Головна

Реєстрація

Вхід
П'ятниця, 26.04.2024, 00:43
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Це варто прочитати
Про правильне розуміння націоналізму
Кім Чен Ір
Бесіда з відповідальними працівниками ЦК Трудової партії Кореї 26 і 28 лютого 91 року доби Чучхе (2002).
Важливо мати правильне уявлення про націоналізм. Це допоможе людям домагатися консолідації нації, виступати на захист її інтересів і зробити свій внесок у відкриття шляху до творення її долі.
Націоналізм зародився як ідеологія захисту інтересів нації в момент її формування та розвитку. Кожна нація формується у певний свій час. Вся ж нація являє собою соціальний колектив, історично сформований і усталений на основі кровної та мовної спорідненості, спільності території і культурного життя. Нація складається з різних класів і прошарків. В будь-якій країні, в будь-якому суспільстві не можна побачити людину, що не належить до тієї чи іншої нації. І оскільки людина належить до певного класу, прошарку і в той же час до певної нації, вона наділена як класовим, так і національним характером. Ці дві риси, класові і національні вимоги нерозривно і тісно взаємопов’язані. Зрозуміло, класи, прошарки, що утворюють націю, володіють різними класовими потребами та інтересами в залежності від свого неоднакового соціально-економічного становища. Не заважа ... Читати далі »
Категорія: Це варто прочитати | Просмотров: 921 | Дата: 14.02.2010 | Коментарі (0)

Пожалійте Маркса, не будьте марксистами!
Сергій Грабовський

Упродовж останнього місяця сторінки поважних видань та Інтернет-форуми зарясніли фразами на кшталт "Маркс повертається", "Історія таки рухається за Марксом", "Час знову вивчати "Капітал" тощо.
Воно наче й зрозуміло – світова фінансова криза, економічні потрясіння, падіння виробництва, загроза масового безробіття, як наслідок – неминуче зростання числа симпатиків лівої ідеології... Проте що відверто дивує, а часом і непокоїть – чи не в усіх оцих більш чи менш осяжних екскурсах інтелектуалів у царину марксизму геть відсутнє знання та розуміння ідей самого Маркса.
У кращому ж разі засвідчується таке знання на рівні системи марксистсько-ленінської освіти радянських часів – націоналізація банків, державна власність на засоби виробництва, вся влада трудящим, геть експлуататорів і таке інше.
Одне слово, кілька цитат із "Маніфесту Комуністичної партії" плюс мішанка з настанов ВКП(б). І все це нерідко подається як одкровення, як непомильні орієнтири на шляху виходу із кризи, як ідеологія порятунку України і світу. Одне слово, час жити за Марксом!
А тим часом кожен, хто справді читав згаданий "Маніфест..." і супутні тексти, добре знає: шлях політичного розв'язання економічних проблем там з ... Читати далі »
Категорія: Це варто прочитати | Просмотров: 736 | Дата: 11.12.2009 | Коментарі (0)

Обрій відплати

Густав Водічка

Горизонт возмездия

Когда украинские "вельможи" языком болтают - чувствуется, что все они должны болтаться на верёвках.
Уничтожение украинского правящего класса - это народная эротическая фантазия, с которой приятно засыпать, но страшно просыпаться...
Конечно, нас мучает совесть. Желать смерти ближнего - это грех. Трудно привыкнуть к мысли, что эти люди нам давно уже не ближние. И вряд ли существует разница между теми, кто нами правит и лютым врагом, напавшим на Отечество.

Когда немцы топтали Украину, они были холёные, богатые, красивые, ловкие, любили своих детей и родителей, обожали Германию и очень хотели присвоить украинские народные ресурсы. Ну, прямо как наши олигархи! Тоже холёные, богатые, красивые, ловкие, любят своих детей и родителей, обожают Германию и прочие курортные места. Они присвоили украинские народные ресурсы. Обратили население в рабов, покрыли страну руинами и выжимают последние соки из всего ... Читати далі »

Категорія: Це варто прочитати | Просмотров: 756 | Дата: 09.12.2009 | Коментарі (0)

Донецкая мафия
 
Категорія: Це варто прочитати | Просмотров: 771 | Дата: 01.06.2009 | Коментарі (0)


Кожна людина, що цікавиться макроекономікою чи політикою повинна прочитати цю книгу.
Для ознайомлення з книгою ви можете закачати архів з каталогу файлів цього сайту.
http://semenuk.ucoz.ua/load/0-0-0-4-20
Категорія: Це варто прочитати | Просмотров: 860 | Дата: 18.12.2008 | Коментарі (1)

Власть на костях, или Самые наглые аферы XX века , картинка номер 39197


В этой книге рассказывается о нескольких дерзких и циничных аферах, которые проворачивались в ушедшем веке на глазах всего мира. И проворачивались потому, что люди в своей массе ленятся задуматься над тем, что не касается их повседневной жизни, но что тем не менее барабанит по их шкурам ежедневно. Из этой книги вы узнаете о том, во что не сможете сразу поверить, поскольку и автор не сразу поверил, что такая подлость и наглость возможны.
.
Автор: Мухин Ю.И.
Издательство: М.: Алгоритм
Год: 2008
Страниц: 240
Формат: ДежаВю
Размер: 1.88 Mb
Качество: отличное
Категорія: Це варто прочитати | Просмотров: 651 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz