Головна

Реєстрація

Вхід
Віторок, 23.04.2024, 23:19
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Лютий » 16
Гроші МВФ не допомагають Україні – західний експерт
 
МВФ навряд чи сприяє реформам в Україні.
Таку думку висловлює професор економіки пенсильванського університету Еллен Мелцер, передає "Радіо Свобода".
"МВФ позичає гроші країнам, які через політичну нестабільність не спроможні збалансувати бюджет, але те, що МВФ їх рятує, не змінює стану тих країн", - зауважує професор.
Разом з тим, новому Президентові України буде складно обійтися без нової грошової ін'єкції МВФ, вважає Мелцер.
"Головна причина полягає в тому що МВФ приходить із новими грішми. Альтернатива цьому - драконівське скорочення бюджету", - каже він.
В матеріалі Мелцер бачить певну іронію в тому, що МВФ закликає такі держави як Україна заощаджувати, а самі західні держави в часи світової фінансової кризи збільшують державні видатки.
 
http://www.epravda.com.ua/news/4b7ad8c82875b/
Категорія: Міжнародна економіка | Просмотров: 616 | Дата: 16.02.2010 | Коментарі (0)

«Дони» беруть паузу, щоб закріпити перевагу
 
Сьогоднішнє рішення Верховної Ради про скасування виборів до місцевих рад, які були призначені на 30 травня 2010 року, виглядає сумнівним юридично, проте вигідним для Партії регіонів у політичному сенсі.
Щодо юридичних ляпів постанови ВР, проект якої був підготовлений екстравагантним нунсівцем Юрієм Кармазіним, усе пояснив у доступній та емоційній формі Комітет виборців України. Скасування місцевих виборів без призначення нової дати напряму суперечить Конституції України. Адже в Основному Законі чітко зафіксовано термін повноважень міських, селищних і сільських голів – 4 роки. А на момент обрання депутатів місцевих рад діяла норма Конституції, за якою вони теж обиралися на 4 роки. Як відомо, закон у нас зворотної сили не має. Отже, виходить, що виборець і своїм мерам, і депутатам рай-, міськ- та облрад надав мандат довіри саме на цей термін – 4 роки. Тож будь-які спроби подовжити строк перебування цих посадових осіб у владі на місцях явно суперечать Конституції.
Щодо аргументів ПР та їхніх союзників про те, що держбюджет-2010 досі не прийнятий, а тому грошей на вибори не буде, КВУ відповідає таким різким паса ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 703 | Дата: 16.02.2010 | Коментарі (0)

Віктор Небоженко: Цілком імовірно, що суд таки вирішить перерахувати голоси
 
Хто швидше – Кремль чи Захід – розпочне використовувати Януковича у своїх цілях?.. Ближче до травня ми побачимо чисто донецький гумор щодо України...
На запитання УНІАН відповів політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

ЕНТУЗІАЗМ У ВОРОЖІЙ СТОЛИЦІ ДОРОГО КОШТУЄ
Пане Володимире, наскільки, на вашу думку, виправданим було недільне оголошення ЦВК Віктора Януковича Президентом, у той час як команда Тимошенко заявляє про масові фальсифікації?
Тут є політичні та економічні причини. Щодо економічного складника, то ми маємо справу з донецькими політиками-бізнесменами, які освоюють політичний проект під назвою «Президент Янукович», і вони рахують гроші. Кожний день перебування прихильників Януковича біля центральних урядових приміщень коштує чималих грошей, тим паче що на відміну від Майдану-2004, кияни їм не принесли жодної склянки чаю. Коли ви перебуваєте у ворожій столиці, важко вдавати ентузіазм – у такому разі він, як правило, дорого коштує. Плюс дуж ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 582 | Дата: 16.02.2010 | Коментарі (0)

Правду про Мазепу написала дослідниця з Росії
 
«Дивно, як політична вистава з анфемою, влаштованою Мазепі Петром I для здійснення певних завдань, на три сторіччя вкорінявся в свідомості більшості російських істориків. Прокляття «зради» - звинувачення, яке сприймалося сучасниками, лише як привід для знищення автономії України, набуло форми аксіоми і незаперечного гріха», - це не пасаж з виступу Ющенка або Філарета. Це питання, яке ставить російський дослідник Тетяна Таїрова-Яковлєва, що написала книгу «Мазепа» (видана в серії "ЖЗЛ”) - історично вивірену біографію гетьмана Івана Мазепи, - в передмові до своєї книги.
Цю книжку можна, поза сумнівом, вважати подарунком всьому українському народові, точніше – всім українським громадянам, яким дорога історія їх країни та історія їх Церкви. Я читала книгу не на одному диханні, це все-таки серйозне історичне дослідження, але окремі місця перечитувала по кілька разів, з хвилюванням і подякою до автора. Ще раз пробігла очима її останні сторінки: «Давно час відмовитися від політичної анафеми і проклять на адресу Мазепи і постаратися здобути урок з трагедій наших предків. Не варто слідувати пропагандистським штампам, які намагалися поясн ... Читати далі »
Категорія: Козацькому роду нема переводу | Просмотров: 1009 | Дата: 16.02.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz