Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 18.05.2024, 07:06
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Соціум
« 1 2 3 »

Чи зачепив вашу родину Голодомор 1933-го?

Майже дві третини опитаних відвідувачів сайту УНІАН дали ствердну відповідь. Менш як чверть сказали – ні. Близько 7 відсотків не знають відповіді на це запитання.

Воно було сформульоване таким чином: "Чи торкнувся Вашої родини (Ваших предків) Голодомор 1933-го?”

Відповіді розподілилися таким чином:

Так – 64,8%

Ні – 22,9%

Не знаю – 6,7%

Байдуже – 3,3%

Свій варіант – 2,4%.

Чимало "своїх відповідей” дають пояснення на кшталт: "Ні, бо моя родина з Західної України” або "Ні, я з Росії”. Окремі відвідувачі, переважно з Російської Федерації, закликають припинити "спекулювати кістками”, стверджують, що "Голодомору не було” тощо.

Загалом на запитання УНІАН станом на 30 листопада, 19.15, відповіло 4435 користувачів Інтернет.

Категорія: Соціум | Просмотров: 742 | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

Українські війни: боротьба штампократії зі здоровим глуздом

Дмитро Видрін

Что является самой большой угрозой для любой власти? Оппозиция? Внутренние разборки? Внешние вызовы? Свиной грипп? Да, но только отчасти.

Самой большой, действительно реальной и тотальной угрозой для власти является, как ни странно, обычный "хомо сапиенс", то есть человек думающий. Поскольку, если человек хоть на минуту задумался, то именно в эту минуту ему очень сложно что-то "впарить", "втюхать", "навесить на уши" или просто "любить мозги".

Именно поэтому между властью и гражданином уже много столетий идет незримая война. Первая пытается отучить его думать (хотя бы в момент интимного акта голосования). А второй, вспоминая иногда про свое гражданское естество и достоинство, пытается сохранить остатки здравого смысла (даже во времена мистерий и камланий под названием "предвыборная кампания").

За множество лет этого противостояния власть придумала достаточно уловок для оболванивания, зомбирования или просто выведения граждан из состояния ... Читати далі »

Категорія: Соціум | Просмотров: 575 | Дата: 29.11.2009 | Коментарі (0)

Кому мешают продукты без ГМО?

Кому мешают продукты без ГМО?

Лоббисты транснациональных корпораций, торгующих пищевыми продуктами в Украине, начали кампанию против информирования потребителя о содержании генно модифицированных организмов (ГМО) в продуктах питания. Об этом стало известно из нашего анонимного источника в Верховной Раде.

Как сообщает источник, представители Европейской Бизнес Ассоциации встретились с народным депутатом Украины Андреем Павловским и уговаривали его смягчить законопроект № 4437 от 29.05.2009 г. про внесение изменений в Закон Украины "Про безопасность и качество продуктов" (о информировании граждан про содержание в пищевых продуктах ГМО).

Чем закончились переговоры, источник не знает. Но, по его информации, законопроект БЮТовца Павловского уже одобрен несколькими парламентскими комитетами и готовится к принятию в сессио ... Читати далі »

Категорія: Соціум | Просмотров: 708 | Дата: 18.09.2009 | Коментарі (0)

У Німеччині виявлені 900 калабрійських мафіозі

У 400-сторінковому дослідженні, підготовленому Федеральною кримінальною поліцією Німеччини, визнано, що на території країни діють близько 900 мафіозі або 229 сімейних кланів калабрійського мафіозного угрупування "Ндрангета". Про це 13 серпня пише німецький журнал ZEIT.

Доповідь поліції, яка є секретним документом, розповідає про трафік зброї, наркотики, вбивства, махінації з відходами й вторинною сировиною, а також про відмивання грошей - злочини, до яких на думку поліцейських, причетні італійські мафіозі. Прикриттям для членів "Ндрангети" зазвичай виступають італійські ресторани - більше сотні таких закладів належать учасникам калабрійського угруповання. Їх назви перераховані в доповіді.

Найбільш активні італійські мафіозі в землях Північний Рейн-Вестфалія, Гессен, Баварія та Баден-Вюртемберг.

"Ндрангета" - одне з впливових мафіозних угруповань в Італії. Її база на батьківщині - містечко (комуна) Сан Лука (San Luka). Клани "Ндрангети" з Сан Луки найчисленніші і в Німеччині - в поліції вважають, що до них входять близько 200 чоловік.

Також, за даними ZEIT, в Німеччині діють сицілійська й неаполітанська мафії.

Категорія: Соціум | Просмотров: 688 | Дата: 14.08.2009 | Коментарі (0)

Частка мусульман у населенні Європи зросте з нинішніх 5% до 20%

На середину XXI століття мусульманське населення країн Євросоюзу становитиме п`яту частину. Згідно з даними новітньої доповіді американського Інституту міграційної політики, до 2050 року частка мусульман зросте з нинішніх 5% до 20%, повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на «The Daily Mail».

У доповіді також зазначається, що в Нідерландах, Великій Британії та Іспанії частка мусульман буде ще вищою. А у ряді європейських мегаполісів корінні жителі опиняться в меншині. Зокрема, це чекає англійський Бірмінгем до 2026 року.

Згідно з дослідженням, кількість мусульман зростатиме, перш за все, за рахунок високої народжуваності нащадків іммігрантів, які прибули до Європи в 50-70 роках минулого століття, і нового потоку приїжджих із країн Близького і Середнього Сходу, Північної Африки і Азії.

Крім того, щорічно до країн Євросоюзу на ПМЖ прибувають до 2 мільйонів чоловік, більшість з яких жителі мусульманських країн. Нову проблему фахівці вже називають "демографічною годинниковою бомбою".

Категорія: Соціум | Просмотров: 630 | Дата: 12.08.2009 | Коментарі (0)

Експерт: з українською церквою буде як з польською 1924 р.

Для формування Української помісної православної автокефальної церкви на чолі зі своїм патріархом сьогодні є усі підстави.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку висловив директор Інституту трансформації суспільства Олег СОСКІН на прес-конференції на тему: "Чи може Патріарх РПЦ КИРИЛО зупинити формування Української помісної православної автокефальної церкви на чолі зі своїм патріархом?"

Експерт наголосив, що помісна православна автокефальна церква в Україні існувала багато років, починаючи з хрещення Русі Київським князем Володимиром у 988 році.

“У Києві була сформована православна церква і тут була метрополія, яка отримала всі канонічні права від Константинополя”, - зауважив він.

Але після 1654 року, коли, за словами О.СОСКІНА, “Україна втратила свою державу” внаслідок “страшної помилки козацької старшини”, у 1686 році українська церква, додав він, “була продана Константинопольською патріархією Московській патріархії”. “Відбулася якась несуразна подія, коли Церква-мати стала підлеглою у своєї Церкви-дочки”, - зазначив експерт.

З того часу, вважає він, “Україну почали переслідувати трагічні події”, коли усі спроби відродити свою державність і церковність завершувалися крахом. “І от зараз якраз ми і підійшли до моменту, коли ми все-таки можемо виправити ту трагічну подію, що відбулась у 168 ... Читати далі »

Категорія: Соціум | Просмотров: 689 | Дата: 04.08.2009 | Коментарі (0)

Україна витрачає на соціальний захист 21% ВВП – експерт Світового банку

 Україні витрати на соціальний захист становлять 21% показника внутрішнього валового продукту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила сьогодні під час круглого столу старший фахівець з питань соціального захисту Світового банку Катерина ПЕТРІНА.

За її словами, із загального обсягу коштів, спрямованих на виплату соціальної допомоги, 16,5% ВВП становлять пенсійні витрати, близько 2,5% – інші види соціального страхування і приблизно 2% – соціальна допомога.

К.ПЕТРІНА зазначила, що в Україні 26% ВВП прямує на системи охорони здоров`я, освіти, спорту, культури, державного управління та інші витрати плюс капітальні витрати, тоді як на соціальний захист населення витрачається 21% ВВП. «Це великі кошти, і це все говорить про те, що в нашій країні не повинно бути бідних», – резюмувала експерт.

Вона вважає, що показник в 21% є дуже великим для соціального захисту населення, проте ці кошти витрачаються таким чином, що не допомагають людям вийти з важкого становища або підвищити свій рівень доходів.

«Левову частку коштів, спрямованих на систему соціального захисту, одержують ті, хто цього не потр ... Читати далі »

Категорія: Соціум | Просмотров: 631 | Дата: 12.06.2009 | Коментарі (0)

Сьогодні почала працювати Всесвітня цифрова бібліотека

З сьогоднішнього дня почала роботу Всесвітня цифрова бібліотека (World Digital Library), що забезпечує доступ до унікальних творів культури та архівів усього світу.

Як повідомляється на сайті ЮНЕСКО, церемонія відкриття відбулася сьогодні в Парижі в штаб-квартирі ЮНЕСКО.

На сайті бібліотеки можна буде ознайомитися з рукописами, картами, рідкісними книгами, фільмами, звукозаписами, друкованими матеріалами й фотографіями. Її фонди будуть відкриті для вільного й безкоштовного доступу.

У релізі зазначається, що ВЦБ працюватиме на семи мовах – англійській, арабській, іспанській, китайській, португальській, російській та французькій, а її матеріали буде видано декількома десятками різних мов. Переглядові й пошукові особливості дозволять проводити вивчення сайту у взаємозв`язку культур і епох. Опис кожного матеріалу, що супроводжується відеосюжетами пояснень, полегшать роботу відвідувачам, привернуть інтерес і підштовхнуть учнів і просто зацікавлених до глибшого знайомства зі спадщиною різних країн, наголошується в релізі.

Серед скарбів, доступних у ВЦБ, будуть, приміром, кості оракула й стела – внесок Національної бібліотеки Китаю; арабські наукові ... Читати далі »

Категорія: Соціум | Просмотров: 606 | Дата: 22.04.2009 | Коментарі (0)

Всесвітня статистика в реальному часі

http://www.worldometers.info/uk/
Категорія: Соціум | Просмотров: 545 | Дата: 02.04.2009 | Коментарі (0)

Український учений звинувачує спецслужби США у провокації проти сина


Науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру ЮНЕСКО інформаційних технологій і систем Анатолій ШЕВЕЛЬОВ заявляє, що спеціальні служби США, щоб отримати його наукові розробки, сфабрикували кримінальну справу проти його сина Єгора за звинуваченням у крадіжці і продажі кредитних карток за допомогою комп`ютерного обладнання.

Про це А.ШЕВЕЛЬОВ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Була сфабрикована провокація проти мого сина Єгора ШЕВЕЛЬОВА, якого арештували в Греції 10 травня 2007 року, висунувши звинувачення у продажу крадених кредитних карток», - сказав А.ШЕВЕЛЬОВ.

За його словами, після арешту сина в Греції на підставі українсько-американського договору про взаємну правову допомогу в кримінальних справах у його квартирі в Києві було проведено обшук. Обшук відбувався за участю працівників Служби безпеки України та в присутності працівника Посольства США в Україні й агента спеціальних служб США. «Було вилучено мої наукові праці, мої наукові досягнення і мої роботи. І на сьогодні всі матеріали – електронні, комп`ютерні, флешки та диски перебувають у державних установах у США», - повідомив він.

За словами А.ШЕВЕЛЬОВА, необхідність обшуку в його квартирі мотивувалася можливою його причетністю до протиправних дій сина.

Науковий співробітник зазначив, щ ... Читати далі »

Категорія: Соціум | Просмотров: 553 | Дата: 09.02.2009 | Коментарі (0)

Інвестор скандальної піраміди Медоффа покінчив життя самогубством

Французький інвестор, який вклав півтори мільярди доларів у фінансову піраміду Бернарда Медоффа, покінчив життя самогубством у своєму нью-йоркському офісі.

Рене-Тьеррі Мегон був знайдений сидячим за своїм робочим столом з перерізаними венами на обох руках. Поруч з ним лежало снодійне, а на підлозі - спеціальний ніж для розрізання картонних коробок, повідомляє BBC.

Інвестор та співвласник компанії по керуванню фінансовими потоками Access International був одружений, але дітей у нього немає.

"Рене-Тьеррі Мегон день та ніч шукав шляхи повернення грошей своїм клієнтам, що через нього у піраміді Медоффа залишилися ні з чим", повідомляє видання "La Tribune".

Відомо, що інший інвестор, що довірив Медоффу два мільйони доларів, звернувся до суду. 61-літній пенсіонер з Нью-Йорку Філіс Молчатскі має намір повернути як мінімум 80% усієї суми через Комісію з цінних паперів та біржової діяльності (SEC), що останнім часом опинилася під вогнем критики за те, що не зуміла зупинити Медоффа.

Скандальна піраміда&n ... Читати далі »

Категорія: Соціум | Просмотров: 655 | Дата: 24.12.2008 | Коментарі (0)

Матрица атакует! О тайне частной жизни придется забыть

В США началось тестирование компьютерной системы ADVISE, после запуска которой о тайне частной жизни американцам придется забыть. Вы уже запаслись сухим горючим (уротропином), ацетоном и серной кислотой? Поинтересовались, как сделать из всего этого циклотриметилентринитроамин (гексоген)? И выразили вдобавок в своем блоге неприязнь к политике Джорджа Буша? Поздравляем! Вы на карандаше у американских спецслужб. Фантастическая картина будущего без преступлений, нарисованная пять лет назад Стивеном Спилбергом в фильме "Особое мнение", как никогда, близка к реальности.
Но если в кино предсказанием преступлений занимались люди, обладающие даром предвидения, то природа реальных современных систем обнаружения дурных намерений - небиологическая. На днях министерство национальной безопасности США начало тестирование компьютерной системы ADVISE, способной выяснить всю поднаготную любого гражданина или гостя Америки и даже спрогнозировать, не собирается ли он захватить, к примеру, самолет и куда-нибудь на нем врезаться.

Власть - Советам

В январе 2003 года губернатор штата Флорида Джеб Буш принимал у себя виц ... Читати далі »
Категорія: Соціум | Просмотров: 742 | Дата: 02.10.2008 | Коментарі (0)

Признание с петлей на шее

Постулат сталинского прокурора Вышинского о том, что «личное признание – царица доказательств», до сих пор популярен в расследовании дел. По результатам мониторинга по соблюдению прав заключенных и осужденных в Украине, проведенного недавно Украинско-американским бюро по защите прав человека при поддержке Фонда «Возрождение», 81,1% «явок с повинной» подписываются после соответ¬ствующей «обработки» подозреваемых сотрудниками правоохранительных органов.
Множество тех, кто «сознается» в преступлении, не имеют к нему никакого отношения.

Без вины виноватые

22-летняя Светлана Зайцева из Макеевки по пути в магазин столкнулась с оперативной группой, обнаружившей труп мужчины. На свою беду, женщина узнала в убитом знакомого парня. На следующий день ее пригласили в райотдел милиции для дачи дополнительных показаний, а оттуда она вернулась через неделю в наручниках, чтобы сказать родным, что... убила человека. Позже выяснилось, что дать показан ... Читати далі »
Категорія: Соціум | Просмотров: 836 | Дата: 02.10.2008 | Коментарі (0)

Природні катастрофи стаються у світі в чотири рази частіше, ніж 30 років тому - ООН

Природні катастрофи стаються у світі в чотири рази частіше, ніж ще 30 років тому, а збитки від руйнувань зросли у 7 разів, заявив директор аналітичного відділу Департаменту економічних і соціальних проблем ООН Роб Вос.





Як передає РІА "Новости", Роб Вос є основним автором доповіді, присвяченої сучасним економічним ризикам, яку презентовано у нью-йоркській штаб-квартирі ООН на сесії Економічної та Соціальної Ради ООН. Автори доповіді не висувають власної версії, чому кількість природних катаклізмів зросла, однак припускають, що це пов'язане із глобальними змінами клімату.

За останні 48 років зареєстровано понад 7 тисяч стихійних лих, у результаті яких загинули щонайменше 2,5 мільйо ... Читати далі »
Категорія: Соціум | Просмотров: 523 | Дата: 29.09.2008 | Коментарі (0)

Нищие тоже смеются. Как победители лотерей «пристроили» свои миллионы

Кто из нас не мечтал разбогатеть? Причем в один день. Чтобы на голову неожиданно свалились миллионы. Но практика показывает: счастливчики не всегда умеют здраво распорядиться подарками фортуны. Расскажем о том, как победители лотерей «пристроили» свои миллионы.

НЕ ПРЯЧЬТЕ ВАШИ ДЕНЕЖКИ

Канадец Питер Дашоп, сорвавший джекпот в 3,6 миллиона долларов, молчал о выигрыше целый год. Он положил билет на хранение в банковский сейф. О победе молодой человек рассказал только маме. Свое странное решение Питер объяснял тем, что это очень большие деньги и они могут полностью изменить его жизнь. «Мне показалось, что лучше будет подождать, - рассказывает Дашоп. - Мне нужно было время, чтобы осмыслить произошедшее».

Если бы канадец сразу заявил о победе и положил выигранные деньги в банк, то заработал бы на одних процентах 100 тысяч долларов. Но Питер предпочел не говорить о своих миллионах даже невесте. «Я ей только сказал, что через год ... Читати далі »
Категорія: Соціум | Просмотров: 581 | Дата: 28.09.2008 | Коментарі (0)

1-15 16-30 31-32
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz