Головна

Реєстрація

Вхід
Четвер, 25.04.2024, 21:51
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Лютий » 15
Працівники СБУ перехопили на кордоні Росії 120 тонн контрабандних яблук
 
Співробітники Управління Служби безпеки України в Сумській області попередили контрабандне переміщення з України до Росії вантажу яблук загальною вагою 120 тонн і вартістю понад 630 тис. грн.
Як повідомили УНІАН у прес-групі УСБУ в Сумській області, співробітниками Служби було затримано на пункті пропуску «Велика Писарівка» шість вантажівок з причепами, заповнених яблуками, які намагалися вивезти до сусідньої держави з використанням підроблених документів щодо їх відправника та отримувача.
За даним фактом Управлінням СБУ в Сумській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 15 та ч.2 ст. 201 Кримінального кодексу України («замах на контрабанду»). За вчинення подібного виду злочину українським законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією предметів контрабанди. 

 http://www.unian.net/ukr/news/news-362936.html

Категорія: Бізнес | Просмотров: 630 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Чому Індустріальний Союз Донбасу соромиться зізнатись, хто його купив?
 
Сталося...
Те, про що так багато говорили аналітики та експерти, нарешті, відбулося – власники "Індустріального Союзу Донбасу" (ІСД) продали контрольний пакет акцій корпорації. Продали зарубіжному інвесторові.
Ще наприкінці 2008 року було зрозуміло, що обтяжену гігантськими боргами компанію Сергія Тарути з головою накрило першою хвилею кризи, і без сторонньої допомоги вона піде на дно. Зрештою, напередодні православного Різдва впливова британська газета Financial Times з посиланням на кредиторів ІСД повідомила про те, що операція вартістю близько 2 млрд. дол. з продажу 50% акцій плюс 2 акції ІСД буде завершена до кінця січня. В компанії цю інформацію підтвердили.

Залишилося незрозумілим лише питання з покупцем, а саме – хто він. В самому ІСД заявляють, що новим акціонером стала група російських і західних інвесторів на чолі з російським бізнесменом Олександром Катуніним. Водночас, ця заява чомусь не була сприйнята учасниками ринку, які наполегливо називають серед нових власників ІСД російські гірничо-металургійні ко ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 1002 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Чому Саркозі ніколи б не дозволив продати Індустріальний Союз Франції росіянам
 
Продаж контрольного пакету акцій Індустріального Союзу Донбасу російським інвесторам, серед яких і державний Внєшекономбанк, вочевидь виходить за межі звичайної угоди з продажу корпоративних прав. Значна частина вітчизняної металургії, основного експортного двигуна та визначального чинника національного багатства, переходить до представників північного сусіди, які в своїх діях, якщо є потреба в команді «к ноге!», зазвичай керуються не стільки стимулами до отримання прибутків, скільки вказівками Кремля. Угода такого масштабу мала би бути оцінена якщо не Антимонопольним комітетом (все ж таки не йдеться про порушення антитрастового законодавства), скільки нашими Радами – Верховною та Нацбезпеки.
На Заході постулати вільного ринку щораз поступаються перед національними інтересами, надто якщо мова йде про економічну безпеку.

Чотири року тому у Франції та Сполучених Штатах мали статися корпоративні поглинання, що збурили суспільний спокій.
Про Францію – дещо пізніше, а щодо США, то там вибухнув скандал рівно чотири роки тому - у січні 2006 року. Зако ... Читати далі »
Категорія: Міжнародна економіка | Просмотров: 773 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Чем на самом деле грозил российский президент Америке и Европе, или как генералы вводят в заблуждениесвоего главнокомандующего
(вплив корупції на обороноздатність країни)
 
Пятого ноября президент Дмитрий Медведев объявил об ответных мерах «эффективного противодействия упорно, постоянно навязываемым нынешней администрацией США новым элементам глобальной системы ПРО в Европе». Ответ звучал грозно: «Планировалось снять с боевого дежурства три ракетных полка ракетной дивизии, дислоцированной в Козельске, а саму дивизию к 2010 году расформировать… Ничего расформировывать не будем. Кроме того, для нейтрализации при необходимости системы ПРО в Калининградской области будет развернут ракетный комплекс «Искандер». И дальше: «С территории того же самого западного региона, то есть Калининградской области, будет осуществляться радиоэлектронное подавление новых объектов системы ПРО Соединенных Штатов Америки».
Заокеанские и европейские приверженцы форсированного развертывания ПРО могли бы поблагодарить Медведева: одним пропагандистским аргументом в их пользу больше. Могли бы, если бы сказанное пр ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Просмотров: 650 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Придністров'я запрошує на свою територію російську армію назавжди
 
Придністров`я готове розмістити на своїй території російські оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер».
Як передає кореспондент УНІАН, про це придністровський лідер Ігор СМИРНОВ сказав на прес-конференції в Москві.
«Що стосується «Іскандера», ми давно сказали - ми готові», - сказав І.СМИРНОВ.
Він нагадав, що раніше керівництво Придністров`я зверталося до РФ з проханням залишити свою військову присутність в регіоні «навіки».

І.СМИРНОВ запевнив, що Придністров`я готове розмістити на своїй території будь-які військові підрозділи, які необхідні РФ.
«Ми не заперечуємо проти розміщення російських військ зі штатним або будь-яким іншим озброєнням для захисту придністровського, російського народу», - сказав він.
Кажучи про способи транспортування цих комплексів до Придністров`я, І.СМИРНОВ зазначив, що це питання має вирішити Росія.
Також, за його словами, рішення Румунії розмістити на своїй території елементи американської ПРО не буде чинником, що стабілізує ситуацію в регіоні.
... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 741 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Експерти пророкують
 
Експерти не виключають, що за президентства Віктора ЯНУКОВИЧА можуть почастішати рейдерские атаки і розпаляться відносини з Росією.
Про це свідчить експертне опитування, проведене Інститутом Горшеніна, про те, які кроки у сфері економічної політики зробить новий Президент, якщо ним стане В.ЯНУКОВИЧ.
Так, директор Інституту Горшеніна Кость БОНДАРЕНКО вважає, що найближчим часом неминучий переділ власності, «тому що наші політики по-іншому працювати не вміють». Зокрема, на його думку, почастішають рейдерські атаки. «Річ у тому, що між першим і другим турами було зафіксовано більше ста рейдерських атак у різних регіонах України. Думаю, що ця практика продовжиться. Тим паче, що у нас, як правило, коли приходить новий Президент, змінюються сфери впливу, змінюються люди, які хочуть контролювати ті чи інші об`єкти, ті чи інші галузі. Тому, я думаю, що рейдерські атаки, за фактичної відсутності антирейдерського законодавства в Україні, стають реальністю і, на жаль, однією з ганебних плям на українській дійсності», - сказав К.БОНДАРЕНКО.

У свою чергу голова правління Центру при ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 657 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Неосталінізм як ідея модернізації Росії
 
У Росії ідеологічний ренесанс. Замість тотальної пропагандистської війни, критики України, як головного ворога російського народу і небезпеки помаранчевих сценаріїв, фонтанують свіжі ідеї доленосних перспектив житія країни.
Найсвіжіша з них – креативна стратегія модернізації держави. «Ми створимо розумну економіку, побудуємо справжню Росію, яка займе гідні позиції в світовому розподілі праці», - заявив президент у недавньому зверненні до Федеральних Зборів. Винахід правлячого тандему Путін-Медведєв підхопили і посунули в народ бюрократія, експертне прокремлівське співтовариство, об`єднане партійними структурами бутафорських «єдиної і справедливої Росії».
У чому полягає ця сама «модернізація»?

Путін, Медведєв
Офіційно декларований сурковським агітпропом сенс «стратегічної концепції модернізації» полягає в тому, що Росія зможе стати наддержавою, зайняти місце під сонцем і влитися в «золотий мільярд», якщо зможе будувати своє процвітання не тільки на торгівлі нафтою і газом.
Але, мабуть, мета у кремлівських стратегів зовсім інша. Багато що, на жаль, свідчить про т ... Читати далі »
Категорія: Геополітика | Просмотров: 1715 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Документальний фільм "Український степ"


Категорія: Екологія | Просмотров: 723 | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz