Головна

Реєстрація

Вхід
Четвер, 18.04.2024, 21:46
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Геополітика

Пора на Север (доброе слово вдогонку Ющенко)

Пора на Север (или доброе слово вдогонку)Украинская геополитика давно и безнадежно заблудилась в двух соснах между востоком и западом. В то время как решение нашей геополитической головоломки находится совсем рядом – буквально в нескольких часах езды от Киева. Достаточно просто не пялиться куда-то вдаль, пытаясь разглядеть светлое будущее в дремучей чаще далекой сибирской тайги или искренне ожидать восхода солнца на Западе из волн Атлантического океана. Быть может нужно посмотреть в сторону северной границы?

Украина должна вспомнить что украинцы и белорусы долгое время были одним народом в составе Великого Княжества Литовского (или Русско-Литовского княжества, как его еще называли). И вполне возможно, пришло время поставить вопрос о новом украинско-белорусском союзе, как альтернативе мертворожденному «союзному государству» Минска и Москвы.               
Впрочем, все по порядку…. ... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 1048 | Дата: 13.03.2010 | Коментарі (0)

Мазепа - архітектор європейської України
 
Оксана ПАХЛЬОВСЬКА, Римський університет «Ла Сап’єнца», Інститут літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України

«Немногим, может быть, известно, / Что он не ведает святыни [...], Что презирает он свободу, Что нет отчизны для него». Це слова Пушкіна про Мазепу, поема «Полтава». «Злой и искусительный губитель христианский», — пишуть у «пашквілі» на гетьмана анонімні черниці в 1691 році. «Изменникъ, богоотступникъ, воръ», — це вже суд Петра І, — «гетман Мазепа, забыв страх Божий, изменил нам».

Напередодні Першої світової війни відомий монархіст А. Савенко в шовіністичній газеті «Киевлянин» (17.11.1911) писав: «Польський, финский, армянский и др. вопросы — это все вопросы по существу окраинные, то есть второсте ... Читати далі »

Категорія: Геополітика | Просмотров: 671 | Дата: 09.03.2010 | Коментарі (0)

Каддафі закликав до "священної війни" проти Швейцарії

Лівійський лідер Муаммар Каддафі закликав до священної війни "джихаду" проти Швейцарії, заявляючи, що це - "невірна країна, яка руйнує мечеті", передає Бі-Бі-Сі.
"Будь-який мусульманин, який працює з Швейцарією, є відступником, виступає проти пророка Мухаммеда, бога і Корана", - заявив М.Каддафі.
Полковник вважає, що "священна війна" проти Швейцарії, проти сіонізму, проти іноземної агресії тероризмом не є.
 
Відносини двох країн різко погіршилися 2008 р., коли в одному з женевських готелів був арештовани ... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 602 | Дата: 06.03.2010 | Коментарі (0)

Придністров'я запрошує на свою територію російську армію назавжди
 
Придністров`я готове розмістити на своїй території російські оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер».
Як передає кореспондент УНІАН, про це придністровський лідер Ігор СМИРНОВ сказав на прес-конференції в Москві.
«Що стосується «Іскандера», ми давно сказали - ми готові», - сказав І.СМИРНОВ.
Він нагадав, що раніше керівництво Придністров`я зверталося до РФ з проханням залишити свою військову присутність в регіоні «навіки».

І.СМИРНОВ запевнив, що Придністров`я готове розмістити на своїй території будь-які військові підрозділи, які необхідні РФ.
«Ми не заперечуємо проти розміщення російських військ зі штатним або будь-яким іншим озброєнням для захисту придністровського, російського народу», - сказав він.
Кажучи про способи транспортування цих комплексів до Придністров`я, І.СМИРНОВ зазначив, що це питання має вирішити Росія.
Також, за його словами, рішення Румунії розмістити на своїй території елементи американської ПРО не буде чинником, що стабілізує ситуацію в регіоні.
... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 741 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Неосталінізм як ідея модернізації Росії
 
У Росії ідеологічний ренесанс. Замість тотальної пропагандистської війни, критики України, як головного ворога російського народу і небезпеки помаранчевих сценаріїв, фонтанують свіжі ідеї доленосних перспектив житія країни.
Найсвіжіша з них – креативна стратегія модернізації держави. «Ми створимо розумну економіку, побудуємо справжню Росію, яка займе гідні позиції в світовому розподілі праці», - заявив президент у недавньому зверненні до Федеральних Зборів. Винахід правлячого тандему Путін-Медведєв підхопили і посунули в народ бюрократія, експертне прокремлівське співтовариство, об`єднане партійними структурами бутафорських «єдиної і справедливої Росії».
У чому полягає ця сама «модернізація»?

Путін, Медведєв
Офіційно декларований сурковським агітпропом сенс «стратегічної концепції модернізації» полягає в тому, що Росія зможе стати наддержавою, зайняти місце під сонцем і влитися в «золотий мільярд», якщо зможе будувати своє процвітання не тільки на торгівлі нафтою і газом.
Але, мабуть, мета у кремлівських стратегів зовсім інша. Багато що, на жаль, свідчить про т ... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 1713 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Західні лідери де–факто визнали Януковича Президентом, привітавши його з перемогою
 
Віктор Янукович іще не став Президентом України де–юре, а його вже визнають таким де–факто. Причому не соратники й однодумці, які зараз переймаються переважно тим, що ділять портфелі у ще не легітимізованій владі, а лідери світових держав і організацій. І йдеться вже навіть не про Росію та СНД — «беріть вище»...
«Від імені НАТО я тепло вітаю Януковича з його обранням Президентом України. Вибори були вільними, чесними і демократичними, зразковими для всього регіону», — таке повідомлення надійшло на адресу лідера Партії регіонів від генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Фога Расмуссена. Керівник структури, якою виборці «регіоналів» з їхньої подачі лякають дітей, запевняє «нового Президента» в тому, що «НАТО віддане поглибленню нашого стратегічного партнерства з Україною», і висловлює «особисте сподівання» на «тісні контакти з Президентом Януковичем».
«Високу оцінку рівню розвитку демократії в Україні, що було підтверджено під час проведення президентських виборів» у телефонній розмові з переможцем другого туру виборів, дав і президент США Барак Обама. Якого, до речі, в Америці часто критикую ... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 680 | Дата: 14.02.2010 | Коментарі (0)

Китай в Антарктиде
 
Китай грозится за 2 года соорудить наблюдательную станцию на самой высокой точке материка.
"В октябре стартует 25-я Китайская антарктическая экспедиция, главной задачей ее участников станет строительство новой станции на плато Dome A и дальнейшем его исследовании", - сообщил секретарь компартии при Институте полярных исследований Китая У Цзиньюон.
Плато Dome А является одним из самых холодных мест на Земле с температурами, достигающими -90 градусов по Цельсию. Кроме того, Dome A - самая высокая часть антарктического плато.
Напомним, что ранее Эстония заявила о намерении открыть на берегу моря Росса в Антарктиде полярную станцию.


http://www.meteoprog.ua/ru/newsweather/news/1475.htm
Категорія: Геополітика | Просмотров: 731 | Дата: 13.02.2010 | Коментарі (0)

Чорноморський Флот РФ поповниться фрегатами і підводними човнами
 
Бойовий склад Чорноморського флоту (ЧФ) поповниться до 2015 року новими кораблями типу "фрегат" і дизельними підводними човнами, заявив РІА "Новости” високопоставлений представник штабу ЧФ. Так він прокоментував повідомлення ЗМІ про те, що найближчі п`ять років до складу ЧФ увійдуть, як мінімум, два корвети і три підводні човни.

"Згідно із затвердженою кораблебудівною програмою і програмою озброєнь до 2015 року Чорноморський флот повинен поповнитися двома фрегатами і трьома дизельними підводними човнами", - сказав адмірал.

Він наголосив, що йдеться саме про кораблі далекої морської зони типу "фрегат", а не "корвет", які призначені для дій в ближній морській зоні і поблизу системи базування.

"Потрібно розуміти, що оперативна зона Чорноморського флоту - це все Середземномор`я, а не тільки Чорне море. Крім того, перед ВМФ РФ і перед Чорноморським ... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 644 | Дата: 06.02.2010 | Коментарі (0)

Протистояння з Румунією



 



 



 
Категорія: Геополітика | Просмотров: 623 | Дата: 06.12.2009 | Коментарі (0)

Різке звернення Медведєва до Ющенка з'явилося через Путіна?

Приводом для звернення Президента РФ Дмитра МЕДВЕДЄВА до Президента України Віктора ЮЩЕНКА стало прохання української сторони відкликати кілька російських дипломатів.
Про це пише газета «Дзеркало тижня» (№ 30 (758) 15-21 серпня).
За даними видання, «поштовхом до зайняття офіційно-різкої позиції став не КИРИЛО і не МЕДВЕДЄВ, а ПУТІН і офіційне звернення Києва до Москви з проханням «без галасу і пилу», але оперативно завершити акредитацію в Україні російських дипломатів».

За інформацією «Дзеркала тижня», список представників російського дипломатичного корпусу «не обмежувався вже названими в пресі прізвищами старшого радника Посольства РФ ЛИСЕНКА і генконсула в Одесі ГРАЧОВА».

Газета нагадує, що в своїй відповіді Д.МЕДВЕДЄВУ В.ЮЩЕНКО згадав про те, що українська сторона тричі офіційно доводила до відома російських колег інформацію про неправомірні дії високопоставлених російських дипломатів. За даними видання, перші два спілкування відбувалося на рівні спецслужб - в СБУ запрошувався офіційний представник ФСБ в Україні. Після двох зустрічей, що не дали результату, - дипломатів Москва не відкликала - СБУ передала матеріали на двох дипломатів із ширшого списку в український МЗС, який і підготував відповідні ноти російському ... Читати далі »

Категорія: Геополітика | Просмотров: 652 | Дата: 15.08.2009 | Коментарі (0)

 У Росії залишилося кілька років, щоб "приборкати" Україну

В известной притче волку все равно, за какую провинность съесть ягненка, но "справедливости" ради нужно найти естественную вескую причину, оправдывающую биологическую кровожадность хищника.
Без каких-либо очевидных причин российское руководство ужесточает позицию относительно "стратегических союзников" – Украины и Грузии. Официальному Тбилиси грозят расплатой за развязывание войны, список "нафталиновых" претензий к Киеву длиннее, но назвать и их обоснованными при всем желании тяжело.
Впрочем, понять наших друзей в Белокаменной не так уж сложно: остается очень небольшой шанс реализовать неоимперские проекты на территориях, вплотную прилегающих к "метрополии" и то, если проявить расторопность в ближайшие несколько лет.
Резкое заявление президента РФ Дмитрия Медведева относительно антироссийской политики украинского главы государства многие восприняли как начало кремлевского влияния на ход избирательной кампании в Украине.

Тем более что объективных причин для столь сильного возмущения именно сейчас нет, а проблемы, перечисленные в письме Медведева, накопились в двусторонних отношениях за много лет – это и обиды "ущемляемого" Черноморского флота РФ в Украине, и "кощу ... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 645 | Дата: 14.08.2009 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz