Головна

Реєстрація

Вхід
П'ятниця, 03.05.2024, 06:08
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Лютий » 9 » Хабар лікарям
12:54
Хабар лікарям
У Києві затримали нейрохірурга, який за хабар фальсифікував діагноз
Співробітники СБУ затримали 55-річного працівника Київської міської лікарні швидкої допомоги.
Використовуючи посадове становище, лікар-нейрохірург брав хабар за внесення в історію хвороби одного із пацієнтів діагнозу, який не відповідає дійсності (закриті черепно-мозкові травми і струс мозку, які нібито були зафіксовані у результаті обстеження), повідомили УНІАН у прес-секторі ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

У даному випадку це робилось для введення в оману працівників слідчих органів під час розслідування кримінальної справи.
Оперативники затримали лікаря у робочому кабінеті після того, як він отримав 500 доларів США в обмін за підроблений медичний висновок.
Прокуратурою Деснянського району м. Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

http://www.unian.net/ukr/news/news-361825.html


У Донецьку лікар за ІІ групу інвалідності вимагав 4 тис грн

Напевно, кожна людина, навіть найчесніша, обіймаючи певну посаду і маючи владні повноваження, хоч і в глибині душі, але мріє про щедрість своїх клієнтів, пацієнтів, громадян, що приходять до нього по допомогу. Коли за добросовісну роботу клієнт від душі дякує уповноваженій особі – це ніколи не викличе засудження чи незадоволення, а ось здирство хабара і тиск на людину, яка знаходиться в безвихідному стані, - це неприпустимо, і за такі дії законодавець передбачив відповідальність за кримінальним Законом, повідомляє Рупор Житомира.

За інформацією Прес-служби Макіївського МУ ГУМВС України в Донецькій області, такі неправомірні дії виявили співробітники державної служби боротьби з економічними злочинами Макіївського міського управління міліції. До оперативників звернувся громадянин, що у минулому переніс дуже серйозну хворобу легенів - туберкульоз. Він пояснив, що після цієї недуги медики винесли вердикт – ІІ група інвалідності. По інструкції необхідно раз на рік проходити перекомісію по продовженню групи. Отож він, як і належить, прийшов через рік на ЛТЕК. Але цього разу завідувач одного з відділень Макіївського протитуберкульозного диспансеру не захотів погоджуватися з продовженням групи інвалідності. Пацієнт був дуже здивований, адже туберкульоз остаточно не виліковується, потрібні щорічні профілактичні процедури. Але бажання «заробити» було вище за посадові обов'язки завідувача. За позитивне рішення він зажадав чотири тисячі гривень.

Належним чином прийнявши заяву і опитавши заявника, оперативники розробили план оперативних заходів щодо документування хабарництва. Коли в черговий раз пацієнт прийшов на прийом до лікаря, то зіткнувся з тими ж протизаконними вимогами. Передача вказаної суми чітко фіксувалася технічними засобами співробітників ДСБЕЗ. Після того, як завідувач поклав гроші в ящик столу, до кабінету увійшли оперативники і у присутності понятих провели виїмку мічених купюр.
Наразі хабарник арештований і знаходиться в СІЗО м. Донецька. Слідство триває.

http://www.mobus.com//donetsk/239522.html
Категорія: Корупція | Переглядів: 839 | Додав: Semson
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz