Головна

Реєстрація

Вхід
Середа, 01.05.2024, 05:03
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Резонанс
« 1 2 3 »
Рекордний джекпот випав на "помилковий" квиток

Організатори лотереї Powerball в Кентуккі (США) 6 січня оголосили ім`я володаря рекордного в історії штату джекпота вартістю 126,6 мільйона доларів. Як повідомляє Лента.ру, ним виявився автомеханік на ім`я Роб Андерсон.
Як пізніше зізнався сам новоявлений мільйонер, виграшний квиток потрапив до нього помилково. Він заїхав на автозаправку в містечку Джорджтаун і вже збирався продовжити шлях, але останньої миті зайнявся подарунками друзям і близьким на Різдво.
Як символічні подарунки Андерсон хотів купити кілька лотерейних квитків, проте автомат помилково видав йому один квиток лотереї Powerball. Чоловік вирішив зберегти випадковий папірець... і цей виграш став рекордним за всю історію штату Кентуккі. До цього найбільший джекпот вартістю в 89,3 мільйона доларів був розіграний 1996 року.
Щоправда, за правилами лотереї Powerball переможець не зможе одразу забрати всі виграні гроші. Мусить зробити вибір: однразу забрати половину суми (втративши при цьому решту) або одержувати виграш частинами впродовж тридцяти років.

http://www.unian.net/ukr/news/news-355704.html

Категорія: Резонанс | Просмотров: 532 | Дата: 07.01.2010 | Коментарі (0)

Нейрохірург Слюсарчук заявляє, що у нього вкрали 2 терабайти пам'яті

Відомий український нейрохірург, який володіє унікальними здібностями із запам’ятовування інформації, професор Андрій СЛЮСАРЧУК заявляє про викрадення його наукових розробок.
Про це А.СЛЮСАРЧУК повідомив в інтерв’ю УНІАН.
За його словами, це сталося минулого четверга, 3 грудня. Зловмисники проникли до його помешкання у Львові й забрали з комп’ютера накопичувач пам’яті об’ємом 2 терабайти.
"Були викрадені результати п’ятнадцяти років моєї пекельної роботи. Наукові матеріали стосувалися дослідження мозку, роботи з пам’яттю, розвитку нейронауки. Там містилися мої гіпотези, коментарі, які можуть зробити виклик сучасній науці. Вони не були надруковані, ще тривав процес їх узагальнення. Практично, зникло все”, - сказав А.СЛЮСАРЧУК.
При цьому професор зазначив, інші цінні речі злодії не взяли.
У зв’язку з цим вчений висловив припущення, що за цією крадіжкою можуть стояти силові структури, зокрема, й іноземних держав.
"Я є відомим нейровченим. Я працюю з такими технологіями, бажання отримати які є у багатьох держав. Ця крадіжка є великою втратою не лише для мене, але й для країни”, - зауважив професор.
А.СЛЮСАРЧУК також заявив, що відчуває навмисне створення навколо себе несприятливих умов та намагання паралізувати його діяльність.
Крім то ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Просмотров: 668 | Дата: 09.12.2009 | Коментарі (0)

У Сомалі з'явився піратський аналог фондової біржі

Сомалійські пірати, що перетворили порт Харадхіре на свою головну базу, створили там аналог фондової біржі, учасники якої отримують право на частину здобичі. Завдяки новоствореному "торговому майданчику" пірати користуються підтримкою місцевих жителів, попри пов`язані з їх операціями ризики, передає Reuters.

Як розповів кореспондентові агентства колишній пірат, а нині багатий бізнесмен, чотири місяці тому було вирішено організувати біржу. "Спершу ми зареєстрували 15 "судноплавних компаній", зараз їх уже 72. Десятьом з них пощастило: їм вдалося захопити кораблі", - зазначив він.

За його словами, брати участь у бізнесі може кожен: "хочеш - виходь у море, хочеш - залишайся на землі, надавши гроші, зброю або інші корисні речі. Уся місцева громада складається з поплічників піратів".

Торговий майданчик працює цілодобово. На ній розміщують свої акції компанії, які спеціалізуються переважно на морському розбої. Придбати цінні папери може кожен, хто хоче. Причому не тільки за гроші, а й за зброю, постачання і устаткування.

Акції піратських фірм мають чималий попит не тільки серед місцевих жителів, а й серед сомалійських діаспор в інших країнах. Люди залюбки купують їх, розраховуючи на гарні дивіденди. С ... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Просмотров: 696 | Дата: 03.12.2009 | Коментарі (2)

Наноцелюлоза - упаковка майбутнього

Категорія: Резонанс | Просмотров: 814 | Дата: 03.12.2009 | Коментарі (0)

СБУ викрила схему фіктивного зарахування сиріт на навчання

На Луганщині співробітниками СБУ викрито шахрайську схему, за якою посадові особи одного з професійно-технічних ліцеїв привласнювали бюджетні кошти. Про це УНІАН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

Протягом 2007-2009 років з метою отримання бюджетного фінансування та збереження статусу ліцею посадовці навчального закладу завищували чисельність учнів шляхом фіктивного зарахування на навчання сиріт та підлітків із малозабезпечених сімей. Особисті дані на таких учнів, які необхідні для оформлення документів, зловмисники збирали по інтернатах, школах та у соціальних службах.

Із залученням ревізорів КРУ і представників управління освіти та науки Луганської облдержадміністрації у ліцеї проведено перевірку фінансової дисципліни та використання бюджетних коштів, під час якої встановлено понад 20 фіктивних ліцеїстів. Кошти, які перераховувалися з держбюджету для виплати їм стипендій, привласнювалися посадовими особами ліцею.

За фактами, виявленими Службою безпеки України, органами прокуратури порушено ... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Просмотров: 607 | Дата: 18.11.2009 | Коментарі (0)

Ректора вишу звинувачують у розбещенні неповнолітніх

Працівники Головного управління боротьби з організованою злочинністю спільно з УБОЗ в місті Києві викрили організовану злочинну групу, учасники якої займались розбещенням неповнолітніх та виготовленням порнографічної продукції.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУБОЗ МВС України, організував та очолив злочинну групу професор, ректор одного з українських вищих навчальних закладів. Також до складу групи увійшли троє осіб: 25-річна Тетяна - підбирала неповнолітніх дівчат віком від 12 до 16 років, Віктор - водій ректора, брав участь у розбещені дівчат та Тіто, уродженець Республіки Гвінея-Бісау, який за гроші вступав у групові статеві зносини з неповнолітніми особами.

Встановлено, що лідер ОЗГ організовував місця, де проходили «зустрічі з неповнолітніми», брав у них участь та фінансував усіх учасників ОЗГ. Він вступав у статеві зносини з неповнолітніми дівчатами та примушував їх тривалий час брати участь у групових статевих зносинах з різними особами. Ці факти підтвердило і судове-медичне дослідження.

Лідера ОЗГ та активну учасницю Тетяну працівники ГУБОЗ затримали в аеропорту «Бориспіль», водія Віктора та гвінейця Тіто - у Києві.

... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Просмотров: 709 | Дата: 09.11.2009 | Коментарі (0)

У Єгипті знайшли фрагмент найдавнішої Біблії

У єгипетському монастирі Святої Катерини знайшли фрагмент найдавнішої Біблії, вік якої датується 350 роком до н.е.
Як передає Газета.ru, відкриття було випадково зроблене британським вченим Ніколасом САРРІСОМ, який переглядав фотографії манускриптів з бібліотеки монастиря. Ці манускрипти були зібрані двома ченцями ще в XVIII столітті.
Знайдений фрагмент Біблії, що містить вірші Книги Ісуса Навіна, є частинами Синайського кодексу, про існування яких нічого не було відомо.
Синайський кодекс є найдавнішою відомою Біблією і є пергаментним рукописом грецькою мовою.
Категорія: Резонанс | Просмотров: 662 | Дата: 03.09.2009 | Коментарі (0)

Американські вчені вважають, що салономіцин може стати "справжнім проривом" у боротьбі з раком.

Вони вважають, що цей препарат може запобігти поширення раку в людини.
Дослідники з Broad Institute в Бостоні випробували салономіцин на мишах і встановили, що він убиває в сто разів більше стовбурних клітин, ніж звичайна хіміотерапія.
Лікарі вважають, що саме стовбурні ракові клітини контролюють ріст пухлини, однак досі знищити їх було дуже важко.

Це не означає, що цей препарат буде доступний вже завтра. Він також може виявитися неприйнятним для людини, оскільки зараз мова йде лише про перші лабораторні дослідження. Але несподівано перед нами відкрилися надзвичайно широкі можливості, а отже ми тепер зможемо набагато ефективніше боротися зі стовбурними клітинами.
 Кет Арней із Cancer Research UK "Ми отримали більше доказів того, що саме ракові стовбурні клітини призводять до того, що пухлини важко лікуються", - заявив співавтор дослідження Роберт Вайнберг.

Представниця британської доброчинної організації Cancer Research UK Кет Арней пояснила в журналі World Today яким чином новий препарат буде боротися з раком.
"За допомоги спеціально розробленого методу вчені дослідили багато тисяч хімічних речовин, щоби взнати як вони впливають на ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Просмотров: 564 | Дата: 17.08.2009 | Коментарі (0)

Земельний аутсорсинг: а не хочете купити 1 млн. га України?

Якщо запитати рядового українця, як він ставиться до зняття мораторію на продаж земель сільгосппризначення, то відповідь, швидше за все, буде негативною. Головний аргумент - прийдуть іноземці і всі скуповуватимуть, а де ж тоді картоплю садити? Показово, що і наш соціально орієнтований уряд, зокрема сама прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, неодноразово підкреслював, що знімати мораторій зарано. Звичайно, є й заяви опонентів, зокрема Президента Віктора Ющенка, що наявність заборони сприяє процвітанню тіньового земельного ринку. Але, незважаючи на це, можна досить упевнено констатувати, що народ і уряд в даному питанні єдині: продавати нашу землю іноземним плантаторам - зась!

Але дійсність, як завжди, виявилася цікавішою, ніж сподівання простих українців. Грою долі наша багата на земельні ресурси держава опинилася в центрі руху, що набирає обертів, і який деякі іноземні ЗМІ вже встигли охрестити як новий неоколоніалізм. Має цей рух і не таку одіозну назву - аутсорсинг, або якщо говорити більш звичною мовою - залучення зовнішніх ресурсів. В даному випадку йдеться про земельний аутсорсинг. Справа в тому, що останнім часом, коли весь світ відчув на собі, що таке брак продово ... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Просмотров: 670 | Дата: 11.07.2009 | Коментарі (0)

Китайці почали підробляти індійські ліки?

Нігерійська влада вилучила велику партію пігулок для лікування малярії з позначкою "Зроблено в Індії", але випущених в КНР, повідомило в середу міністерство охорони здоров`я Індії.

Підроблених препаратів вистачило б для 642 тисяч дорослих людей, йдеться в повідомленні міністерства.

Факт постачання під виглядом індійських підробних медичних препаратів стривожив Нью-Делі, оскільки фармацевтичний експорт є однією з найважливіших статей індійського експорту.

Посольство Індії в КНР висловило протест у зв`язку із спробами несумлінних китайських виробників підірвати репутацію індійських фармацевтичних компаній.

Водночас в африканських країнах розпочато інформаційну кампанію, мета якої - довести безпеку індійських ліків.

Індійська влада, зазначається в повідомленні, продовжує боротьбу з нелегальними виробниками ліків усередині країни і робить це успішно.

"Перевірки в останні чотири-п`ять років показали, що близько 0,3-0,4% зразків з приблизно 40 тисяч проб потрапляють до категорію фальшивих", - цитує заяву МОЗ РІ

Категорія: Резонанс | Просмотров: 613 | Дата: 12.06.2009 | Коментарі (0)

Грузія закінчила формальності щодо виходу країни з СНД

Парламент Грузії сьогодні одностайно прийняв постанову «Про Міжпарламентську асамблею СНД», згідно з якою формально закінчилася процедура виходу Грузії з об`єднання.

Про це повідомив глава парламенту Грузії Давид БАКРАДЗЕ, передає ІА «Новини-Грузія».

«Грузія вже вийшла з СНД. Із цього приводу існує офіційна кореспонденція, лист, який я відправив відповідним органам Міжпарламентської асамблеї СНД торік. Тому сьогодні ми закінчуємо цей процес згаданою постановою формально і з правового погляду», - заявив Д.БАКРАДЗЕ.

Найвищий законодавчий орган Грузії сьогодні, після двомісячної перерви, уперше зібрався на пленарне засідання, незважаючи на акцію опозиції, що триває в центрі Тбілісі.

Категорія: Резонанс | Просмотров: 640 | Дата: 12.06.2009 | Коментарі (0)

Скандал супроводжує конференцію ООН з расизму в Женеві

Скандал супроводжує відкриття конференції ООН з расизму, яка сьогодні розпочинається в Женеві. На ній головує Росія.

Боротьбу зі всіма проявами расизму і ксенофобії в Женеві схоже обговорюватимуть в напівпорожньому залі. З лідерів країн приїде лише іранський президент Махмуд Ахмадінежад. Решту делегацій представлять міністри. Від участі відмовилися  вісім впливових країн світу. Минулого вечора вирішила бойкотувати конференцію і Німеччина. «Ми побоюємося, що форум використовують як платформу для інших інтересів», - наводить ІТАР-ТАРС слова міністра закордонних справ країни Франка-Вальтера Штайнмайэра. Він пообіцяв уважно стежити за ходом конференції.

Так німці приєдналися до США, Канади, Нідерландів, Італії, Австралії, Ізраїлю. Всі вони побоюються, що обговорення резолюції на форумі виллється в антисемітські заклики. Як це трапилося на першій конференції в Дурбані в Південній Африці вісім років тому. В останню мить стало відомо про відмову брати участь в конференції ще однієї країни - Нової Зеландії. А ось Франція все-таки вирішила відправити свого представника. Париж має намір висловити на форумі свою точку зору з питань дотримання прав людини.

Нагадаємо, що перший ... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Просмотров: 705 | Дата: 25.04.2009 | Коментарі (0)

ВР змусить іноземців залишати відбитки пальців при в'їзді в Україну

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до статті 25 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Як передає кореспондент УНІАН, за проголосували 252 із 442 народних депутатів України, зареєстрованих в сесійній залі.

Закон зобов’язує іноземців та осіб без громадянства надавати свої біометричні дані для їх фіксації під час оформлення в’їзної візи в дипломатичних представництвах і консульських установах України за кордоном, а також під час проходження прикордонного контролю у пунктах пропуску через державний кордон (якщо інше не передбачено законом та міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України).

Визначення переліку відповідних даних та порядку їх надання віднесено до повноважень Кабінету міністрів України.

Закон набирає чинності з 1 січня 2010 року.

Категорія: Резонанс | Просмотров: 652 | Дата: 19.04.2009 | Коментарі (0)

Украинские власти принудительно отключат до 80% мобильных телефонов 

С 1 октября этого года все мобильные телефоны, ввезенные в Украину нелегально, будут отключены от сетей операторов, если собственники не зарегистрируют их в Украинском госцентре радиочастот- передаёт pravda.com.ua.
При этом, по данным экспертов, 80% всех мобильных телефонов, которыми пользуются украинцы, ввезены в страну нелегально  - чтобы не платить таможенные пошлины.

Как сообщается, легальные мобилки регистрировать не нужно. Информацию о том, что они попали в страну законным путем, таможня передаст мобильным операторам. У таможни уже сейчас есть полный список мобильных телефонов, легально ввезенных в страну, к каждому из которых прикреплен их специальный код (ІМЕІ).

По нему до 30 июня и будет осуществляться сверка с операторами. После этого, оператор должен разослать всем собственникам "нелегалов" смс-ки с информацией о том, что им нужно узаконить аппарат, иначе он будет отключен от сети.

... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Просмотров: 537 | Дата: 11.04.2009 | Коментарі (0)

Вакарчук поділить вузи на два сорти - «провідні» та всі інші

Міністерство освіти і науки України вимагатиме від державних вищих навчальних закладів ведення детального обліку працевлаштування випускників, повідомляє тижневик «Коментарі».

На основі цих даних головне освітнє відомство ухвалюватиме рішення щодо збереження чи скорочення для них обсягів держзамовлення на наступний рік.

Як уже повідомляла прес-служба Міносвіти, з цього року зміняться підходи міністерства до розподілу держзамовлення на підготовку фахівців. ВНЗ не одержать коштів на навчання бюджетників із непрофільних спеціальностей, а також за напрямками підготовки, на які в держзамовленні на 2008 рік припадало менше 15 місць. Крім того, міністр Іван ВАКАРЧУК має намір зосереджувати держзамовлення лише в провідних вишах країни.

Критеріями визначення «провідного вишу» слугуватимуть його кадровий склад, обсяги проведених наукових досліджень і працевлаштування випускників, пояснив «Коментарям» заступник директора департаменту вищої освіти МОН Юрій КОРОВАЙЧЕНКО.

За його словами, міністерство зараз розробляє нове ... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Просмотров: 665 | Дата: 11.04.2009 | Коментарі (0)

1-15 16-30 31-43
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz