Головна

Реєстрація

Вхід
Неділя, 05.05.2024, 19:04
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Економіка і внутрішня політика
« 1 2 3 4 ... 9 10 »
Янукович получил не победу, а «билет на войну».

Янукович, который «наконец доказал, что он имеет право быть президентом Украины, даже с ограниченными полномочиями». Вторым победителем стала Тимошенко, которая "доказала, что отрыв от победителя у нее небольшой и нельзя говорить о позоре

Директор Института национальной стратегии (Москва) Станислав Белковский считает, что на нынешних выборах кандидат в президенты Виктор Янукович получил не окончательную победу, а « билет на войну». Об этом он заявил в эфире телеканала ICTV в воскресенье вечером.

По словам С.Белковского, по результатам второго тура выборов президента Украины у страны появилось четыре победителя.
Первым, считает эксперт, стал Виктор Янукович, который «наконец доказал, что он имеет право быть президентом Украины, даже с ограниченными полномочиями». Вторым победителем стала Юлия Тимошенко, которая «доказала, что отрыв от победителя у нее небольшой и нельзя говорить о позорном поражении».

«Юлия Тимошенко остается в большой п ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 641 | Дата: 08.02.2010 | Коментарі (0)

Частка імпортної сільгосптехніки в Україні становить близько 80%

Частка імпортної сільськогосподарської техніки на внутрішньому ринку України становить близько 80%.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства промислової політики України.
Згідно з повідомленням, із 2000 року імпорт сільгосптехніки в Україну зріс майже у 17 разів, а власне виробництво – лише в 3,6 раза.

Водночас у міністерстві зазначають, що виробничі потужності вітчизняних сільгоспмашинобудівних підприємств можуть практично повністю задовольнити потреби сільгоспвиробників у технічних засобах для рослинництва, тваринництва, птахівництва й переробки отриманої сировини. Вітчизняні підприємства спроможні виробляти майже 4 тис. найменувань машин і обладнання для АПК, що дозволяє механізувати приблизно 82% технологічних процесів у сільському господарстві.

Також повідомляється, що, незважаючи на зниження обсягів виробництва продукції в умовах світової фінансово-економічної кризи, вітчизняні підприємства змогли виготовити необхідну для проведення весняно-польових робіт кількість техніки. «На 1 січня 2010 року на складах підпр ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 673 | Дата: 06.02.2010 | Коментарі (0)

Українці у французьких бутіках купують більше, ніж китайці з росіянами

Українці за рівнем індивідуальних витрат у модних бутіках Франції випереджають громадян однієї із найбільших світових економік Китаю та правонаступника СРСР – Росії.
Про це свідчать дані Global Refund, повідомляє Reuters.
У минулому році громадяни України, яка займає 45 місце за розміром ВВП у світі, у французьких бутіках витратили на близько 40% більше за китайців та росіян, економіка яких займає, відповідно, 3 місце та 8 місце.
«В індивідуальному розряді поза конкуренцією українські туристи – індивідуальний кошик видатків яких становить 1,481 євро на чоловіка у порівнянні із 1,071 євро у представників Піднебесної. Серед росіян цей показник зменшився на 7,7% до 1,055 євро”, - відзначив Reuters.
Водночас за загальними витратами з першого місця громадян 140 мільйонної Росії потіснив Китай, який зі своїми 1,3 мільярдами населення в минулому році за рівнем експорту випередив традиційного лідера Німеччину.
У минулому році китайці витратили у французьких бутіках 155 мільйонів євро, що майже на 50% більше за показник 2008 року та становить 15% усіх витрачених грошей туристами у Франції в 2009 році.
Росіяни, які в 2008 році були лідерами, витратили 112 млн. євро.
Третє місце посіли японці, які залишили у французьких бутіках 9 ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 615 | Дата: 25.01.2010 | Коментарі (0)

ВР продовжила мораторій на продаж землі сільгосппризначення

Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України» (щодо терміну на продаж земельних ділянок).
Як передає кореспондент УНІАН, за таке рішення проголосували 344 із 432 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.
Даним законом продовжено термін заборони внесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарських товариств до 1 січня 2012 року.
Також документом установлюється, що купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб, а також купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб запроваджується з 1 січня 2012 року за умови набрання чинності з ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 707 | Дата: 27.12.2009 | Коментарі (0)

Прогноз валютного ринку на 2010 рік

Долар в 2010 році в Україні дорожчати не буде. Такої думки дотримуються більшість опитаних газетою «Дело» українських аналітиків. Більш того, багато хто з експертів не виключає, що головним трендом на валютному ринку наступного року стане ревальвація національної валюти.
Враховуючи зміцнення гривні наприкінці 2009 року, аналітики не виключають, що ця тенденція отримає своє продовження в 2010-му. До кінця року курс нацвалюти може вирости до 7,5 грн./$.
На користь гривні піде притік більшого, ніж цього року, обсягу валюти з-за кордону. До України, за різними оцінками експертів, надійде до $5-8 млрд. прямих іноземних інвестицій, а також інших валютних коштів по фінансовому рахунку платіжного балансу. Наприклад, у «Конкорд Капітал» прогнозують приплив інвестицій у розмірі $5 млрд., в Phoenix Capital — $6,5 млрд. «Згідно наших оцінок, в 2009 році обсяг прямих іноземних інвестицій до України складе $4,3 млрд. У 2010 році даний показник небагато виросте — до $5,5 млрд.», — відзначає старший аналітик Astrum Investment Management Олексій Блінов 

http://www.unian.net/ukr/news/news-353397.html

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 777 | Дата: 22.12.2009 | Коментарі (0)

Україна: імпорт назавжди?

Уряд знову веде політику відкритих дверей, запрошуючи на внутрішній ринок імпортерів. У таких умовах Україна буде змушена і надалі купувати товари за кордоном, однак грошей на їх оплату уже не знайде. Доведеться розраховуватися землею та майном.

Україна вже п'ятий рік поспіль більше купує, ніж продає, перетворившись на нетто-імпортера. Країна жадібно завозить усе на світі, не в змозі запропонувати своїм торговим партнерам щось цінне.

Запасів нафти та газу Україна не має, а вітчизняний метал, хімічні добрива та зерно вже не так потрібні світу, як колись. Платити за цю невідповідність доводиться кредитами та коштами інвесторів.

Однак у 2009 році криза, наче корова язиком, злизала і позики, і інвестиції.  Виявилося, що країна не лише не може більше купувати імпорт, а за вже куплений крам доведеться платити наступним поколінням.

З приходом до влади помаранчевої команди Україна перетв ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 648 | Дата: 08.12.2009 | Коментарі (0)

Політична історія як зброя

Остап Кривдик, для УП

"Это не просто "опрокидывание" сегодняшней политики в историю – это оскорбление памяти миллионов погибших и их потомков, в том числе, граждан сегодняшней Украины" –
із заяви МЗС РФ, 25 листопада 2009 року.

Інформаційна війна передбачає, що будь-яке обговорення теми вже є вигідним тому, хто цю тему піднімає. Не винятком є і антиукраїнська фразеологія Кремля: захоплення "дискурсивних плацдармів", позиціонування себе і суперників, закладення емоційних акцентів, введення вигідних для себе термінологічних полів і дискримінація чужих понять складає її суть.

При цьому неважливим є те, чи правдивою є пропаганда: важливішою є її інтенсивність, попадання в основні цільові групи і здатність до самовідтворювання.

Саме тому реагування на інформаційні провокації є "палицею з двома кінцями": з одного боку, необхідно розібрати по поличках чужі маніпуляції; з іншого – це додаткова реклама для їхніх тез, це дискусія (хоча і заочна), а, відтак, інтеракція, можливість розвивати тему.

Історія є особливо вразливою до так ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 561 | Дата: 02.12.2009 | Коментарі (0)

Чому гривня не користується попитом у світі?

У світі відсутній попит на гривню, оскільки асортимент і масштаби українського виробництва залишаються гранично скромними.

Це констатує доктор економічних наук Сергій КОРАБЛІН у статті для тижневика «Дзеркало тижня» (№ 46 (774) 28 листопада - 4 грудня 2009).

«Лідери українського виробництва - чорні метали, зерно, насіння і мінеральні добрива - не демонструють у своїй масі ані унікальних властивостей, ані домінування на зовнішніх ринках. З ними успішно конкурує, і часом тіснить, продукція багатьох інших країн, що розвиваються, включаючи сусідів по СНД», - пояснює С.КОРАБЛІН.

Експерт зазначає, що за роки незалежності Україна втратила позиції у високотехнологічних галузях, таких як радіоелектроніка, електронна промисловість, верстатобудування, приладобудування і т.п.

«Від багатьох машинобудівних підприємств сьогодні залишилися лише остови промислових корпусів. Їх матеріальна база давно зітліла або розкрадена, а система підготовки кадрів зруйнована. При цьому надходження валюти в країну нерідко забезпечують виробництво і технології ХІХ століття. У цих умовах нестійкість гривні - природний результат промислової деградації», - вважає він. ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 685 | Дата: 29.11.2009 | Коментарі (0)

СОТ: Україна третя в світі за експортом кормового зерна

За оцінками Секретаріату Світової організації торгівлі, в 2008–2009 роках Україна стала третьою в світі країною за обсягами експорту кормового зерна після США та Аргентини і посіла шосте місце за експортом пшениці і пшеничного борошна після США, ЄС, Канади, Росії та Австралії.
Як повідомляється на сайті СОТ, експорт українського зерна склав 10,7% від світових продаж, а експорт пшениці і пшеничного борошна - 9,5%.
Крім того, за даними СОТ, у 2007 році Україна була шостою за експортом насіння олійних культур і знежиреного сухого молока і сьомою за експортом сиру.
На засіданні Комітету СОТ із сільського господарства 19 листопада було зазначено, що за останні 20 років глобальний експорт сільськогосподарських товарів потроївся, а останнім часом такі країни, як Білорусь, Індія, Китай, США, Україна і Чилі, зробили прорив в експорті продовольчих товарів.

http://www.unian.net/ukr/news/news-349263.html
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 591 | Дата: 28.11.2009 | Коментарі (0)

Україна влізла в борги більш ніж на 100 мільярдів

Валовий зовнішній борг України за підсумками першого півріччя ц.р. скоротився на 1% - до 100,576 млрд. дол. Про це говориться в повідомленні, обнародуваному на сайті Національного банку України.

Скорочення боргу відбувалося, в основному, за рахунок скорочення заборгованості банків з 39,471 млрд. дол. до 35,306 млрд. дол. на 1 липня 2009 року, збільшення – за рахунок зростання заборгованості сектора державного управління з 11,959 млрд. дол. до 13,281 млрд. дол.

Впродовж другого кварталу (за квітень-червень ц.р.) валовий зовнішній борг України зріс на 1%. Збільшення боргу було зафіксоване в державному секторі на 1,668 млрд. дол., органами грошово-кредитного регулювання - з 4,545 млрд. дол. до 6,054 млрд. дол. Скорочення боргу було зафіксоване в банківському секторі на 2,317 млрд. дол. і в інших секторах - з 41,547 млрд. дол. до 40,958 млрд. дол.

Довідка УНІАН. Валовий зовнішній борг України в 2008 році зріс на 25,6% або 21 млрд. дол., і на 1 січня 2009 року становив 103,2 млрд. дол. (56,7% ВВП).

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 672 | Дата: 17.09.2009 | Коментарі (0)

В Україні накрили підпільний завод з виробництва автомобілів КрАЗ

Податкова міліція припинила діяльність підпільного заводу з виробництва автомобілів “КрАЗ”.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні податкової міліції ДПА України, нелегальне підприємство знаходилося в селі під Кременчуком Полтавської області. В кількох ангарах було розміщене поетапне виробництво автомобілів: реставрація старих двигунів, фарбування та надання товарного вигляду кузовним деталям, складання та підготовка до реалізації.

Потужність заводу становила до 100 авто на рік, що створювало серйозну конкуренцію офіційному виробнику, адже ціна на автомобілі, виготовлені кустарним способом, була значно нижчою. Хоча якість цих авто була досить низькою, бо складалися вони з агрегатів та вузлів, які вже давно вийшли з ладу.

Експерти ВАТ „ХК „АвтоКрАЗ” зауважили, що використання виготовлених у такий спосіб автомобілів є небезпечним як для водія, так і для оточуючих. Траплялися випадки, коли на вигляд новенькі автомобілі були не в змозі проїхати і півсотні кілометрів й починали розсипатися в дорозі.

На момент перевірки працівники податкової міліції виявили на території заводу 8 автомобілів, готових до реалізації. Ціна за один транспортний засіб становила від 250 до 350 тис. грн. залежно від комплектації.

Фахівці вважають, що такими діями зловмисники завдали шкоди не лише вітчизняному під ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 746 | Дата: 03.09.2009 | Коментарі (0)

Тимошенко: нам необхідно збільшувати борги

Про це прем'єр заявила на нараді з керівниками підприємств авіабудівної галузі в Харкові, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Вона підкреслила, що необхідно використовувати наявні в умовах світової фінансової кризи можливості закуповувати необхідні товари за мінімальними цінами, а також отримувати кредити від інших країн.

"Нам не просто можна, нам необхідно збільшувати борги", - підкреслила прем'єр. Вона зазначила, що найбільш розвинені країни світу мають розміри зовнішніх позик в обсязі 100-120% від ВВП країни.

У той же час Україна має позики всього 27% від ВВП країни.

Тимошенко зазначила, що згодом з боргами буде розраховуватися не тільки держава, але і ті підприємства, які будуть отримувати прибуток завдяки цій модернізації.

Прем'єр Юлія Тимошенко вважає за доцільне подальше залучення Кабміном зовнішніх позик.

http://pravda.com.ua/news/2009/8/27/100526.htm

Пані Тимошенко явно не читала ось цю книгу : http://semenuk.ucoz.ua/news/2008-12-18-154   ... чи читала???
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 542 | Дата: 30.08.2009 | Коментарі (0)

Австро-німецький інвестор скаржиться, бо за півроку - ні копійки повернення ПДВ

Австро-німецька OSTCHEM Group готова добудувати новий завод сірчаної кислоти на базі ЗАТ «Кримський ТИТАН» вартістю більше 500 млн. гривень за умови сприяння з боку державних органів України. Про це заявив член правління OSTCHEM Group, генеральний директор інвестиційної компанії OSTCHEM Germany GMBH Маттеус Ебіналь.

За словами Ебіналя, із запуском заводу сірчаної кислоти завод на 78% скоротить споживання електроенергії і на 36% – природного газу: «Це розвантажить енергомережі і газопроводи, які ведуть до Північного Криму, відповідно на 143 млн. кВт/г і 56 млн. м3, тобто повністю відповідає оголошеній вашим урядом стратегічної мети – підвищенню енергоефективності бізнесу і всієї держави. Я сумніваюся, що в Україні багато аналогічних за масштабом економії енергозбережних проектів. Так крім цього ми ще знизимо на 6 млн. тонн в рік кількість шкідливих викидів в атмосферу Криму»

Для завершення проекту, за словами Маттеуса Эбіналя, потрібне залучення кредиту в 23 мільйонів доларів, який готові надати банки Європи за умови надання гарантій від акціонерів ЗАТ «Кримський ТИТАН». «OSTCHEM Germany вже  заявила про готовність надати фінансові гарантії.

«Це взаємний інтерес. Для нас він полягає в оптимізації виробництва, зниженні собіварт ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 626 | Дата: 05.08.2009 | Коментарі (0)

Експерт: Україну очікує відплив капіталу й подорожчання нафти

Україну через світову кризу очікує відплив капіталу й подорожчання нафти, вважає заступник міністра економіки, член-кореспондент НАН України Валерій МУНТІЯН.

Згідно з прес-релізом, переданим УНІАН агентством стратегічних рішень «Голуб і Шинкаренко», експерт прогнозує посилення світової фінансово-економічної кризи і в зв`язку з цим, на його думку, Україні необхідно врахувати реальні й потенційні ризики та невідкладно внести корективи до економічного розвитку. «Діапазон ризиків дуже великий - від відпливу капіталу з країни до зростання ціни на нафту до 120 доларів за баррель протягом найближчого року», - сказав він.

За словами В.МУНТІЯНА, погіршення зовнішньої ситуації для України пов`язане з тим, що світова криза ще не досягла дна. «Інформація про те, що криза йде на спад і підйом американської економіки почнеться через 2,5-3 місяці, необ`єктивна. Підстав для оптимізму поки немає. Світова економіка в період кризи вже втратила 30 трлн. дол. Тільки США вже втратили 10 млн. робочих місць. Сукупний борг цієї країни зріс до 90 трлн. дол. Це свідчить про те, що американська економіка, перш за все, сама потребує структурних трансформаційних змін. А для цього необхідно, щонайменше, п`ять років. Таким чином, на порогове значення (дефіцит бюджету становить не менше 3%) економіка США може вийти не раніше 2013 року. На жа ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 592 | Дата: 13.06.2009 | Коментарі (0)

Італійці купили Одеський завод шампанських вин

Gruppo Campari, один із найбільших світових виробників напоїв, завершила операцію з придбання Одеського заводу шампанських вин. Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.

«В Україні Gruppo Campari завершила операцію з придбання Одеського заводу шампанських вин. Дане придбання дозволяє говорити про широкомасштабний вихід на український ринок. Плани розвитку бізнесу Gruppo Campari в Україні будуть представлені найближчим часом», - йдеться у повідомленні компанії.

Крім того, компанія уклала найбільшу операцію в історії Gruppo Campari – придбала бренд Wild Turkey. «Найбільша операція за всю історію Gruppo Campari була укладена 8 квітня 2009 р. Група придбала у Pernod Ricard бренд Wild Turkey, який є бурбоном №1 у світі. Сума операції – 575 млн. дол. Це стратегічне придбання посилить лідерські позиції Gruppo Campari в преміум-сегменті алкогольного ринку США і створить сприятливі умови для освоєння перспективного ринку Австралії», - зазначається у прес-релізі компанії.

Довідка УНІАН. Gruppo Campari є одним із найбільших світових гравців у сфері виробництва напоїв, реалізує свою продукцію в 190 країнах. Gruppo Campari належать такі бренди: Campari, SKYY Vodka і Wild Turkey Bourbon, Aperol, Cabo Wabo, CampariSoda, Cynar, Glen Grant, Ou ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 694 | Дата: 27.04.2009 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz