Головна

Реєстрація

Вхід
Неділя, 05.05.2024, 13:12
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Енергетична безпека
« 1 2
Іспанський завод з переробки сміття на електричну енергію

Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 596 | Дата: 02.12.2009 | Коментарі (0)

В Євросоюзі ажіотажно скуповують лампочки

Заборона Євросоюзу на закупівлю магазинами роздрібної торгівлі лампочок розжарювання і матових ламп для подальшої їх перепродажу споживачам, яка набуде чинності 1 вересня 2009 р., спричинила в Німеччині небувале зростання споживчого попиту на лампочки будь-якого типу. За даними Товариства з вивчення споживчого попиту, в першій половині 2009 р. у ФРН збут лампочок усіх типів зріс на 34% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а матових і 100-ватів ламп розжарювання - в 6 разів повідомляє Deutsche Welle.

ЄС планує поступово повністю вилучити з користування старі лампочки розжарювання і перейти на енергозбережні джерела світла. Мета цієї акції - економія електроенергії та захист довкілля.

Першими з прилавків магазинів зникнуть матові й 100-ваттні лампочки. До 1 вересня 2010 р. заборона торкнеться 75-ваттних. А до 2012 р. у Європі більше не продаватимуться найпоширеніші з них - потужністю 40W і 25W.

Тим часом багатьом німецьким споживачам енергозбережні лампи, попри підвищену тривалість їх служби, просто не подобаються через зовнішній вигляд. Крім того, вони досі в 5-10 разів дорожчі за старі. Та й світло їх багато споживачів характеризують як холодне. Важливо також, що в лампочках нового покоління є шкідлива для зд ... Читати далі »

Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 776 | Дата: 31.08.2009 | Коментарі (0)

Світ чекає різке загострення дефіциту нафти

Старший економіст Міжнародного енергетичного агентства (IEA) Фатіх Біроль (Fatih Birol) розповів виданню The Independent про те, що темпи зниження світового видобутку нафти виявилися удвічі вищими, ніж прогнозувалося в 2007 році. Відповідний матеріал газета публікує в номері за понеділок, 3 серпня.

За словами економіста, висновок про прискорення зниження видобутку був зроблений на підставі вивчення динаміки запасів більше 800 родовищ, у яких сконцентровано близько 75 відсотків світових резервів нафти.

Як з`ясувалося, за рік об`єм нафтовидобутку скорочується на 6,7 відсотка. Тим часом, згідно з аналогічним дослідженням, проведеним у 2007 році, темпи зниження видобування нафти складали всього 3,7 відсотка на рік.

Зіставивши ці дані з тим, що в багатьох нафтовидобувних країнах відчувається сильний брак інвестицій у видобування, економісти дійшли висновку, що в найближчі п`ять років світ чекає різке загострення дефіциту нафти і як наслідок - її сильне здорожчання. При цьому кризові явища, пов`язані з браком вуглеводнів, на думку Біроля, можуть початися вже невдовзі після 2010 ... Читати далі »

Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 571 | Дата: 09.08.2009 | Коментарі (0)

Українські вчені презентували «автомобіль на дровах»

У Житомирській області вчені розробили "автомобіль на дровах".

Про це УНІАН повідомив заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації з питань промислової політики Володимир ДЕБОЙ.
“У Житомирському національному агроекологічному університеті група вчених на чолі із заслуженим діячем науки і техніки України, доктором технічних наук, професором, академіком Інженерної академії України Леонідом ЛОСЕМ розробили пристрій, що дозволяє автомобілям їздити на біопаливі”, - розповів заступник губернатора.

Він зазначив, що це один із перших автомобілів із газогенераторною установкою в Україні, й зараз влада області працює над практичним використанням винаходу в АПК і промисловості. В.ДЕБОЙ уточнив, що вчені проводять дослідження на старенькому ГАЗ-53.
Детальніше про винахід кореспонденту УНІАН розповів професор Л.ЛОСЬ, який продемонстрував "автомобіль на дровах".

“Газогенератор розміщується між кабіною водія й кузовом. При спалюванні палива - вугілля або дров - утворюється чадний газ. Після очищення у фільтрах він потрапляє в двигун внутрішнього згорання й дозволяє автомобілю рухатися”, - зазначив учений, пояснюючи принцип дії газогенераторної установки.
За його словами, його ідея не є нововведенням, а скоріше - "давно забутим старим".

“У середині минулого століття в СРСР їздило багато автомобі ... Читати далі »

Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 1382 | Дата: 22.04.2009 | Коментарі (0)

РНБО: Газпром хоче заморозити схід України


РНБО закликає "Газпром" підписати технічну угоду про транзит газу через українську ГТС із визначенням сталого графіка подачі газу через всі нитки магістральних газопроводів.

Про це йдеться в заяві секретаря РНБО Раїси Богатирьової, яку поширила прес-служба ради.

"Час вимагає від всіх сторін рішення про термінове відновлення постачання "Газпромом" газу в ЄС згідно його зобов’язань", - сказано в заяві.

Богатирьова закликає "підписати двох, -трьохсторонню, бодай би тимчасову, технічну угоду про транзит газу через українську ГТС із визначенням сталого графіка подачі газу через всі нитки магістральних газопроводів".

"Тобто, як це було до демаршу "Газпрому". Одночасно треба домовитись про технологічний газ, який має використовуватись для забезпечення "прокачки" газу до західних кордонів України", - наголошується в заяві.

"Головне – потрібно негайно припинити тотальну інформаційну війну і зняти політичні звинувачення, що часто є втручанням у внутрішнє життя країни", - зазначила Богатирьова.

Крім того, в заяві зазначається, що після ... Читати далі »

Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 528 | Дата: 15.01.2009 | Коментарі (0)

Создан материал, который эффективно превращает тепло в электричество
 
Ученые разработали материал, способный эффективно превращать тепло в электричество, информирует CyberSecurity.ru.
Ранее подобные разработки тоже существовали, однако на этот раз специалисты говорят, что их разработка пригодна для промышленного использования, так как ее КПД достаточно велик.
Создатели системы говорят, что их материал способен забирать тепло с любой поверхности и превращать его в энергию.

Технология, известная как термоэлектрика, уже имеет ограниченное использование, однако из-за того, что существующие материалы превращают в электричество не более 5% забираемого тепла, такие системы далеки от массового рынка.

В рамках серии новых исследований было обнаружено, что добавление в материал таких элементов как сурьма и свинец позволяет создавать гораздо более эффективные термоэлектрические материалы, которые к тому же работают при высоких температурах.

В Северо-Западном Университете штата Иллинойс в США, где эти исследования проводились, говорят, что уже сейчас располагают материалом, КПД которого превышает 14%, а в перспективе будет увеличен до 20%.

"Мы ... Читати далі »
Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 637 | Дата: 14.11.2008 | Коментарі (0)

Кабмин запретил бюджетникам закупать лампы накаливания
(22 октября 2008, среда, 10:14)

Кабинет Министров запретил бюджетным организациям с 2009 года закупать лампы накаливания и обязал менять указанные источники света на более энергоэффективные.

Об этом сообщил журналистам председатель Национального агентства по эффективному использованию энергоресурсов Игорь Черкашин.

По его словам, указанная норма предусмотрена распоряжением правительства "О мерах по сокращению потребления электроэнергии бюджетными учреждениями", принятом на заседании Кабмина.

Согласно сообщению агентства, указанным распоряжением правительство обязало центральные и местные органы исполнительной власти обеспечить перевод объектов бюджетной сферы на использование энергоэффективных осветительных приборов преимущественно отечественного производства с соблюдением санитарных норм освещенности.

... Читати далі »

Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 723 | Дата: 24.10.2008 | Коментарі (0)

У кількох штатах США заборонять електричні лампочки

Кілька штатів США ухвалили або мають намір ухвалити закони, що забороняють використання традиційних електричних лампочок, повідомляє в п`ятницю інформаційно-аналітичне агентство Washington ProFile.

Передбачається, що звичайні електричні лампочки, створені відомим винахідником Томасом Альфа Едысоном (Thomas Alva Edison) 1879 року, замінять економічніші - флуоресцентні.

За даними агентства, штат Каліфорнія вже ухвалив такий закон і з 2012 року продаж більшості видів звичайних лампочок буде заборонений. За оцінками фахівців, завдяки ухваленню закону, 2018 року Каліфорнія витратить електроенергії на 50% менше.

Подібні законопроекти готують штати Північна Кароліна, Род-Айленд і Коннектікут. Як стало відомо агентству, 2010 року продаж звичайних лампочок буде заборонений і в Австралії, а з 2012 року - в провінції Онтаріо в Канаді.

За оцінками Американської Ради за Енергетично-ефективну Економіку (American Council for an Energy-Efficient Economy), 90% світла дають "лампочки Едісона".

Флуоресцентні лампочки (в них світиться газ, а не волосина, як в традиці ... Читати далі »
Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 725 | Дата: 02.10.2008 | Коментарі (0)

Cкоро Украина будет купаться в собственной нефти


В Черном море на территории Украины может находиться 2–3 миллиарда баррелей нефти. Как передает корреспондент УРА-Информ, об этом заявил руководитель и основатель компании Vanсo Energy Джин Ван Дайк сегодня, 19 октября 2007 года, в ходе пресс-конференции в Киеве.

По его словам, после длительного тендера, который начался в 2006 году между компанией Vanсo Energy и Кабинетом Министров Украины, было достигнуто соглашение о том, что компания получает лицензию на возможность заниматься разведкой и разработкой Прикерченского участка глубоководного шельфа Черного моря.

– Прикерченская территория черноморского шельфа размещена на юго-восток от Крымского полуострова, занимает почти 13 тысяч квадратных километров (или треть глубоководной территории, что принадлежит Украине). Разведывательные работы будут проводиться на глубине от 500 до 2000 м, – рассказал Ван Дайк.

Он сообщил, что в течение первых 6 месяцев будет проводиться сейсмическая разведка.

– После этого мы перейдем к бурению скважин. По плану договора в течение 3 лет должны пробурить 3 скважины, – сказал руководитель компании и отметил, что если ... Читати далі »
Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 629 | Дата: 02.10.2008 | Коментарі (0)

ЕС отказывается от биотоплива

Рост цен на энергоносители, а также проблемы изменения климата привели к «погоне» за разработкой биологических видов топлива, таких как этанол и биодизель, которые производятся на основе рапса, кукурузы или сахарного тростника.

Так, в ЕС разработан план, согласно которому, доля биотоплива (БТ) в общем объеме горючего, потребляемого транспортом, должна составить 10% к 2020 г. Предполагалось, что это будет способствовать образованию нового масштабного рынка топлива с миллиардными годовыми оборотами. В США же на производство биотоплива уходит около четверти урожая зерновых, а согласноплану, принятому в 2007 г., ежегодный объем производства такого топлива в этой стране к 2022 г. должен составить 36 млрд. галлонов (около 136,3 млрд. л).

Однако сейчас такая политика развитых стран подвергается серьезной критике и уже появились заявления европейских чиновников о серьезном пересмотре планов по использованию БТ.

Исследова ... Читати далі »

Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 712 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

1-15 16-25
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz