Головна

Реєстрація

Вхід
П'ятниця, 03.05.2024, 23:05
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2009 » Квітень » 22

Україна і Європа розпочали офіційні переговори про зону вільної торгівлі

Україна та Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ) сьогодні в Києві почали офіційні переговори про створення зони вільної торгівлі.
Як передає кореспондент УНІАН, на першому етапі сторони планують обговорити структуру, основні принципи та сферу застосування майбутньої угоди, проблеми торгівлі промисловою та сільськогосподарською продукцією, послугами, питання інвестування та прав інтелектуальної власності.
Як повідомляв УНІАН, країни ЄАВТ запропонували Україні почати переговорний процес про створення зони вільної торгівлі в серпні 2007 року. Угода про вільну торгівлю з країнами ЄАВТ є важливим кроком для України в контексті створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.
Довідка УНІАН. Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ) створена 1960 року відповідно до Стокгольмської конвенції. До складу ЄАВТ входять Норвегія, Ісландія, Швейцарія та Ліхтенштейн. Три країни ЄАВТ (окрім Швейцарії) є частиною внутрішнього ринку Європейського Союзу відповідно до Угоди про Європейський економічний простір (ЄЕП), який набрав чинності 1994 року.
Категорія: Міжнародна економіка | Просмотров: 600 | Дата: 22.04.2009 | Коментарі (0)

Сьогодні почала працювати Всесвітня цифрова бібліотека

З сьогоднішнього дня почала роботу Всесвітня цифрова бібліотека (World Digital Library), що забезпечує доступ до унікальних творів культури та архівів усього світу.

Як повідомляється на сайті ЮНЕСКО, церемонія відкриття відбулася сьогодні в Парижі в штаб-квартирі ЮНЕСКО.

На сайті бібліотеки можна буде ознайомитися з рукописами, картами, рідкісними книгами, фільмами, звукозаписами, друкованими матеріалами й фотографіями. Її фонди будуть відкриті для вільного й безкоштовного доступу.

У релізі зазначається, що ВЦБ працюватиме на семи мовах – англійській, арабській, іспанській, китайській, португальській, російській та французькій, а її матеріали буде видано декількома десятками різних мов. Переглядові й пошукові особливості дозволять проводити вивчення сайту у взаємозв`язку культур і епох. Опис кожного матеріалу, що супроводжується відеосюжетами пояснень, полегшать роботу відвідувачам, привернуть інтерес і підштовхнуть учнів і просто зацікавлених до глибшого знайомства зі спадщиною різних країн, наголошується в релізі.

Серед скарбів, доступних у ВЦБ, будуть, приміром, кості оракула й стела – внесок Національної бібліотеки Китаю; арабські наукові ... Читати далі »

Категорія: Соціум | Просмотров: 602 | Дата: 22.04.2009 | Коментарі (0)

Українські вчені презентували «автомобіль на дровах»

У Житомирській області вчені розробили "автомобіль на дровах".

Про це УНІАН повідомив заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації з питань промислової політики Володимир ДЕБОЙ.
“У Житомирському національному агроекологічному університеті група вчених на чолі із заслуженим діячем науки і техніки України, доктором технічних наук, професором, академіком Інженерної академії України Леонідом ЛОСЕМ розробили пристрій, що дозволяє автомобілям їздити на біопаливі”, - розповів заступник губернатора.

Він зазначив, що це один із перших автомобілів із газогенераторною установкою в Україні, й зараз влада області працює над практичним використанням винаходу в АПК і промисловості. В.ДЕБОЙ уточнив, що вчені проводять дослідження на старенькому ГАЗ-53.
Детальніше про винахід кореспонденту УНІАН розповів професор Л.ЛОСЬ, який продемонстрував "автомобіль на дровах".

“Газогенератор розміщується між кабіною водія й кузовом. При спалюванні палива - вугілля або дров - утворюється чадний газ. Після очищення у фільтрах він потрапляє в двигун внутрішнього згорання й дозволяє автомобілю рухатися”, - зазначив учений, пояснюючи принцип дії газогенераторної установки.
За його словами, його ідея не є нововведенням, а скоріше - "давно забутим старим".

“У середині минулого століття в СРСР їздило багато автомобі ... Читати далі »

Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 1381 | Дата: 22.04.2009 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz