Головна

Реєстрація

Вхід
Четвер, 25.04.2024, 18:53
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Корупція
1 2 »
Едуард Драч та Андрій Панчишин
ХАБАРНИКАМ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

Категорія: Корупція | Просмотров: 800 | Дата: 07.02.2010 | Коментарі (0)

Що заважає закрити "справу педофілов"?
Артем Дегтярьов
Так называемое "дело Артека" или "дело педофилов" уже пятый месяц на слуху у каждого. Какими же наивными теперь кажутся указания бывшего президента Виктора Ющенко Генпрокуратуре и МВД расследовать это дело в 10-дневный срок! Виктор Андреевич, вам ли не знать, как работают эти два ведомства в нашей стране? А с изменением политической обстановки генеральному прокурору, успешно освоившему роль слепого и глухого, теперь еще приходится осваивать роль шута, ломающего комедию перед новым руководством. Что же сегодня происходит с делом педофилов, первое заявление в милицию о котором было написано еще 16 апреля 2009 года, а само уголовное дело было возбуждено в июле того же года? Изменилось ли что-то с приходом новой власти?
 
Ответить на этот вопрос стало возможным после того, как мать потерпевших детей Елена Полюхович в очередной раз посетила до боли знакомое здание Генпрокуратуры на Резницкой. Только если в течение последних месяцев она и дети давали показания, участвовали в опознаниях, воссозданиях, десятках других следственных действи ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 1010 | Дата: 16.03.2010 | Коментарі (0)

Большая морская победа
 Легендарный Preventer
Судно Preventer, простояв около пяти месяцев на рейде, наконец-то зашло к причалу сельхозпредприятия «Нибулон», загрузилось и покинуло Украину. Компании удалось побороть произвол руководителей порта. Однако справедливость ей обошлась — в более чем 120 млн. грн.
То, что Preventer смог зайти к причалу «Нибулона» в Николаеве, — настоящее чудо. И не потому, что это произошло вопреки утверждениям чиновников о несоответствии габаритов судна нормативной документации. Слабость доводов капитана и начальника порта, да и исполняющего обязанности министра транспорта доказали не только суд и эксперты, но прежде всего — реальность. Удивительно, что в Украине нашлась компания, которая решилась на пятимесячную войну с огромным бюрократическим апп ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 1157 | Дата: 15.03.2010 | Коментарі (0)

Украина доходное место.

Украина – очень выгодный деловой партнёр. Заплатив взятку нужному чиновнику, у нас можно уладить любой бизнес-вопрос

Если власть наведёт порядок и уничтожит дырявую бочку коррупции, через которую просачиваются деньги, то рассчитаемся мы с Фондом просто и безболезненно. Но в это почему-то не верится. Теоретически можно что-то продать и за счёт вырученных денег отдать долг МВФ. У нас есть Одесский припортовый завод, «Укртелеком». Но с этими ... Читати далі »

Категорія: Корупція | Просмотров: 824 | Дата: 14.03.2010 | Коментарі (0)

Ющенко і державна резиденція. Кругова порука vip-чиновників
 
За п'ять років свого президентства Віктор Ющенко порвав на грудях не одну сорочку, роздаючи обіцянки, в тому числі про зрівняння у правах високопосадовців та простих смертних.
Цим він, наприклад, відрізнявся від Януковича, який під абстрактне гасло "Покращення життя вже сьогодні" тихо виводив з державної власності резиденцію "Межигір'я".
Ющенко ж, агітуючи своїх прихильників перед парламентськими виборами 2007 року, був більш категоричним. Він заявив про необхідність "позбутися вражаючих за розміром пільг для депутатів та інших можновладців".
"Сьогодні число таких привілеїв становить 30 позицій - це безкоштовні квартири, транспорт, санаторії, медичні і соціальні послуги... Щороку платники податків витрачають на депутатські пільги майже півмільярда гривень. Це - блюзнірство! - обурювався гарант Конституції. - Таку політику ми не тільки зупинимо, але й поставимо на сторожі Національне антикорупційне бюро".
На словах з президента Ющенка виходив палкий борець за соціальну справедливість. Але справжні його погляди щодо "вражаючих за розміром пільг" стали відомими в останні дні перебування на посаді.
На прощальні ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 882 | Дата: 22.02.2010 | Коментарі (0)

Франція та Україна подарували світу два шедеври – чий кращий?
(як вкрасти мільйон)
 
Ось, кажуть, українці як і весь пострадянський простір, деградують, що немає у нас нічого яскравого, нового і корисного.
Не згоден я. Є речі, які, окрім наших співвітчизників, ніхто в світі не може зробити краще.
 
На ваш суд два шедеври – закордонний і наш.
Франція, Віадук Мійо
Віадук Мійо (le Viaduc de Millau) – вантовий автодорожній міст, який проходить через долину річки Тарн поблизу міста Мійо (Франція). Це найвищий транспортний міст у світі, одна з його опор має висоту 341 метр – трохи вище за Ейфелеву вежу, і всього на 40 метрів нижче, ніж Empire State Building.

Віадук Мійо складається з восьмипролітного сталевого дорожнього полотна, підтримуваного вісьмома сталевими колонами. Дорожнє полотно важить 36000 тонн, має довжину 2460 метрів, ширину 32 і глибину 4,2 метра. Кожний з шести ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 698 | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (0)

Як на моїх очах держоргани відмазували браконьєрів
 
У суботу вранці ми поїхали колективом на загонне полювання на кабана до Васильківського району. На трасі нас вже чекав єгер, звичні вітання, обмін жартами, оформлення всіх належних документів та інструктаж. Все, полювання почалося.
День чудовий – випав невеликий сніг, стояв мороз, все обіцяло добре полювання. Перший квартал лісу, перший загон, загоничі вже вийшли на лінію стрільців, ділянка порожня, звіра не було.
Почали збиратися біля машин, щоб під`їхати до наступного кварталу, але раптом, з боку тієї самої наступної ділянки, почули канонаду (близько 15 пострілів). Схоже, не одні ми вирішили пополювати в цих місцях.

Єгер вирішив поїхати перевірити, оскільки на цій ділянці ніхто, крім нашого колективу не міг перебувати. Вже під`їжджаючи, помітили як двоє чоловіків тікають до лісу. На полі стояв уазик, біля якого метушливо збиралися люди в камуфляжі. Підозри єгеря підтвердилися: колектив полював без дозволів, без ліцензії і без єгеря чи розпорядника полювання.

Усі хлопці – знайомі, місцеві, з Василькова. У машині яскраві свідчення вдалої «браконьєрки»: два убитих цьоголітка та свиноматка. Досвідчені мисл ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 712 | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (0)

Експерти пророкують
 
Експерти не виключають, що за президентства Віктора ЯНУКОВИЧА можуть почастішати рейдерские атаки і розпаляться відносини з Росією.
Про це свідчить експертне опитування, проведене Інститутом Горшеніна, про те, які кроки у сфері економічної політики зробить новий Президент, якщо ним стане В.ЯНУКОВИЧ.
Так, директор Інституту Горшеніна Кость БОНДАРЕНКО вважає, що найближчим часом неминучий переділ власності, «тому що наші політики по-іншому працювати не вміють». Зокрема, на його думку, почастішають рейдерські атаки. «Річ у тому, що між першим і другим турами було зафіксовано більше ста рейдерських атак у різних регіонах України. Думаю, що ця практика продовжиться. Тим паче, що у нас, як правило, коли приходить новий Президент, змінюються сфери впливу, змінюються люди, які хочуть контролювати ті чи інші об`єкти, ті чи інші галузі. Тому, я думаю, що рейдерські атаки, за фактичної відсутності антирейдерського законодавства в Україні, стають реальністю і, на жаль, однією з ганебних плям на українській дійсності», - сказав К.БОНДАРЕНКО.

У свою чергу голова правління Центру при ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 657 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Верховна Рада зі скандалом прийняла закон про державні закупівлі
(як легко заробити мільйон)
 
Верховна Рада ухвалила Закон «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти».
Як передає кореспондент УНІАН, за закон проголосували 245 із 374 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
Не голосувала у повному складі фракція Блоку Литвина, з фракції НУ-НС свої голоси дали лише 10 депутатів. Фракція КПУ проголосувала за закон у повному складі, з фракції Партії регіонів - 156 депутатів, а також 50 народних депутатів від БЮТ.
Під час представлення законопроекту народний депутат від БЮТ, перший заступник голови Комітету ВР з питань економічної політики Сергій ОСИКА наголосив, що в Україні вже два роки відсутній закон, який би регулював питання щодо закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.
За його словами, постанова уряду з цього приводу, по суті, відмінена Конституційним Судом України. Депутат зазначив, що в країні «існує зараз повний беспрєдєл і хаос в частині закупівель, а йдеться ж про кошти державного бюджету».
Він підкреслив, що той, хто хоче зберег ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 721 | Дата: 11.02.2010 | Коментарі (0)

У Києві затримали нейрохірурга, який за хабар фальсифікував діагноз
Співробітники СБУ затримали 55-річного працівника Київської міської лікарні швидкої допомоги.
Використовуючи посадове становище, лікар-нейрохірург брав хабар за внесення в історію хвороби одного із пацієнтів діагнозу, який не відповідає дійсності (закриті черепно-мозкові травми і струс мозку, які нібито були зафіксовані у результаті обстеження), повідомили УНІАН у прес-секторі ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

У даному випадку це робилось для введення в оману працівників слідчих органів під час розслідування кримінальної справи.
Оперативники затримали лікаря у робочому кабінеті після того, як він отримав 500 доларів США в обмін за підроблений медичний висновок.
Прокуратурою Деснянського району м. Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

http://www.unian.net/ukr/news/news-361825.html
Категорія: Корупція | Просмотров: 838 | Дата: 09.02.2010 | Коментарі (0)

Деморалізація, що породжує корупцію
Олександр Костенко

Сьогодні стає все очевиднішим, що основним чинником, який стоїть на заваді соціальному прогресу в Україні є корупція. Сучасна корупція в Україні є особливим різновидом корупції - корупцією кризового типу.
Що це означає? З одного боку, вона породжена соціальною кризою в Україні, а з іншого - вона, будучи породженням кризи, створює основу для поглиблення кризи.
Така корупція має здатність зводити нанівець будь-які реформи в країні, а також спричиняє відчуження України у світовому просторі. Тому вона стає політичною проблемою №1 для країни.
Саме корупційна злочинність справляє найбільший руйнівний вплив на правопорядок, на основі якого лише і може розбудовуватися благополуччя кожного громадянина.
Так вже влаштовано суспільне життя людей, що найбільше від корупції страждають пересічні громадяни, а найбільшу вигоду мають ті, хто може скористатися з "благ" корупції. У цьому її особливий злоякісний характер.
Проте сподівання українців, які потерпають від корупції, на ефективну протидію їй, залишаються до сих пір марними. А ті, хто має від "корупціїзації" суспільства вигоди, чинить шалений спротив антикорупційним заходам, пропонуючи, зокрема, так "боротися" з корупцією, аби не завдати їй шкоди.
Такий стан речей чи не головним чин ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 767 | Дата: 07.01.2010 | Коментарі (0)

Губернатор розповів, як Кабмін знаходить дурнів, які відповідають за все

До Миколаївської області з держказначейства на сьогодні не надійшло близько 17 млн. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив губернатор Миколаївської області Олексій ГАРКУША на прес-конференції в облдержадміністрації.
За його словами, вчора ця сума становила 28 млн. грн.
Здебільшого, як пояснив О.ГАРКУША, гроші надходять «більш-менш тільки на зарплату, все інше - незахищені статті по бюджету - це будівництво, екологічні програми». Платіжки надходять і зараз, тому що об`єкти здаються, додав він.
Відповідаючи на запитання журналістів, О.ГАРКУША сказав, що подібна ситуація з перерахуванням коштів на здійснення витрат місцевих бюджетів спостерігається не лише у Миколаївській області і не лише цього року.
«Проблеми «партизанщини» у цьому питанні були не тільки за цього уряду. Були випадки, коли капітальні витрати планувалися на 4-й квартал, в 4-му кварталі — на грудень. 24 грудня кошти надходили на будівництво того чи іншого об`єкту, ставилася "галочка”, що область профінансовано. 25 грудня, у зв`язку з тим, що гроші не використано, поверталися до центрального бюджету. І виходило: уряд хороший, він все профінансував і знайшов дурня, який за все це відповідатиме, який за ніч не побудував школи, лік ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 649 | Дата: 07.01.2010 | Коментарі (0)

Битва за землю: як селищний голова Глевахи почубився з Академією наук


"Верховний суд завалений справами, там черги на роки, а вони за 2–3 тижня приймають рішення на користь Глевахи"... "Я їм покажу півтора мільярда доларів і все решта"... "Котеджі треба зносити"...

З дня на день Верховний суд України остаточно вирішить долю 400 га землі під селищем Глеваха на Київщині. На селекційні поля, де десятиріччями Інститут фізіології рослин і генетики Національної академії наук України вирощував нові сорти пшениці та елітне насіння, претендує селищна громада Глевахи в особі її голови. За рахунок селекційних полів селище почало рости вшир. Тим часом на території спірної землі під столицею бурхливо ведеться будівництво...
Земля потрібна всім: і мертвим, і живим, і ненародженим
Співробітники Інституту фізіології рослин і генетики НАНУ обурюються...
– Це катастрофа і для інституту, і для країни. Відрізати такий селекційний масив, який годує країну, – це злочин проти держави, – упевнений член-кореспондент Національної академії наук, заступник директора Інституту фізіології рослин і генетики НАНУ Віктор Швартау. – Візиткою нашого інституту є близько 80 відсотків кращих сортів озимої пшениці, які створені, створюються і передаються у виробництво. Це все відбувається на землях ДП "Дослідне сільськогосподарське виробництво І ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 778 | Дата: 09.12.2009 | Коментарі (0)

Открытое письмо президенту Украины от  группы компаний под брендом Фрегат

Президенту Украины,
В. Ющенко.

Уважаемый Виктор Андреевич!

Коллективы компаний Колокол, Фрегат-ИСП, Метроком, Городской сайт, обращаются к Вам с просьбой остановить беспредел, который творится в  г. Днепропетровск, Украина.

Здесь УСБУ в Днепропетровской области изъяло более 300 единиц оборудования, которое привело к фактической остановке работоспособности четырех предприятий. Формальным поводом послужила якобы размещенная на одном из этих устройств база данных ГАИ,  преступление по ст. 361 УК Украины.

Используя это как возможность, сотрудники УСБУ в Днепропетровской области осуществили захват датацентра, где изъяли информацию десятков тысяч наших клиентов, заблокировав работу многих предприятий, остановили работу телевизионной сети в г. Днепродзержинске.

Как стало известно впоследствии, УСБУ в Днепропетровской области таким образом проверяет действенность схем рейдерских захватов предприятий на конкретно нашем примере. Об этом, организовавшая этот мероприятие группа компаний заявила по телевизору в организованной СБУ Днепропетровской области пресс-конференции. И схема сработала! Наш бизнес практически полностью парализован!

... Читати далі »

Категорія: Корупція | Просмотров: 574 | Дата: 04.12.2009 | Коментарі (0)

Корупційні схеми Риги - сміття, що пахне грошима
Категорія: Корупція | Просмотров: 630 | Дата: 02.12.2009 | Коментарі (0)

1-15 16-19
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz