Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 04.05.2024, 04:58
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2009 » Квітень » 16 » ООН рекомендує
18:28
ООН рекомендує

ООН дала Україні 170 порад, як вийти з кризи

Організація Об’єднаних Націй запропонувала українській владі 170 рекомендацій та закликала реалізувати їх задля здійснення реформ та подолання кризи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у презентованих сьогодні у Києві “Рекомендаціях щодо економічних та інституціональних реформ - 2009”, підготовлених аналітично-дорадчим центром “Блакитної стрічки” в рамках проекту Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

У документі експерти наголошують на необхідності негайного впровадження економічних та інституціональних реформ та зазначають, що економічна криза відкриває шляхи для реформ в Україні.

У звіті стверджується, що Україна виявилася особливо вразливою до світової фінансової та економічної кризи внаслідок повільного просування реформ упродовж останніх років. “Україна опинилась серед найбільш уражених економічним спадом країн у Східній Європі у зв`язку з різким падінням попиту на продукцію металургійної та хімічної промисловості на світових ринках. Життєво важливо проаналізувати останні досягнення та прорахунки та переглянути державну політику з точки зору пріоритетів людського розвитку”, - зазначила заступник директора регіонального бюро ПРООН для країн Європи та СНД Джихан СУЛТАНОГЛУ, яка сьогодні перебуває в Україні з офіційним візитом.

За її словами, новий звіт закликає до консолідованих дій у проведенні реформ в Україні. “У звіті проаналізовано останні події в країні в контексті 170 конкретних рекомендацій щодо найбільш необхідних заходів, спрямованих на розбудову ринкових інститутів, забезпечення макроекономічної стабільності та отримання переваг від міжнародної торгівлі на шляху до відновлення динамічного довгострокового зростання, що забезпечить країні гідну позицію на міжнародній арені, яку вона безсумнівно заслуговує”, - додала представник ООН.

Водночас автори звіту констатують, що Верховній Раді не вдалося прийняти низку важливих законопроектів. Як наслідок, Україна займає низькі позиції у світових рейтингах за показниками боротьби з корупцією, сприятливого середовища для ведення підприємницької діяльності та економічних перетворень, що підриває довіру іноземних інвесторів та українських підприємців, яка може бути відновлена шляхом провадження ефективної політики.

 http://www.unian.net/ukr/news/news-311556.html


Україні пропонують підвищити пенсійний вік і відрахування до ПФ

Організація Об’єднаних Націй рекомендує українській владі підвищити вік виходу на пенсію громадян та збільшити відрахування до Пенсійного фонду приватними підприємцями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у презентованих сьогодні у Києві “Рекомендаціях щодо економічних та інституціональних реформ – 2009”, підготовлених аналітично-дорадчим центром “Блакитної стрічки” в рамках проекту Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Зокрема, у розділі документа присвяченому реформі пенсійної системи, міжнародні експерти рекомендують Україні, серед іншого, поступово підвищити визначений пенсійний вік та прирівняти пенсійний вік жінок і чоловіків.

Водночас автори рекомендацій вважають за доцільне, щоб влада сприяла можливості добровільного відстрочення пенсійного віку з метою збільшення пенсійних виплат, та подовжила період здійснення внесків, необхідний для отримання повної пенсії.

Також експерти вважають нагальною рекомендацію стосовно підвищення розмірів відрахувань до Пенсійного фонду для приватних підприємців.

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Переглядів: 637 | Додав: Semson
Всього коментарів: 1
18.04.2009
1. Олександр (Alex) [Матеріал]
Яке підвищення пенсійного віку?щоб людей з роботи відразу на кладовище відвозили?нехай краще зменшать пенсії держслужбовцям, наприклад працівникам податкової, які отримують пенсії у розмірі майже всієї своєї колишньої зарплати, і у випадку її зростання пропорційно отримують і збільшену пенсію. І виходить так, що 1 працівник утримує трьох пенсіонерів. Краще нехай запропонують раціональний перерозподіл доходів, хоча б трохи врівноваживши диспропорції пенсій. Бо виходить так, що один пенсіонер отримує 700 грн, маючи робочий стаж у 40 років, а інший 2000, маючи невеликий стаж роботи у державному секторі...І щодо податків...куди їх ще збільшувати?де тут стимул розвитку підприємництва, малого та середнього бізнесу - основи формування середнього класу, ВВП та забезпечення 80% усіх робочих місць?думаю 4% для пенсійного фонду вистачає....краще нехай зменшать податок на прибуток, бо підприємці віддають гроші, а результату щось ніякого....та нехай створять сприятливі умови для інвестування та розвитку малого бізнесу, а не погіршують становище стягненням додаткових податків...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz