Головна

Реєстрація

Вхід
П'ятниця, 03.05.2024, 20:04
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Лютий » 16 » Цинічна логіка політичних кроків
22:14
Цинічна логіка політичних кроків
«Дони» беруть паузу, щоб закріпити перевагу
 
Сьогоднішнє рішення Верховної Ради про скасування виборів до місцевих рад, які були призначені на 30 травня 2010 року, виглядає сумнівним юридично, проте вигідним для Партії регіонів у політичному сенсі.
Щодо юридичних ляпів постанови ВР, проект якої був підготовлений екстравагантним нунсівцем Юрієм Кармазіним, усе пояснив у доступній та емоційній формі Комітет виборців України. Скасування місцевих виборів без призначення нової дати напряму суперечить Конституції України. Адже в Основному Законі чітко зафіксовано термін повноважень міських, селищних і сільських голів – 4 роки. А на момент обрання депутатів місцевих рад діяла норма Конституції, за якою вони теж обиралися на 4 роки. Як відомо, закон у нас зворотної сили не має. Отже, виходить, що виборець і своїм мерам, і депутатам рай-, міськ- та облрад надав мандат довіри саме на цей термін – 4 роки. Тож будь-які спроби подовжити строк перебування цих посадових осіб у владі на місцях явно суперечать Конституції.
Щодо аргументів ПР та їхніх союзників про те, що держбюджет-2010 досі не прийнятий, а тому грошей на вибори не буде, КВУ відповідає таким різким пасажем: «Голосуванням за згадану постанову більшість народних депутатів продемонструвала вершину політичного цинізму: спершу Верховна Рада України не виконує своїх конституційних обов’язків і не приймає державний бюджет України на 2010 рік, а потім використовує це як привід для неконституційного продовження повноважень органам місцевої влади».
КВУ зазначає, що рішення ВР лежить виключно в політичній площині й продиктоване побоюванням більшості парламентських політичних сил втратити нинішні позиції на місцях. Тому громадська організація закликає народних депутатів України найближчим часом прийняти державний бюджет України й призначити нову дату місцевих виборів, яка максимально скоротить строк неконституційного перебування при владі депутатів місцевих рад і міських, селищних та сільських голів.
Ніби й сперечатися немає про що. Усе слушно і переконливо.
Хоча й справді, в умовах тяжкої соціально-економічної кризи, якій кінця-краю не видно, після затратної президентської виборчої кампанії у країні бракує грошей.
Цим рішенням «януковичі» орієнтуються на ті політичні вигоди, які вони можуть здобути від перенесення дати місцевих виборів. До речі, і вони сильно потратилися на вибори, а тому «нагуляти жирку» протягом року їм не завадить. Тим паче що з’являться всілякі бюджетні «можливості».
«Донецькі» отримують такі бонуси:
· Опускається в силу об’єктивних законів суспільної психології рейтинг Сергія Тігіпка, який опинився сьогодні в ролі основного конкурента Януковича на його ж електоральному полі. Більше того, екзит-поли показали, що Тігіпко (у разі відсутності Тимошенко) перемагав би Януковича в другому турі зі значним відривом. Але з кожним місяцем без виборів Тігіпко все менше буде «новим ситечком на кілочку» в очах українського виборця.
· ПР отримує час «порішати» свої проблеми в парламенті та уряді, збивши нову коаліцію, сформувавши новий Кабмін і стабілізувавши політичну ситуацію.
· Відтак «дони» отримають усі можливості «поставити під себе» адмінресурс у всіх регіонах України.
· Буде час організувати «запуск» у базові електоральні регіони цілу групу «товаришів», які фрагментують електорат і відберуть у Юлії Володимирівни чимало виборців. Ідеться про Яценюка, Ющенка, В’ячеслава Кириленка й Тягнибока. Особисто автор не здивується, якщо ці персонажі від «донецьких» і гроші на вибори отримають.
Але ж і Юлія Тимошенко не сидітиме цей рік (або півроку) склавши руки. Вона своїми ніжними ручками битиметься – за перемогу. І шанси її не слід недооцінювати. Економічна криза тепер гратиме на її боці…
Микола Писарчук 

 http://www.unian.net/ukr/news/news-363130.html

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Переглядів: 705 | Додав: Semson
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz