Головна

Реєстрація

Вхід
Неділя, 05.05.2024, 11:01
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Економіка і внутрішня політика
« 1 2 ... 7 8 9 10 »
Самые успешные компании


Стали известны победители самого влиятельного украинского бизнес-рейтинга «ТОП-100. Лучшие компании».

Завтра будут обнародованы результаты самого влиятельного украинского ежегодного бизнес-рейтинга «ТОП-100. Лучшие компании Украины». Это исследование проводится двенадцатый год подряд издательством «Экономика». Главными критериями, которые берут во внимание составители рейтинга, являются финансовые показатели компаний за прошлый год. Известно, что суммарный доход компаний, вошедших в сотню лучших в свежем вып ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 628 | Дата: 05.10.2008 | Коментарі (0)

Данія, Швеція і Фінляндія увійшли до п'ятірки країн, де рівень розвитку і розповсюдження інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ) досяг минулого року найвищого рівня в світі. Такі дані містяться в оприлюдненій в травні 2007 року доповіді Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). Автори дослідження підкреслюють, що економічне зростання безпосередньо залежить від розвитку інформаційних мереж, а також уміння впровадити ці останні досягнення у виробництво.

Дослідження ВЕФ під назвою The Global Information Technology Report проводиться з 2001 року, його мета – з'ясувати слабкі і сильні сторони розвитку ІКТ і оцінити перспективи розвитку в 122 країнах світу. Рейтинг країн є своєрідною шкалою оцінювання з погляду готовності суспільства і держави брати участь в розвитку ІКТ. Він складався на основі трьох критеріїв: умова і середовище для розвитку інформаційних технологій в конкретній країні, зацікавленість в розвитку галузі ключових сторін (фізичні особи, бізнес і держава), а також поширеність ІКТ в товаристві ключових акціонерів. Кожною з країн присуджувалася оцінка в балах. Найвищий показник у Данії – 5,71 бала, а найнижчий у Чаду – 2,16 бала.

Скандинавські країни очолили список найпродвинутіших держав в області розвитку ІКТ. Оприлюднена в кінці минулого року доповідь ООН про інформаційну економіку також відзначила їх технологічне лідерство. Так, у Фінляндії ступінь охоплення бізнесу Всесвіт ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 785 | Дата: 02.10.2008 | Коментарі (0)

Китай пускає в обіг свої золотовалютні резерви

У суботу в Китаї оголошено про створення державної Китайської інвестиційної корпорації.

Китайська інвестиційна корпорація (державний інвестиційний фонд) створюється спеціально для управління гігантськими золотовалютними резервами КНР, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на Сіньхуа. За останніми даними, їх об`єм перевищує 1,3 трильйона доларів.

Статутний капітал нової корпорації становить 200 мільярдів доларів. Очолить її нинішній заступник генерального секретаря Держради КНР Лоу Цзівей (Lou Jiwei).

За неофіційною інформацією, нова корпорація займатиметься інвестуванням частини валютних резервів КНР в порівняно прибуткові проекти і цінні папери. Місцеві аналітики вбачають у новій корпорації зліпок з існуючого в Сінгапурі державного фонду Темасек (Temasek Holdings), що здійснює інвестиції в банківський сектор, сферу нерухомості, як в країні, так і за кордоном.

Створення нової корпорації здатне серйозно вплинути і на світові фінансові та валютні ринки. Китай донині є великим покупцем американських казначейських облігацій - надійних, але малодохідних цінних паперів. Тим самим Китай фінансує дефіцит бюджетного балансу США.
...

[30.09.2007 00:06]
постiйна адреса статтi:
... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 662 | Дата: 02.10.2008 | Коментарі (0)

Хмельницький і 4 литвинівці завели офшорки на Віргінських островах


Антимонопольний комітет надав дозвіл Василю Хмельницькому та чотирьом депутатам з Блоку Литвина отримати у власність офшорні компанії на Віргінських островах.

Зокрема, надано дозвіл громадянину України Вадиму Гривковському (депутат від блоку Литвина) на набуття у власність акцій компанії "Burwash management limited" (м. Роуд Таун, Британські Віргінські Острови).

Сергію Павленку надано дозвіл на набуття у власність акцій компанії "Erskin Services Limited", Олегу Поліщуку - на набуття у власність акцій компанії "Ruabon Consultants Limited", Миколі Шмідту - на набуття у власність акцій компанії "Dunsfold Management Limited".

Всі названі особи є депутатми Верховної ради.

... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 584 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

"Монополька" повертається

Керівництво держконцерну "Укрспирт" планує відхопити 20% вітчизняного ринку лікеро-горілчаної продукції, активізувавши наступного року виготовлення власної горілки.

Обсяг має значення

Як стало відомо ЕП, керівництво "Укрспирту" незабаром має оприлюднити плани збільшення наступного року обсягів власного виробництва горілки до 10-15% від загального продажу лікеро-горілчаної продукції в Україні. А джерела ЕП в концерні говорять, що насправді корпорація розраховує навіть на 20%.

За даними Держкомстату, на сьогодні горілка "Укрспирту" займає 3% ринку.

... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 641 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

Реформа-3000

15 вересня, вклавшись у строк, встановлений Бюджетним кодексом, уряд Тимошенко подав до парламенту законопроект "Про Державний бюджет на 2009 рік" (№3000).

Пройшло кілька днів і проект вже встиг розкритикувати Віктор Ющенко. Було б дивно, якби цього не сталося. Банкова воює з Кабміном по всіх фронтах, і бюджетний фронт не є виключенням.

Тим більше, що бюджет - це такий документ, в якому завжди можна знайти якусь цифру чи норму, яку слід "негайно" збільшити-зменшити-переформульовувати-змінити або навіть скасувати.

Тому, аналізуючи бюджет, варто приділити увагу не питанню збільшення с ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 645 | Дата: 30.09.2008 | Коментарі (0)

Чим цікавий Фрідман Україні? Економічні теорії Заходу

Сьогодні важливим для України є питання управління грошовою масою, щоб не «заразити» економіку країни новою хвилею інфляції після виплати громадянам по одній тисячі. Саме зараз доречно пригадати напучування американця Фрідмана, лауреата Нобелівської премії, засновника монетаризму.

Він помер зовсім недавно, в листопаді 2006 року, в одній із лікарень Сан-Франциско від гострої серцевої недостатності на 95-му році життя (народився 31 липня 1912 р.).

Фрідман цікавий Україні не тільки як відомий економіст, а і як особистість. Його батьки родом із Закарпаття (тоді ті терени входили до складу Австро-Угорщини), що виїхали у пошуках кращого життя ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 790 | Дата: 29.09.2008 | Коментарі (0)

Порядочные прохиндеи. Финансовые аферисты набивают свои карманы

По состоянию на 1 августа 2008 года просроченные к возмещению суммы налога на добавочную стоимость превышают 3,4 миллиарда гривен. В государственной налоговой администрации признают, что полностью погасить этот долг невозможно. в то же время в судах участились случаи рассмотрения уголовных дел по факту незаконного «прокручивания» ндс. кто кого поборет?


ПОРЯДОЧНЫЕ ПРОХИНДЕИ

Когда против директора ТОВ-1 господина Т. было возбуждено уголовное дело по факту хищения государственных средств путем незаконного возмещения НДС, его знакомые и друзья возмутились: «Как так? Он же порядочный и честный человек! Здесь какое-то недоразумение!»

А недоразумением было как раз то, что честному человеку – порядочному прохиндею – поручили руководить предприятием. Еще не успев, как говорят, хорошо опериться, шустрый делец начал крутить аферы: прокуратура города Киева установила, что некая швейцарская фирма перечислил ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 598 | Дата: 28.09.2008 | Коментарі (0)

ЛЕММИНГИ

В 2006 году Мэттью Салганик и его научный коллектив создали музыкальный вебсайт, где можно было загрузить музыку «независимых музыкантов».

На сайте можно было прослушать короткий отрывок музыки, оценить ее и, если очень понравилось, скачать трек полностью. На сайте зарегистрировалось 14.341 человека, которые не знали, что все это на самом деле – просто большой научный эксперимент.

Салганик разделил всех участников на две большие группы. Первая группа должна была просто слушать треки и оценивать их. Вторая группа делала тоже самое, но они еще и видели сколько раз та или иная композиция была скачена другими участниками. Замысел был прост – узнать, как повлияет эта информация на выбор людей и повлияет ли вообще. Будут ли они слепо следовать толпе или принимать самостоятельные решения?

Вывод Салганика неутешительный – разумный независимый выбор смогла сделать только первая группа, которая не имела никакой информации о том, что делали остальные. Участники второй группы качали и хвалили те композиции, которые имели много да ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 618 | Дата: 27.09.2008 | Коментарі (0)

Endowment effect

Один из самых интересных психологических «фишек» в экономике называется endowment effect – тенденция людей оценивать вещи, которыми они сами владеют, дороже. Этот принцип демонстрирует классический эксперимент Дэнни Канеманна. Профессор показывал обычную кружку студентам и просил их написать максимальную цену, которые те готовы за нее заплатить. Средняя цена оказывалась равна пяти долларам США. Затем Канеманн давал части студентам кружки, а части – пять долларов, чтобы те пытались купить кружку. Однако торговли не получалось. Как только кружка оказывалась в руках студента, тот сразу говорил, что дешевле десяти долларов он ее не продаст.

Дэн Ариэли повторил эксперимент Канеманна с более драматическим эффектом. Дело в том, что в Duke University очень любят бейсбол, а стадион там очень маленький. Каждый год толпы фанатов выстраиваются в длиннющую очередь, чтобы поучаствовать в лотерее, где разыгрываются сезонные билеты для студентов. Так как все данные о победителях и проигравших находятся в администрации учебного заведения, то Ариэли смог контактировать как победителей ... Читати далі »
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 767 | Дата: 27.09.2008 | Коментарі (0)

12.09.2008 01:00
Юлия Калинина

Бесцельный опыт

Война с Грузией не дала России ничего, кроме эйфории

Конфликт России и Грузии не уходит с газетных полос. Ежедневно поступают свежие новости. Пентагон вооружает грузин, мы не пускаем ОБСЕ в Абхазию, в Венесуэлу прилетели наши стратегические бомбардировщики, возмущение кипит, моторы греются, обвинения множатся, и вся эта многозначительная круговерть заслоняет вопрос, на который с самого начала не было ответа: “Зачем нам все это надо? Какая цель? Чего мы, собственно, хотим?” 

Стремясь определиться в главном, “МК” обратился за разъяснениями к Дмитрию Фурману, доктору исторических наук, главному научному сотруднику Института Европы РАН.

... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 686 | Дата: 26.09.2008 | Коментарі (0)

Новая "Большая игра"
Лутц Кливмен

С тех пор как Москва недавно вторглась в Грузию, в западных СМИ много толкуют о новоявленной мощи России. Зрелище танков, пересекающих границу Южной Осетии, заставило экспертов и политиков задаться вопросом: неужели Россия через 20 лет после распада СССР вновь выходит на международную арену в качестве агрессивной сверхдержавы?

Их тревогу легко понять. Опираясь на нефтегазовые богатства страны, Кремль уже несколько лет поигрывает бицепсами на международных саммитах. Получив в мае бразды правления – как минимум, формально – от своего наставника Владимира Путина, новый российский президент Дмитрий Медведев провозгласил, что сегодня Россия является глобальным игроком.

Ключ к пониманию новообретеннной мощи России – ее колоссальные запасы нефти и газа. Главным козырем Москвы в международных отношениях является роль России как ключевого поставщика энергоносителей своим соседям и ЕС. Прибегая к "дипломатии трубопроводов", Москва неоднократно перекрывала нефтяные и газовые вентили, дабы оказать политическое давление на Украину, Грузию и страны Балтии. По данным Международного энерге ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 571 | Дата: 25.09.2008 | Коментарі (0)

Отец интернета: "В сети заканчиваются адреса"
Майк Харви

В мире скоро закончатся интернет-адреса, которые позволяют компьютерам опознавать друг друга и взаимодействовать, сообщил The Times человек, который в свое время изобрел эту систему.

Винт Серф, "отец интернета" и один из ведущих мировых специалистов по компьютерным технологиям, утверждает, что бизнесменам и потребителям необходимо уже сейчас принять меры по переходу на сетевые адреса нового поколения. Если не начать подготовку сегодня, говорит он, некоторые компьютеры могут лишиться возможности выходить в сеть, и сообщение в интернете может нарушиться.

Серф говорит, что особенно тщательную подготовку должны обеспечить интернет-провайдеры, а время, необходимое для спокойного перехода к новой системе, заканчивается.

Любой компьютер или устройство, способное выходить в сеть, получает уникальный IP-адрес, однако вскоре зап ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 592 | Дата: 25.09.2008 | Коментарі (0)

Через 12 лет в Заполярье может разразиться война за запасы нефти и газа

Барри Уигмор


Высказано предположение, что из-за месторождений нефти и газа под ледяным покровом Северного Ледовитого океана может разразиться война в Заполярье.

Крупными территориями в этом регионе интересуются Россия, Дания, Норвегия, Канада и США, поскольку под океанским дном залегают нетронутые месторождения энергоносителей. ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 677 | Дата: 25.09.2008 | Коментарі (0)

Експерт: Україна перетворюється на сировинний придаток

21.09.2008 17:00

 

Негативне сальдо в зовнішній торгівлі означає, що Україна споживає продукції більше, ніж виробляє. Про це заявив голова Центру антикризових досліджень Ярослав Жалило.

Він відзначив: "Для того, щоб забезпечити внутрішнє споживання, людям, інвесторам, які купують якісь комплектуючі, потрібно завозити більше, ніж вони виробляють на експорт. Це в принципі цілком нормальна ситуація. Багато країн, у тому числі і розвинені, мають негативне сальдо зовнішньої торгівлі. Відомо, що розвинені країни світу давно налаштовані на ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 596 | Дата: 22.09.2008 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz