Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 04.05.2024, 03:58
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2009 » Квітень » 25 » Скандал супроводжує конференцію ООН з расизму в Женеві
12:16
Скандал супроводжує конференцію ООН з расизму в Женеві
Скандал супроводжує конференцію ООН з расизму в Женеві

Скандал супроводжує відкриття конференції ООН з расизму, яка сьогодні розпочинається в Женеві. На ній головує Росія.

Боротьбу зі всіма проявами расизму і ксенофобії в Женеві схоже обговорюватимуть в напівпорожньому залі. З лідерів країн приїде лише іранський президент Махмуд Ахмадінежад. Решту делегацій представлять міністри. Від участі відмовилися  вісім впливових країн світу. Минулого вечора вирішила бойкотувати конференцію і Німеччина. «Ми побоюємося, що форум використовують як платформу для інших інтересів», - наводить ІТАР-ТАРС слова міністра закордонних справ країни Франка-Вальтера Штайнмайэра. Він пообіцяв уважно стежити за ходом конференції.

Так німці приєдналися до США, Канади, Нідерландів, Італії, Австралії, Ізраїлю. Всі вони побоюються, що обговорення резолюції на форумі виллється в антисемітські заклики. Як це трапилося на першій конференції в Дурбані в Південній Африці вісім років тому. В останню мить стало відомо про відмову брати участь в конференції ще однієї країни - Нової Зеландії. А ось Франція все-таки вирішила відправити свого представника. Париж має намір висловити на форумі свою точку зору з питань дотримання прав людини.

Нагадаємо, що перший форум завершився скандалом. Після того, як лідери арабських країн запропонували прирівняти сіонізм до расизму, Ізраїль і США покинули конференцію.

http://www.unian.net/ukr/news/news-312029.html

Нідерланди відмовилися від участі в конференції ООН проти расизму

Нідерланди не братимуть участі в Конференції ООН проти расизму, яка пройде 20-24 квітня в Женеві, йдеться в заяві голландського МЗС. У поширеній від імені нідерландського міністра закордонних справ Максима Ферхахена заяві наголошується, що запропоноване підсумкове комюніке конференції завдасть шкоди її цілям, що неприйнятно для Нідерландів. "Конференція проти расизму дуже важлива, щоб використовувати її для несумісних з нею політичних цілей і нападок на західні країни. Нідерланди в цьому не братимуть" участі, - заявив Ферхахен.

"Низка країн, які самі ще багато що мають зробити у області прав людини, використовують конференцію для того, щоб поставити релігію над правами людини і без потреби обмежити свободу слова, ігнорувати дискримінацію на основі статевої орієнтації і представити Ізраїль як єдиного винуватця всіх негараздів", - цитує голову нідерландського зовнішньополітичного відомства РІА новості. У заяві голландського МЗС йдеться, що в ході переговорів про завершальний документ конференції західні країни були об`єктами нападок. В результаті Нідерланди втратили надію на прийнятний варіант підсумкової заяви і вважають, що конференція не зможе зробити внесок до боротьби з расизмом.

Раніше від участі в женевському форумі з аналогічних причин відмовилися США і Австралія.

http://www.unian.net/ukr/news/news-311991.html


Скандал у Женеві: представники ЄС влаштували демарш Ахмадініжаду

Серйозний скандал стався на міжнародній конференції з боротьби з расизмом, яка відкрилася в Женеві.Представники Європейського союзу залишили зал засідань під час виступу президента Ірану Махмуда Ахмадініжада.

Іранський лідер знову назвав Ізраїль "расистською державою".

Під час виступу Ахмадініжада троє людей в клоунських париках намагалися влаштувати акцію протесту - їх видалили із залу. Як повідомляє "Рейтер", коментарі іранського лідера були зустрінуті аплодисментами деяких делегацій, які залишилися в залі.

Ще до початку конференції декілька країн, зокрема, Ізраїль, США і Німеччина, оголосили бойкот заходу. Крім того, Ізраїль відкликав свого посла з Швейцарії.

 http://www.unian.net/ukr/news/news-312074.html


Выступление Ахмадинеджада перед ООН закончилось скандалом


Скандалом завершилось выступление иранского Президента на форуме ООН по вопросам расизма в Женеве. Махмуд Ахмадинеджад заявил, что еврейских эмигрантов намеренно послали из Европы и США в Палестину, чтобы они создали там расистское государство.

Кроме того, Президент Ирана в очередной раз отрицал факт Холокоста, называя его мифом. В ходе его выступления часть участников форума покинула зал.

http://news.liga.net/news/N0916153.html


Категорія: Резонанс | Переглядів: 706 | Додав: Semson
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz