Головна

Реєстрація

Вхід
Понеділок, 06.05.2024, 23:15
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2008 » Листопад » 26 » Олігархи під час кризи-2.
18:35
Олігархи під час кризи-2.

ІСД - під тягарем боргів

Довідка. ІСД - третя найбільша металургійна група України. Корпорація контролюється Сергієм Тарутою та Віталієм Гайдуком.

Виробничі потужності групи сконцентровані в Україні, але їй також належать заводи в Польщі, Угорщині і Росії.

Найбільші активи у складі групи: Алчевський меткомбінат, Алчевськкокс", ДМК ім. Дзержинського, меткомбінати Dunaferr в Угорщині та Huta Stali Czestochowa в Польщі, а також великий металотрейдер УГМК.

В Індустріального союзу Донбасу справи йдуть не дуже добре. "Компанія потрапила в незавидне становище - залучила величезні обсяги кредитів, почала модернізацію своїх метзаводів, але не встигла її закінчити до початку кризи. Хоча трейдерська мережа ІСД достатньо розвинута, корпорація не має значних ресурсів руди та вугілля", - констатував голова департаменту аналітики ASTRUM Investment Management Юрій Беліньский.

На його думку, це стане причиною різкого зниження виробництва на підприємствах корпорації 2009 року. Слабка диверсифікація ризику також може суттєво погіршити фінансовий стан ІСД наступного року.

Клімчук також підкреслює, що в ІСД не вибудувано вертикальну інтеграцію бізнесу, яка є в СКМ. У групи є сталеливарний бізнес. Є коксохім, але його потужностей недостатньо для покриття своїх потреб. Також ІСД залежна від постачання залізної руди. По суті, завершеного циклу виробництва немає.

Але найбільша проблема групи - навіть не відсутність диверсифікованості та інтеграції. Усередині ІСД відбувається розподіл. Крім того, у неї істотні борги. "Наскільки вони великі, складно оцінити, оскільки в групі заплутані взаємозв'язки. Вони залучали синдиковані кредити, випускали єврооблігації. В основному, гроші йшли на інвестиційну програму на Алчевському меткомбинаті, Алчевському коксохімі, ДМК ім. Дзержинського", - підкреслив Аналітик Concorde Capital Олександр Климчук.

Крім того, не надто добрі справи в непрофільних бізнесах групи: в медіа, нерухомості, суднобудуванні. "У суднобудуванні зараз важка ситуація: в усьому світі спостерігається падіння замовлень. Крім того, існує конфлікт із Єврокомісією, яка хоче повернути частину раніше виділених коштів", - зазначив Климчук.

За його припущеннями, така ситуація може змусити ІСД злитися з якоюсь іншою групою. "На цю тему вже ведуться переговори. Другий варіант виходу із ситуації - продати частину активів. Однак злиття не можна оцінювати, як однозначний негатив. Можливо, ІСД й переборе кризу самостійно. Але, умовно, як бізнесмен ви будете вирішувати, що вам вигідніше - заробити за п'ять років два мільярди в складі групи або півмільярда самостійно", - вважає Климчук.

Нажаль, в Індустріальному союзі Донбасу не стали коментувати своє становище. Прес-секретар попросив нас передзвонити, а потім загадково зник.

http://www.epravda.com.ua/publications/492a7684a39c7/

Категорія: Особистості | Переглядів: 558 | Додав: Semson
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz