Головна

Реєстрація

Вхід
Неділя, 05.05.2024, 12:27
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Економіка і внутрішня політика
« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »

В Україну без дозволу можна ввезти не більше двох мобілок

Про це сказано в рішенні Національної комісії з питань регулювання зв`язку (НКРЗ) №1405 від 19 березня 2009 р. «Про затвердження Переліку радіоелектронних засобів і випромінювальних пристроїв, для ввезення яких, зокрема переміщення в міжнародних поштових відправленнях і міжнародних експрес-відправленнях, не потрібні дозволи», текст якого має в своєму розпорядженні УНІАН.

Окрім мобільних телефонів, без дозволу можна ввезти в Україну: не більше десяти радіомікрофонів; одну радіостанцію надвисокого діапазону (26.975...27.405) Мгц, зокрема якщо вона встановлена на транспортному засобі; один абонентний термінал глобальної системи рухомого супутникового зв`язку; не більше двох телефонні апарати для дротового (фіксованого) зв`язку в поєднанні з бездротовою трубкою (у комплекті до 6 бездротових трубок на 1 базу) стандарту DECT із середньою потужністю випромінювання до 10 МВт, окрім офісних Радіо-АТС; не більше двох приймачів для визначення місцезнаходження (GPS), зокрема встановлених на транспортному засобі; не більше чотирьох засобів охоронної сигналізації, яка використовується в моторних транспортних засобах, зокрема встановлених на транспортному засобі, до складу якого входить радіопередавальний пристрій з потужністю випромінювання до 10 МВт включно; не більше чотирьох дитячих радіопереговорних ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 720 | Дата: 24.04.2009 | Коментарі (0)

Для виходу з кризи не потрібні ніякі 170 рекомендацій ООН

Експерти сумніваються в об’єднанні українських політиків з метою ухвалення антикризових рішень.
Як передає кореспондент УНІАН, про це вони сказали сьогодні на прес-конференції.
Зокрема, політолог Ігор ЖДАНОВ зазначив, що для виходу з економічної кризи не потрібні ніякі 170 рекомендацій, які були запропоновані вчора представництвом ООН в Україні.

Він зауважив, що в усьому світі для виходу з кризи держави роблять в основному три кроки. Це, по-перше, намагаються рекапіталізувати банки, по-друге - підтримують національного виробника, по-третє - намагаються стимулювати внутрішній попит, сказав І.ЖДАНОВ.

При цьому експерт висловив думку, що проблема полягає у розмірі ресурсів, навівши приклад, що США мають у своєму розпорядженні значно більше коштів, ніж Україна.

Відповідаючи на запитання щодо можливостей консолідації українських політиків для ухвалення антикризових рішень, І.ЖДАНОВ сказав, що, на жаль, він таких можливостей не бачить. Експерт навів негативні приклади, зокрема провал голосування за антикризові законопроекти у Верховній Раді, також численні спроби утворити мегакоаліцію у парламенті. І.ЖДАНОВ зазначив, що, за його оцінками, на даний момент ймовірність утворення такої коаліції становить 10%.

Він додав, що коли у політи ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 557 | Дата: 19.04.2009 | Коментарі (0)

Експерти тішаться: українська економіка виявилася гнучкою

Більшість економічних експертів вважає, що зростання рівня промислового виробництва у березні свідчить про позитивні тенденції в економіці України.

Про це йдеться в опитуванні економічних експертів, проведеного УНІАН, щодо показників росту промислового виробництва в Україні, зафіксованих Держкомстатом за останні два місяці поточного року. (За даними відомства, спад промвиробництва в березні 2009 року, порівняно з березнем 2008 року, становить 30,4%, у січні-березні 2009 року проти аналогічного періоду 2008 року – спад 31,9%, у березні 2009 року проти лютого 2009 року зафіксовано зростання на рівні 8,3%.)

Зокрема, директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор БУРАКОВСЬКИЙ вважає, що на зростання рівня промвиробництва у березні вплинули заходи, яких вживає уряд для оздоровлення економіки.

“Звичайно те, що ми маємо позитив у березні, є гарною новиною в тому сенсі, що свідчить про досить високий рівень гнучкості української економіки. Тільки з’являються якісь можливості, економіка починає на це реагувати”, - зауважив експерт.

За його словами, другий момент полягає в тому, що коли мова йде про промислове виробництво, то тут “спрацювала ціла низка факторів, серед ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 668 | Дата: 18.04.2009 | Коментарі (0)

Зустріч прем’єр-міністра України
і
головного виконавчого директора компанії «Нестле»

Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО обіцяє всебічну підтримку інвесторів з боку уряду. Про це вона заявила сьогодні під час зустрічі з головним виконавчим директором компанії «Нестле» Полом БЮЛЬКЕ, повідомили УНІАН в Управлінні у зв`язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Сподіваюсь, що в ці важкі часи справжні партнери України будуть примножувати інвестиції, а не згортатимуть свій бізнес», - зазначила Ю.ТИМОШЕНКО.

Прем’єр-міністр наголосила, що в умовах світової фінансово-економічної кризи для України важливо отримувати підтримку інвесторів. Вона зазначила, що уряд України систематично здійснює заходи, спрямовані на те, щоб зробити інвестиційний клімат в країні більш привабливим. Ю.ТИМОШЕНКО запевнила, що уряд і надалі підтримуватиме інвесторів, зокрема у питанні спрощення дозвільних процедур.

Зі свого боку П.БЮЛЬКЕ високо оцінив роботу уряду в умовах світової фінансової кризи. Він п ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 756 | Дата: 17.04.2009 | Коментарі (0)

Рекапіталізація банків стане наймасштабнішою державною аферою?

Процес рекапіталізації банків може перетворитися на наймасштабнішу державну аферу, пише тижневик «Коментарі».

Аналітики, опитані виданням, вважають невипадковими відсутність чіткої процедури докапіталізації банків й зволікання з фінансовою допомогою проблемним фінустановам. І пов’язано це не тільки з браком необхідних на те коштів у казні.

Деякі з власників фінустанов, що фігурують нині в списку претендентів на державну допомогу, звернулися до НБУ лише після того, як «витрясли» зі своїх банків усе до копійки. Прикладом може слугувати банк «Надра», який миттю «змарнував» не тільки власні гроші, але й понад 7 млрд. грн., які Нацбанк виділив як рефінансування. Подібні факти не могли залишитися поза увагою чиновників банківського регулятора, відзначає тижневик «Коментарі».

«Однак у Нацбанку прикидаються «підсліпуватими», причому навряд чи безкорисливо. Не виключено, що дотепер немає повного переліку претендентів на капіталізацію за рахунок держави саме тому, що в НБУ чекають інших запізнілих кандидатів, які зараз «скидають» активи в надії згодом отримати державні вливання. Отож, у перспективі перелік Нацбанку може поповнитися доволі несподіваними кандидатами», - припустив заступник голови правління одного з вітчизняних банків.

Ймовірно, що чиновники й далі зволікали б з початком процесу рекапіталі ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 621 | Дата: 16.04.2009 | Коментарі (0)

ООН дала Україні 170 порад, як вийти з кризи

Організація Об’єднаних Націй запропонувала українській владі 170 рекомендацій та закликала реалізувати їх задля здійснення реформ та подолання кризи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у презентованих сьогодні у Києві “Рекомендаціях щодо економічних та інституціональних реформ - 2009”, підготовлених аналітично-дорадчим центром “Блакитної стрічки” в рамках проекту Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

У документі експерти наголошують на необхідності негайного впровадження економічних та інституціональних реформ та зазначають, що економічна криза відкриває шляхи для реформ в Україні.

У звіті стверджується, що Україна виявилася особливо вразливою до світової фінансової та економічної кризи внаслідок повільного просування реформ упродовж останніх років. “Україна опинилась серед найбільш уражених економічним спадом країн у Східній Європі у зв`язку з різким падінням попиту на продукцію металургійної та хімічної промисловості на світових ринках. Життєво важливо проаналізувати останні досягнення та прорахунки та переглянути державну політику з точки зору пріоритетів людськог ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 637 | Дата: 16.04.2009 | Коментарі (1)

Світовий банк погіршив прогнози ВВП і інфляції в Україні


Світовий банк переглянув свій прогноз динаміки валового внутрішнього продукту України в 2009 році до 9% падіння проти 4% падіння, прогнозованих раніше.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив старший економіст Світового банку Руслан ПІОНТКОВСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції.

Також, за його словами, СБ погіршив прогноз інфляції в Україні в поточному році з 13,6% до 16,4%. При цьому Р.ПІОНТКОВСЬКИЙ повідомив, що до 2010 року інфляція в Україні сповільниться до 10%, а до 2011 р. - до 8%.

У свою чергу, директор СБ в Україні, Молдові і Білорусі Мартін РАЙЗЕР зазначив, що даний прогноз буде актуальним тільки у разі ухвалення владою України пакету антикризових заходів.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2008 року Світовий банк погіршив прогноз зростання ВВП у 2009 році з 4,5% до рівня «мінус 4%». При цьому СБ поліпшив прогноз інфляції в Україні в 2009 році з 15,3% до 13,6%.

Довідка УНІАН. За даними Держкомстату, інфляція в Україні за підсумками 2008 року становила 22,3% (грудень 2008 року до грудня 2007 року).

< ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 631 | Дата: 07.04.2009 | Коментарі (0)

За півроку українська економіка може впасти на 30-40%

За півроку падіння у вітчизняній економіці може сягнути 30-40%, якщо кредитний портфель українського бізнесу і надалі скорочуватиметься нинішніми темпами (а лише за перші два місяці року він зменшився на 6,4 млрд. грн.), пише тижневик «Коментарі».

«Затримка з кредитуванням уже значною мірою вплинула на економіку - заморожують інвестиційні програми, будівництво, нестабільно проходять платежі. Галузі, які найбільш болісно реагують на відсутність позикових коштів сьогодні, і будуть реагувати надалі - роздрібна й оптова торгівля, будівництво й нерухомість, сільське господарство, бізнес-послуги, харчопром», - констатує економіст інвестиційної компанії Concorde Capital Андрій ПАРХОМЕНКО.

Марними можуть виявитися і спроби уряду відновити кредитування економіки, зобов’язавши до цього банки, яким виділять кошти на рекапіталізацію, вважають експерти.

Адже, на думку експертів, відповідно до планів уряду, рекапіталізація здійснюватиметься за рахунок держоблігацій, а не «живими» грошима.

«Збільшення обсягів кредитування буде прямо пов’язане з можливістю Нацбанку викуповувати облігації в рекапіталізованих банків. У свою чергу НБУ в цьому не ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 615 | Дата: 03.04.2009 | Коментарі (0)

Податкова накрила конвертаційний центр з обігом 500 мільйонів

Співробітники податкової міліції ДПА в Донецькій області викрили потужний конвертаційний центр, річний обіг якого перевищував 500 млн. грн.

Як повідомили УНІАН в Управлінні податкової міліції ДПА в Донецькій області, затримано трьох жителів міста Донецька, які організували діяльність кримінального угруповання з метою надання послуг з конвертації безготівкових коштів у готівку, мінімізації податкових зобов`язань і легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом. Один із затриманих раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за скоєння економічних злочинів.

До складу угруповання входили до десяти учасників – дилерів, бухгалтерів і кур`єрів. Грошові потоки спрямовувались ними через рахунки фіктивних підприємств, які відкривалися на підставних осіб у банківських установах міст Донецька, Сімферополя, Одеси, Києва, а відтак переводились у готівку і легалізовувались.

Одним з напрямів діяльності кримінального угруповання була легалізація коштів, одержаних шляхом розкрадань на підприємствах державної форми власності за попередньою змовою з посадовими особами цих підприємств.

Річний обіг коштів на рахунках конвертаційного центру перевищував 500 млн. грн. У зв`язку з міжрегіональним характером діяльності кримінального угруповання для викриття його діяльності було залучено більш як 70 оперативних сп ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 533 | Дата: 29.03.2009 | Коментарі (0)

Росія пропонує відмовитися від долара

Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ вважає за доцільне відмовитися від долара як єдиної резервної валюти.

Про це Д.МЕДВЕДЄВ заявив в інтерв`ю телекомпанії Бі-Бі-Сі.

«Абсолютно очевидно, що нинішня валютна система не справилася з викликами. Це добре, що ми ще мали якийсь набір валют: долар, євро, фунт стерлінгів. Але, по-хорошому, на майбутнє ця система має бути заснована на мультивалютній корзині, вона повинна включати й інші регіональні резервні валюти. Якщо ми зможемо домовитися, то в майбутньому можна говорити і про створення якоїсь супервалюти», - сказав Д.МЕДВЕДЄВ.

Президент Росії зазначив, що цю тему він вже обговорював з прем`єр-міністром Великої Британії Гордоном БРАУНОМ, з іншими колегами, зокрема й з китайськими. «Звичайно, ми реалісти, і я сподіваюся, що перебуваю на реалістичній позиції», - сказав він.

На думку Д.МЕДВЕДЄВА, пропорції, що склалися у світовій економіці, вже не зовсім відповідають сучасному стану життя. «Ми бачимо, як швидко розвиваються так звані динамічні економіки, як швидко зростають особливі ринки, такі як ринки БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай), як швидко розвивається Далекий Схід. Тому все це потрібно враховувати. Але криза - це не привід для того, щоб сказати: все, зафіксовані нові пропорції, нова ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 572 | Дата: 29.03.2009 | Коментарі (0)

Москва пропонує МВФ трильйон доларів в обмін на реформи

Москва виступає за збільшення ресурсів МВФ у прив`язці до зобов`язання реформування міжнародних фінансових інститутів протягом 2-3 років. При цьому додаткове фінансування оцінюється від 500 мільярдів до трильйона доларів, заявив помічник президента РФ Аркадій Дворкович, повідомляють РІА новості.

"Ресурси МВФ потрібні, але їхнє надання має бути пов`язане з реформами", - сказав Дворкович. Відповідаючи на запитання про те, скільки саме може знадобитися додаткових коштів міжнародним фінансовим інститутам, Дворкович сказав: "Від 500 мільярдів доларів до трильйона доларів". При цьому, зауважив він, 500 мільярдів доларів - це мінімум.

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 565 | Дата: 28.03.2009 | Коментарі (0)

Гостра фаза кризи в Росії закінчена

Гостру фазу кризи Росія пройшла. Таку думку висловив перший заступник голови Банку Росії Олексій Улюкаєв в прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы". Він назвав ситуацію, що склалася в економіці, "передбачуваною", зазначивши, що тепер Росія знаходиться "в макроекономічному балансі".

Водночас, за його словами, ситуація в економіці зберігатиметься в нинішньому стані ще тривалий час. "Ми ще якийсь час – можливо рік, можливо два - будемо в цій стадії", - сказав О.Улюкаєв.

За словами першого заступника голови ЦБ, Банк Росії за лютий і березень 2009 р. не продав "ні цента" із золотовалютних резервів (ЗВР). При цьому за період з 16 по 20 березня ЗВР зросли майже на 10 млрд дол., склавши 385,3 млрд дол.

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 535 | Дата: 28.03.2009 | Коментарі (0)

МЗС Росії звинувачує Київ у порушенні газових домовленостей

Підписана 23 березня в Брюсселі декларація про модернізацію української газотранспортної системи є недружнім кроком по відношенню до Росії з боку України і ЄС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Москві заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Андрій НЕСТЕРЕНКО.

Він підкреслив, що Росія зацікавлена вести діалог з Україною з будь-яких питань, але така дискусія має проходити тільки на умовах пошани позицій один одного.

«Те, що відбулося в Брюсселі на форумі, – це був недружній крок по відношенню до Росії як з боку ЄС, так і з боку України, з керівництвом якої, починаючи з січня, щодо газових справ у нас було багато контактів», - сказав А.НЕСТЕРЕНКО.

За його словами, в результаті таких контактів сторони вийшли на певне розуміння, але форум у Брюсселі показав, що не всі досягнуті домовленості дотримуються.

А.НЕСТЕРЕНКО нагадав, що внаслідок цих подій Росія відклала проведення в Москві на початку квітня засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії.

Відповідаючи на уточнююче запитання УНІАН, він зазначив, що цей захід відкладено «на невизначений час».

За словами представника МЗС РФ, у рамках цього засідання планувалося обговорити весь комплекс співпраці Ро ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 570 | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)

Газпром категорично проти продажу газу на кордоні з Україною

ВАТ «Газпром» виступає категорично проти продажу газу країнам - членам Європейського Союзу на кордоні з Україною.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови правління ВАТ «Газпром» Валерій ГОЛУБЄВ.

«Доведеться переглянути всю систему контрактів», - сказав він, відзначивши, що на сьогодні «Газпром» має довгострокові контракти з європейськими покупцями, деякі з яких розраховані на строк до 35 років.

При цьому, відзначив В.ГОЛУБЄВ, у контрактах закладено систему розрахунку тарифів на газ і на його постачання, а також передбачено всі механізми відповідальності сторін.

Він наголосив, що фактичний перехід на продаж газу європейським партнерам на кордоні з Україною призведе до перерозподілу ринків, а також може знизити безпеку постачань газу до Європи.

«Зараз ми захищаємо і свої інтереси, і інтереси споживачів», - запевнив В.ГОЛУБЄВ.

Як повідомляв УНІАН, під час газової кризи, що спалахнула в січні цього року, Україна запропонувала європейським партнерам подумати про можливість переходу на придбання російського газу на кордоні Росія –Україна. Ця ж можливість не виключається в підписаній сьогодні спільній декларації України і ЄС за підсумками Міжнародної інвестиційної конференції з модернізації газот ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 622 | Дата: 24.03.2009 | Коментарі (0)

Валовий зовнішній борг України зріс на чверть

Валовий зовнішній борг України в 2008 році зріс на 25,6%, або 21 млрд. дол., і на 1 січня 2009 року становив 103,2 млрд. дол. (56,7% ВВП).

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Національного банку України.

Згідно з повідомленням, зовнішній борг сектору державного управління в 2008 році скоротився на 0,1 млрд. дол. – до 14,6 млрд. дол.

Зовнішній борг органів грошово-кредитного регулювання країни за підсумками 2008 року зріс у 10,2 раза, або на 4,3 млрд. дол., – до 4,7 млрд. дол.

Зовнішній борг українських банків збільшився на 27,4%, або на 8,5 млрд. дол., – до 39,4 млрд. дол. При цьому інтенсивне зростання боргу в І-ІІІ кварталах 2008 року на 11,2 млрд. дол. змінилося його істотним скороченням у IV кварталі 2008 року на 2,7 млрд. дол.

Зовнішній борг інших секторів економіки в 2008 році зріс на 23,2%, або на 8,4 млрд. дол., – до 44,5 млрд. дол.

Нацбанк зазначає, що стійка тенденція до накопичення зовнішньої заборгованості в банківському та інших секторах економіки (23,5 млрд. дол.), характерна для трьох перших кварталів року, змінилася в останньому кварталі. Під впливом світової фінансової кризи, в умовах обмежен ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 507 | Дата: 19.03.2009 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz