН, за закон проголосували 245 із 374 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
Не голосувала у повному складі фракція Блоку Литвина, з фракції НУ-НС свої голоси дали лише 10 депутатів. Фракція КПУ проголосувала за закон у повному складі, з фракції Партії регіонів - 156 депутатів, а також 50 народних депутатів від БЮТ.
Під час представлення законопроекту народний депутат від БЮТ, перший заступник голови Комітету ВР з питань економічної політики Сергій ОСИКА наголосив, що в Україні вже два роки відсутній закон, який би регулював питання щодо закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.
За його словами, постанова уряду з цього приводу, по суті, відмінена Конституційним Судом України. Депутат зазначив, що в країні «існує зараз повний беспрєдєл і хаос в частині закупівель, а йдеться ж про кошти державного бюджету».
Він підкреслив, що той, хто хоче зберег ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 723 | Дата: 11.02.2010 | Коментарі (0)

Турецький мільярдер отримав 11 років за розтрату
(олігархи і їх діти непідсудні тільки в Україні!?)
Турецький мільярдер Мехмет КАРАМЕХМЕТ одержав 11 років і 8 місяців в`язниці за розтрату коштів банку Pamukbank, який йому належав до 2002 року. Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на AFP.
Бізнесмен, зокрема, звинувачується у неналежному використанні виданих банком позик. Чи був він сам одержувачем коштів, і яка була сума розтрачених позик, агентство не уточнює. Крім тюремного ув‘язнення вирок суду включив штраф у розмірі 472 мільйони турецьких лір (близько 227 мільйонів євро).
У захисту ще є шанс оскаржити вирок.
Суд не став ув‘язнювати М.КАРАМЕХМЕТА, взявши з нього підписку про невиїзд.
За оцінками журналу Forbes, у 2009 році статок М.КАРАМЕХМЕТА був другим за величиною в Туреччині. Йому належить холдинг Cukurova Group, який, зокрема, володіє 14 відсотками акцій найбільшого турецького мобільного оператора Turkcell.
Pamukbank належав М.КАРАМЕХМЕТУ до 2002 року, потім через неповернення кредитів він був націоналізований турецькою владою. У результаті фінансових труднощів М ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Просмотров: 559 | Дата: 11.02.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz