Головна

Реєстрація

Вхід
Середа, 08.05.2024, 03:41
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2008 » Вересень » 30

Хмельницький і 4 литвинівці завели офшорки на Віргінських островах


Антимонопольний комітет надав дозвіл Василю Хмельницькому та чотирьом депутатам з Блоку Литвина отримати у власність офшорні компанії на Віргінських островах.

Зокрема, надано дозвіл громадянину України Вадиму Гривковському (депутат від блоку Литвина) на набуття у власність акцій компанії "Burwash management limited" (м. Роуд Таун, Британські Віргінські Острови).

Сергію Павленку надано дозвіл на набуття у власність акцій компанії "Erskin Services Limited", Олегу Поліщуку - на набуття у власність акцій компанії "Ruabon Consultants Limited", Миколі Шмідту - на набуття у власність акцій компанії "Dunsfold Management Limited".

Всі названі особи є депутатми Верховної ради.

... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 585 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

ЕС отказывается от биотоплива

Рост цен на энергоносители, а также проблемы изменения климата привели к «погоне» за разработкой биологических видов топлива, таких как этанол и биодизель, которые производятся на основе рапса, кукурузы или сахарного тростника.

Так, в ЕС разработан план, согласно которому, доля биотоплива (БТ) в общем объеме горючего, потребляемого транспортом, должна составить 10% к 2020 г. Предполагалось, что это будет способствовать образованию нового масштабного рынка топлива с миллиардными годовыми оборотами. В США же на производство биотоплива уходит около четверти урожая зерновых, а согласноплану, принятому в 2007 г., ежегодный объем производства такого топлива в этой стране к 2022 г. должен составить 36 млрд. галлонов (около 136,3 млрд. л).

Однако сейчас такая политика развитых стран подвергается серьезной критике и уже появились заявления европейских чиновников о серьезном пересмотре планов по использованию БТ.

Исследова ... Читати далі »

Категорія: Енергетична безпека | Просмотров: 713 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

"Монополька" повертається

Керівництво держконцерну "Укрспирт" планує відхопити 20% вітчизняного ринку лікеро-горілчаної продукції, активізувавши наступного року виготовлення власної горілки.

Обсяг має значення

Як стало відомо ЕП, керівництво "Укрспирту" незабаром має оприлюднити плани збільшення наступного року обсягів власного виробництва горілки до 10-15% від загального продажу лікеро-горілчаної продукції в Україні. А джерела ЕП в концерні говорять, що насправді корпорація розраховує навіть на 20%.

За даними Держкомстату, на сьогодні горілка "Укрспирту" займає 3% ринку.

... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 642 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

Реформа-3000

15 вересня, вклавшись у строк, встановлений Бюджетним кодексом, уряд Тимошенко подав до парламенту законопроект "Про Державний бюджет на 2009 рік" (№3000).

Пройшло кілька днів і проект вже встиг розкритикувати Віктор Ющенко. Було б дивно, якби цього не сталося. Банкова воює з Кабміном по всіх фронтах, і бюджетний фронт не є виключенням.

Тим більше, що бюджет - це такий документ, в якому завжди можна знайти якусь цифру чи норму, яку слід "негайно" збільшити-зменшити-переформульовувати-змінити або навіть скасувати.

Тому, аналізуючи бюджет, варто приділити увагу не питанню збільшення с ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 646 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

Власть на костях, или Самые наглые аферы XX века , картинка номер 39197


В этой книге рассказывается о нескольких дерзких и циничных аферах, которые проворачивались в ушедшем веке на глазах всего мира. И проворачивались потому, что люди в своей массе ленятся задуматься над тем, что не касается их повседневной жизни, но что тем не менее барабанит по их шкурам ежедневно. Из этой книги вы узнаете о том, во что не сможете сразу поверить, поскольку и автор не сразу поверил, что такая подлость и наглость возможны.
.
Автор: Мухин Ю.И.
Издательство: М.: Алгоритм
Год: 2008
Страниц: 240
Формат: ДежаВю
Размер: 1.88 Mb
Качество: отличное
Категорія: Це варто прочитати | Просмотров: 654 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

Археологи відкопали тризуб праукраїнців


Сенсаційна знахідка українських археологів – житловий комплекс рибалки, що датується 5 століттям до н.е. Його знайшли поблизу села Хрінники Рівненської області. Всередині – повний набір інструментів для рибальства. Один з них нагадує за формою тризуб.


Науковці стверджують, що це черговий доказ існування на Волині могутнього племені неврів, які були сучасниками скіфів за описами давньогрецького історика Геродота. Він писав, що неври могли перетворюватися на вовків. А відкриття археологів показує, що вони були гарними господарями.

Денис Козак, начальник Волинської археологічної експедиції, каже, що неври користувалися для одягу вовчими шкурами. Можливо, хтось із більш цивілізованих людей побачив їх в такому вигляді – неголені, бородаті, оброслі та ще й в шкірі вовка, - і їм здалося, що вони подібні на вовків. Тому назвав їх вовками. Вони були досконалими мисливцями і рибалками. Володіючи таким прекрасним інструментом, вони могли ловити рибу у великих кількостях.

У помешканні рибалки – головна кім ... Читати далі »
Категорія: Резонанс | Просмотров: 547 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

Знайдено кам'яні кола, які на 7 тис. років давніші за Стоунхендж

У Туреччині німецький археолог Клаус Шмідт знайшов кам'яні кола храмового комплексу Гобеклі-тепе, які, на його думку, на сім тисяч років давніші за Стоунхендж. Це доарійська цивілізація, яка традиційно називалася Борією (Сонячно-потужною) або Атлантидою (Старою землею).


Знахідка перекреслює попередні
уявлення про найперші цивілізації


Знахідка перекреслює попередні уявлення про найперші цивілізації

Храмовий комплекс, який зберігся майже в ідеальному стані через те, що споруда була похоронена під тоннами ?рунту, ... Читати далі »

Категорія: Резонанс | Просмотров: 583 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

Чим цікавий Фрідман Україні? Економічні теорії Заходу

Сьогодні важливим для України є питання управління грошовою масою, щоб не «заразити» економіку країни новою хвилею інфляції після виплати громадянам по одній тисячі. Саме зараз доречно пригадати напучування американця Фрідмана, лауреата Нобелівської премії, засновника монетаризму.

Він помер зовсім недавно, в листопаді 2006 року, в одній із лікарень Сан-Франциско від гострої серцевої недостатності на 95-му році життя (народився 31 липня 1912 р.).

Фрідман цікавий Україні не тільки як відомий економіст, а і як особистість. Його батьки родом із Закарпаття (тоді ті терени входили до складу Австро-Угорщини), що виїхали у пошуках кращого життя ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 791 | Дата: 29.09.2008 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz