Головна

Реєстрація

Вхід
П'ятниця, 19.04.2024, 03:27
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Освіта
1 2 »
Майбутнє вищої освіти: повернення корупції?

Щойно посівши крісло гуманітарного віце-прем’єра, Семиноженко окреслив зміни у сфері вищої освіти… Табачник мовчить, але студенти вже оголосили йому «джихад»…

ЗОВНІШНЄ ТЕСТУВАННЯ І КОРУПЦІЯ НЕСУМІСНІ?

Перша заява пана Семиноженка на новій посаді – Кабмін змінюватиме систему зовнішнього оцінювання знань вип ... Читати далі »

Категорія: Освіта | Просмотров: 1031 | Дата: 15.03.2010 | Коментарі (0)

Наука в Індії>
Категорія: Освіта | Просмотров: 900 | Дата: 07.02.2010 | Коментарі (0)

Какая реформа нужна высшей школе?

Довольны ли мы качеством абитуриентов? Качеством образования? Качеством выпускников? Справедливы ли оценки? Изжиты ли взятки? Учитываются ли индивидуальные особенности студентов? Увы.
В стране объявлено о проведении серьезных реформ в образовании. Их главная цель — повышение качества образования. Как заявил министр Иван Вакарчук на заседании правительства 23 сентября, реформы широко освещаются СМИ и имеют большой общественный резонанс. Однако как учитывается при этом мнение общественности? На интернет-форумах газет и образовательных сайтах поднимается масса проблем, однако такое впечатление, что этот виртуальный мир не пересекается с тем реальным, который и может принять необходимое решение. Закон прошел, по словам министра, широкое общественное обсуждение? Где? У нас в институте его не было. Может, каждый желающий должен был проявить личную инициативу снизу? Вроде предполагаемого обсуждения проекта Конституции... Попробую вдогонку высказаться «о том, что есть и чего быть не должно, и о том, чего нет и что быть должно».

Внешнее независимое оценивание школьников (ВНО), преподносимое как одно из главных достижений, оказалось мыльным пузырем. Качественного улучшения абитуриентов, на удивление, не произошло. И не только из-за льготников, опередивших т ... Читати далі »
Категорія: Освіта | Просмотров: 923 | Дата: 26.01.2010 | Коментарі (0)

Студентам доведеться відробити за навчання примусово?

Міністерство освіти і науки України повертається до ідеї „закріпачення” випускників вищіх навчальних закладів.
Про кореспонденту УНІАН заявив координатор громадської ініціативи „Студентський захист” Андрій ЧЕРНИХ, посилаючись на проект постанови Кабінету міністрів України „Про затвердження Положення про працевлаштування випускників вищих навчальних закладів України, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням”.
За словами А.ЧЕРНИХ, основна суть нових ініціатив МОН полягає у наступному: студент уже на протягом першого семестру навчання у виші повинен буде підписати тристоронню угоду між студентом, керівником вищого навчального закладу та роботодавцем.
Як зазначив А.ЧЕРНИХ, відповідно до проекту урядового рішення, випускник буде звільнений від відпрацювання протягом трьох років лише в разі встановлення у нього 1-2-ї групи інвалідності, якщо випускник – вагітна жінка, встановлення інвалідності 1-2-ї групи у дружини/чоловіка випускника, проходження випускником військової служби або продовження навчання за наступним освітньо-кваліфікаційним рівнем (або в аспірантурі).
"Громадська ініціатива „Студентський захист” буде всіма законними засобами перешкоджати незаконним та антиконституційним ініціативам Міністерства освіти у частині „закріпачення студентів”, - підк ... Читати далі »
Категорія: Освіта | Просмотров: 686 | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)

Репресії проти донецьких студентів посилюються

Розміщаючи нижче оцей "крик душі" мого донецького побратима Станіслава Федорчука, я ще раз хочу запитати нашу владу: "Хто ви і чим займаєтесь?" Для чого ми вас обирали? Чому в демократичній країні тривають репресії? Чому купка негідників продовжує тероризувати цілий регіон нашої країни? Чому цілі підрозділи наших "доблесних" правоохоронних органів безкарно займаються протиправною діяльністю? У донецькому СІЗО вже є один політв'язень – Борис Пенчук. Наступними будуть студенти ДоНУ, які виступили з ініціативою про присвоєння їхньому вузові імені Василя Стуса?

Агов, там, нагорі, хтось дасть мені відповідь?...
Прокуратура та МВС у боротьбі з гуманітарною ініціативою донецьких студентів

Після того, як представники адміністрації Донецького національного університету поспішили заявити про те, що ДонНУ залишиться без імені і насамперед без імені Василя Стуса, пройшло відносно небагато часу. Посилаючись на проведені нашвидкуруч загальні збори університету, представники опонентів ідеї надання імені Василя Стуса, мали нібито спокійно святкувати власну перемогу. Однак, виявилося, що моральна та інформаційна перемога в загальноукраїнському масштабі залишилася за шести сотнями студентів ДонНУ, які отримали підтримку як академічних кіл України, так і громадськ ... Читати далі »
Категорія: Освіта | Просмотров: 645 | Дата: 07.12.2009 | Коментарі (0)

Українські менеджери у бізнес-змаганні перемогли японців і американців


Чотири команди слухачів Міжнародного інституту менеджменту (МІМ-Київ) вийшли на перші місця у своїх підгрупах, а три з них стали лідерами міжнародного змагання у галузі стратегічного менеджменту та міжнародного бізнесу Global Management Game 2009, випередивши 47 учасників із провідних бізнес-шкіл США, Японії, Китаю та інших країн.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі університету.
Це команди Watcher (президент команди - Андрій ГУБИНСЬКИЙ), Kaipos (президент - Олексій ФІЛОНЕНКО) та Dominator (президент – Тарас ШИМАНСЬКИЙ). У реальному житті А.ГУБИНСЬКИЙ обіймає посаду менеджера з розвитку компанії ASBIS-Ukraine, О.ФІЛОНЕНКО є директором представництва компанії FOSS, а Т.ШИМАНСЬКИЙ – комерційним директором компанії «Південь».
Команда Watcher посіла перше місце в загальному заліку, команда Kaipos стала другою, але разом із тим має найвищий показник EVA серед усіх учасників цьогорічної Global Management Game, а команда Dominator, крім того, що увійшла до ТОП-4 найкращих команд, ще й забезпечила акціонерам компанії найвищу вартість акцій, друге та четверте місця у командному заліку.
Верхівку індивідуального рейтингу також очолюють 12 слухачів вечірніх програм МВА МІМ-Київ - Валентин ХОХЛОВ, Максим ДУ ... Читати далі »

Категорія: Освіта | Просмотров: 685 | Дата: 26.11.2009 | Коментарі (0)

В Черкаській області впроваджуватиметься програма ПРООН для 40 сіл

На сесії Черкаської обласної ради, що відбулася 28 серпня, депутати схвалили цільову програму «Впровадження в Черкаській області проекту Програми розвитку Організації Об`єднаних Націй та Європейського Союзу «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на 2009-2010 роки».

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Черкаської облради, у реалізації програми беруть участь 40 сільських і селищних рад із 8 районів Черкащини. Бюджет проекту передбачає інвестування 400 тисяч доларів від ПРООН та ЄС. 5% від суми проекту мають внести громади, 45% – внески з обласного та місцевих бюджетів. Депутати Черкаської облради визначили, що з обласного бюджету буде виділено на підтримку даного проекту 10% коштів від передбаченої для обласних і місцевих рад частини фінансування. Програма орієнтована на підвищення рівня життя у відібраних територіальних громадах шляхом комплексного відновлення, ефективного використання та системного управління базовими об’єктами місцевої інфраструктури

Довідка УНІАН. Проект "Місцевий розвиток орієнтований на громаду" було започатковано у вересні 2007 року. Ініціатива фінансується Європейською Комісією в рамках програми технічної допомоги та співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні. ЇЇ ... Читати далі »

Категорія: Освіта | Просмотров: 666 | Дата: 30.08.2009 | Коментарі (0)

Іноземні студенти в Україні почувають себе просто гаманцями

Іноземні студенти, які навчаються в Україні, скаржаться на якість надання інформації, умови навчання та упереджене ставлення до них з боку правоохоронців.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила старший координатор програм Міжнародної організації з міграції в Україні Дайва ВІЛКЄЛІТЕ.

За її словами, часто виникають проблеми, коли іноземні студенти приїждають в Україну, не маючи повної інформації про навчання, зіштовхуються з труднощами в опануванні української мови, іноді навіть не знають, що навчання проходить не англійською чи французькою мовою, що воно дорожче, ніж їм було заявлено. «Вони себе почувають не студентами, а гаманцями, яким треба платити за навчання, і при виникненні найменших проблем їм кажуть: Ми вас депортуємо», - сказала Д.ВІЛКЄЛІТЕ.

На думку голови правління Східно-Європейського інституту розвитку Мрідули ГОШ, проблема в тому, що умови навчання для іноземних студентів, які були в Радянському Союзі, сильно відрізняються від тих, які є в сучасній Україні. «Ці процеси дуже часто не фіксуються міждержавними угодами між Україною та державою X з Африки чи Азії. Як правило, цим займається приватний агент, який є випускником якогось українського вузу або певною мірою володіє російською чи українською мовою. Ці агенти як посередники дають рекламу українським вузам у відповідних країнах і набирають ... Читати далі »

Категорія: Освіта | Просмотров: 742 | Дата: 18.08.2009 | Коментарі (0)

Бывшая студентка, не найдя работу, требует вернуть 70 тыс долл. за обучение

 

Жительница Нью-Йорка Трина Томпсон, утверждающая, что ей не оказана помощь в профориентации, подала иск против колледжа, в котором она училась.

27-летняя Томпсон на прошлой неделе подала в Верховный суд Бронкса иск против колледжа имени Монро, в котором она изучала информационные технологии, сообщает газета New York Post.

Томпсон добивается возмещения ей 70 тысяч долларов, которые она затратила на обучение. Представитель колледжа Гэри Аксельбанк заявил, что иск Томпсон "яйца выеденного не стоит".

"Это дело не заслуживает рассмотрения", - уточнил он.

Бывшая студентка колледжа, которая получила диплом в апреле, утверждает, что отдел профессиональной ориентации студентов не ... Читати далі »

Категорія: Освіта | Просмотров: 671 | Дата: 10.08.2009 | Коментарі (0)

http://www.efta.int/
http://www.mfa.gov.ua/geneva/ua/4899.htm

Категорія: Освіта | Просмотров: 643 | Дата: 14.06.2009 | Коментарі (0)

http://www.oecd.org/home/
Категорія: Освіта | Просмотров: 1265 | Дата: 14.06.2009 | Коментарі (0)

http://www.referatik.com.ua/manual/ukr/7/72/
http://www.referatik.com.ua/manual/ukr/7/72/3401/

http://www.djerelo.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8446&Itemid=423
Категорія: Освіта | Просмотров: 846 | Дата: 14.06.2009 | Коментарі (0)

http://unfiz.lviv.ua/interlaw/frames/main7.html
Категорія: Освіта | Просмотров: 720 | Дата: 14.06.2009 | Коментарі (0)

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=995_118
Категорія: Освіта | Просмотров: 597 | Дата: 14.06.2009 | Коментарі (0)

http://www.bsec-organization.org/Pages/homepage.aspx
Категорія: Освіта | Просмотров: 1821 | Дата: 14.06.2009 | Коментарі (0)

1-15 16-23
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz