Головна

Реєстрація

Вхід
П'ятниця, 26.04.2024, 05:54
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Особистості
Євген Гудзь (Gogol Bordello): Львів чудове місто, краще ніж Будапешт. хоча і тут не бракує гламуру
Він народився і жив в Україні, з часом емігрував з батьками. І більшу частину життя живе закордоном. "Вічний" емігрант Євген Гудзь лідер групи Gogol Bordello завітав до Львова на фестиваль Stare Misto. Це вперше епатажний музикант прибув в Україну зі своїми музикантами (перед тим передував напівзакритий концерт у Києві в 2003 році). З планами на майбутнє та враженнями від Львова та України Євген поділився з кореспондентом "Культурного Львову".

Скажіть будь ласка, скільки часу ви плануєте залишатись у Львові і які ваші враження від нашого міста?
-Планую перебувати протягом трьох днів, хочемо підшукати місце для бару, бо Львів гарніше місто ніж Будапешт чи Варшава про які ми теж думали.

... Читати далі »
Категорія: Особистості | Просмотров: 930 | Дата: 11.02.2010 | Коментарі (0)

Олександр Мороз: Ющенко прагнув влади як месія, а Тимошенко – як Сонька Золотая Ручка
Сергій Лещенко
 
Олександр Мороз - політичний важковаговик на пенсії. Уперше став депутатом в 1990-му, аж поки в 2007-му за підсумками дострокових виборів не залишився поза грою. Сімнадцять років у політиці - мало хто може пред'явити такий результат.
Мороз, будучи опозиціонером до Леоніда Кучми, протягом десятиліття напрацьовував свою репутацію. Але він зруйнував все в один момент після обрання спікером у 2006 році.
Тоді, залишаючись в складі коаліції з БЮТ і "Нашою Україною", Мороз без офіційного розлучення пішов з "родини" до нових партнерів - Януковича і комуністів.
Той вчинок Мороза був вузлом сучасної історії, який визначив наступні події в розвитку держави - сумнівний розпуск парламенту, закулісні домовленості Ющенка і Януковича, обрання Тимошенко прем'єром всупереч волі Банкової, постійна боротьба президента і уряду на взаємознищення.
Україна вже не перший рік є заручником цього політичного тріллеру.
Сьогоднішній Мороз не бачить своєї помилки у тому вчинку. Він знову балотується в президенти - щоправда, зізнається, що робить це виключно з прицілом на можливий розпуск парламенту та місцеві вибори 30 травня.
Що ... Читати далі »
Категорія: Особистості | Просмотров: 693 | Дата: 07.01.2010 | Коментарі (0)

Ярославський розповів, скільки витратив на Євро

Президент групи DCH Олександр ЯРОСЛАВСЬКИЙ вважає, що "є живим прикладом того, як можна з успіхом, задоволенням і радістю інвестувати в Харків".
Як передає ІА "МОСТ-Харьков", про це він сказав сьогодні, виступаючи на інвестиційному форумі IFIK. Доповідь О.ЯРОСЛАВСЬКОГО була короткою і стосувалася виключно сум, які його компанія інвестувала в підготовку до Євро-2012, зазначає агентство.
За його словами, «загальна вартість «Металіста» – 670 мільйонів гривень. З них обласний бюджет виділив 85 мільйонів гривень, міський, – 50 млн., і держава – 210 млн. Залишок за обласним бюджетом – 35 мільйонів гривень, 15 мільйонів – за міським бюджетом, і 36,6 – за центральним бюджетом. Якщо все скласти, то виходить 325 мільйонів інвестувала група DCH. Це те, що стосується стадіону».
«Якщо говорити про аеровокзальний комплекс, - продовжив О.ЯРОСЛАВСЬКІЙ, - то порядок цифр там такий: 64 мільйони євро – термінал (близько 640 мільйонів гривень), і 727 мільйонів по титулу – це проект нової злітної смуги. Сюди ще можна додати 40 мільйонів, які ми витратили на дороги (три дороги навколо «Металіста» – Державинська, Власовський, Храмова). 80 мільйонів – дитяча футбольна Академія. І 90 мільйонів гривень ми витратили на тренувальну базу в селищі Високе».
Як повідомляв УНІАН, 5 грудня 2009 року в ... Читати далі »
Категорія: Особистості | Просмотров: 563 | Дата: 09.12.2009 | Коментарі (0)

Олександр Ярославський:
Мені однаково, ринок котиться вниз або летить вгору. Головне, щоб не стояв на місці

Дмитро Дєнков, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, УП

Продовження інтерв'ю з акціонером Укрсиббанку, власником групи DCH і клубу "Металіст" Олександром Ярославським. Першу частину читайте тут:
Олександр Ярославський: Де я, а де політика? Я простий український хлопець з Харкова

Существует информация, у вас есть большие объемы наличной валюты. Если говорить о рисках развития экономики – в случае нового витка кризиса, что вы будете делать?

– Наживать деньги. (Смеется) Главное, чтобы ситуация не стояла на месте, чтобы было движение или туда, или сюда.

– Каков рецепт от Ярославского, чтобы сохранить свои деньги?

– Вставать пораньше, в шесть часов утра, и пораньше ложиться. Весь день продуктивно работать.

– С чувством юмора у вас все в порядке. Вы анализируете ситуацию – когда в Украине возможно восстановлен ... Читати далі »

Категорія: Особистості | Просмотров: 754 | Дата: 02.12.2009 | Коментарі (0)

Олександр Ярославський:
Де я, а де політика? Я простий український хлопець з Харкова

Дмитро Дєнков, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, УП

Вам какой чай – просто черный или наш красный? – спрашивает Александр Ярославский.

А в чем разница?

Когда пьешь красный, то начинаешь строить дороги, стадионы и легко расставаться с деньгами, – шутит он.

Харьковский миллиардер и владелец клуба "Металлист" Александр Ярославский всячески пытается предстать в образе благотворителя, на свой страх и риск вкладывающий деньги в проекты Евро-2012 с вялотекущей отдачей.

Однако этот человек не настолько прост, как пытается себя преподнести. В его юморе чувствуется цинизм крупного бизнесмена.

Вложенные в Евро-2012 средства рано или поздно конвертируются в имидж Ярославского, и его слово будет весить в Харькове столько же, сколько Ахметова – в Донецке. Это влияние, которое ничем не измеряется, но присутствует как постоянный фактор вроде атмосферного давления.

Смотрины нового имиджа можно ож ... Читати далі »

Категорія: Особистості | Просмотров: 676 | Дата: 02.12.2009 | Коментарі (0)

Воррен Баффет заробив ще 1 млрд доларів

Warren BuffettАмериканський інвестор-мільярдер, глава інвестиційного конгломерату Berkshire Hathaway Воррен Баффет заробив 1 млрд дол. паперового прибутку на інвестиціях в акції китайського виробника автомобілів з електродвигуном BYD ("Build Your Dream"), повідомляє американський телеканал CNBC.

Компанія MidAmerican Energy Holdings, яка входить до холдингу Berkshire Hathaway, домовилась у вересні 2008 р. щодо придбання 225 млн. нових акцій BYD (близько 10% акціонерного капіталу компанії) за 1,8 млрд гонконзьких дол. (230 млн. дол. США). Відтоді акції BYD зросли в Гонконзі на 400%, і частка В.Баффета тепер коштує близько 1,2 млрд дол., що дає 1 млрд дол. паперового прибутку.

78-річний В.Баффет ось уже 40 років очолює компанію Berkshire Hathaway, яка його стараннями перетворилася із скромного виробника текстиля на інвестиційний конгломерат, що має страховий, перестраховий і інвестиційний бізнес, комунальні й енергетичні активи, цілий ряд виробництв - від будівельних матеріалів до кондитерських виробів (всього близько 80 компаній). В.Баффет вважається найбагатшою людиною в ... Читати далі »

Категорія: Особистості | Просмотров: 651 | Дата: 09.08.2009 | Коментарі (0)

Константин Григоришин:
"Я лучше меньше заработаю, чем буду облизывать Ющенко, Януковича и даже Тимошенко…"


...

– Почему вы с ним не судитесь?

– Мы пробуем судиться. Но я уже говорил об интересантах. Поэтому в судах мы сталкиваемся с командами из секретариата президента, к судьям ходят представители СБУ и так далее...

И зачем я должен следить за мелким воришкой? У меня одна жизнь, а у многих таких людей мания величия! В частности, Субботину, наверное, кажется, что я всю свою жизнь посвящаю ему. Это не так.

– Конфликт вокруг "Турбоатома" привел к тому, что секретариат президента начал подключать СБУ к этой истории?

– Я думаю, что там есть какая–то своя игра.

Балога ведь не является корифеем. Он просто запомнил, что меня почему–то интересует "Турбоатом". И, видимо, в его воспаленном мозгу сложилась какая–то схема, что это мой коренной интерес, и если он разорит "Турбоатом" – то я сразу к нему прибегу, и за мной почему–то прибегут коммунисты.

Насколько я знаю, он вообще ищет повод, как сделать меня невъездным в Украину. Да и не только он.

– За ... Читати далі »

Категорія: Особистості | Просмотров: 675 | Дата: 29.12.2008 | Коментарі (0)

Константин Григоришин:
"Я лучше меньше заработаю, чем буду облизывать Ющенко, Януковича и даже Тимошенко…"


Если судить по заявленным в открытых источниках суммам, выделенным на оранжевую революцию, то российский бизнесмен Константин Григоришин с 12-ю миллионами занимает второе место после Бориса Березовского.

Эту цифру назвал Игорь Коломойский в показаниях Лондонскому арбитражному суду во время разбирательств по поводу украинских облэнерго. Опровержений со стороны Григоришина не последовало.

А напоминанием о роли Григоришина в тех событиях осталась его фамилия на седьмой странице книги Андрея Колесникова "Первый украинский" да огромная фотография Путина с Ющенко, которая сейчас висит в кабинете бизнесмена…

Уроженец Запорожья, владелец машиностроительных предприятий, "Укрречфлота" и пакетов в энергокомпаниях, Григоришин известен в Украине как единственный системный бизнесмен, много лет "сочувствующий" Компартии.

Хотя в 2005 году Юлия Тимошенко ... Читати далі »

Категорія: Особистості | Просмотров: 841 | Дата: 29.12.2008 | Коментарі (0)

"Енергетичний Стандарт" - енерджайзер економіки

 
ДОВІДКА. Найбільшим акціонером ФПГ "Енергетичний Стандарт" вважається Костянтин Григоришин.Група працює по декількох напрямках: енергетичне машинобудування, нафтогазове машинобудування, електроенергетика, річкові й морські перевезення, судноремонт.

Енергетичне машинобудування представлене "Запоріжтрансформатором", НПО ім. Фрунзе, заводами малогабаритних і великогабаритних трансформаторів, кабельним заводом.

Електроенергетика - "Луганським енергетичним об'єднанням", "Центральною енергетичною компанією", а також великими пакетами акцій в 14 обленерго. Річкові, морські перевезення й  судноремонт - "Укррічфлотом" і "Севморзаводо ... Читати далі »

Категорія: Особистості | Просмотров: 650 | Дата: 26.11.2008 | Коментарі (0)

ПРИВАТ: Гроші є, але наскільки їх вистачить?

ДОВІДКА. Бізнес групи "ПРИВАТ", найбільшими акціонерами якої вважають Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова,  спирається на безліч напрямків.

Так, виробництво феросплавів 2007 року принесло чистий дохід 8,488 мільярдів гривень. Нафтобізнес приніс 4,929 мільярдів гривень. У фінансовому напрямі групи виділяється найбільший в Україні "Приватбанк".

2008 року, за прогнозами ASTRUM, активи банку повинні були вирости на 40%, однак уже зараз очевидно, що в банку на тлі кризи немає більше надійних джерел для збільшення пасивів, які були в нього ще на початку року.

... Читати далі »

Категорія: Особистості | Просмотров: 590 | Дата: 26.11.2008 | Коментарі (0)

EAST ONE-ІНТЕРПАЙП - боржник і покупець

 
Довідка. Бізнесмен Віктор Пинчук вважається власником міжнародної групи East One, створеної 2007 року.

 У її склад входять активи в багатьох країнах світу. В Україні це - телеканали СТБ, "Новий" і ICTV, газета "Факти й Коментарі", видавництво "Економіка", що випускає "Дело" та "Інвестгазету".

 Провідним підприємством групи є корпорація "ІНТЕРПАЙП", 100% прибутків якої дає трубна промисловість (чистий дохід 2007 року - 9,049 мільярдів гривень).

Щодо стану речей у групі присутня певна інтрига. Якщо судити по "ІНТЕРПАЙП", то Віктор Пінчук не готувався до кризи. Для фінансування будів ... Читати далі »

Категорія: Особистості | Просмотров: 536 | Дата: 26.11.2008 | Коментарі (0)

ІСД - під тягарем боргів

Довідка. ІСД - третя найбільша металургійна група України. Корпорація контролюється Сергієм Тарутою та Віталієм Гайдуком.

Виробничі потужності групи сконцентровані в Україні, але їй також належать заводи в Польщі, Угорщині і Росії.

Найбільші активи у складі групи: Алчевський меткомбінат, Алчевськкокс", ДМК ім. Дзержинського, меткомбінати Dunaferr в Угорщині ... Читати далі »

Категорія: Особистості | Просмотров: 557 | Дата: 26.11.2008 | Коментарі (0)

СКМ - рятівна інтеграція

Довідка. Систем Кепітал Менеджмент - найбільша ФПГ України. 2007 року підприємства групи генерували близько 48 мільярдів гривень чистого прибутку.

Активи групи знаходяться переважно в Україні, також заводи розташовані в Італії, Британії і Болгарії. Діяльність СКМ різноманітна: гірничо-металургійний бізнес, електроенергетика, фінанси, телекомунікації, медіа й нерухомість.

Левова частка доходу групи доводиться на металургію ("Метінвестхолдинг", 77% продажу) і енергетику (ДПЕК, 19%).

У СКМ багато непрофільних активів у сфері зв'язку, фінансів, нерухомості. Однак навря ... Читати далі »

Категорія: Особистості | Просмотров: 615 | Дата: 26.11.2008 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz