Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 18.05.2024, 15:28
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Економіка і внутрішня політика
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 »

Сурогатні гроші - одна з причин світової фінкризи

 

Спусковим гачком світової кризи стали похідні фінансові інструменти - сурогатні гроші, які глибоко проникли в усі пори фінансової системи.

Про це повідомляє віце-президент Російського союзу промисловців і підприємців Ігор Юргенс.

Йдеться про особливий вид цінних паперів - деривативи. Вони пов`язані із звичайними цінними паперами і, по суті, є віртуальними грошима. Сьогодні їх випущено стільки, що ніхто в світі не може точно порахувати, скільки таких сурогатів блукають планетою.

Експерти оцінюють, що на світовому ринку деривативів у 600 трильйонів доларів, зазначає Юргенс, при тому, що торік весь світовий валовий внутрішній продукт (вартість проведених товарів і послуг) був удесятеро менше - 58 трильйонів доларів.

 За прогнозами, в 2008 році ВВП країн Євросоюзу складе приблизно 19 трильйонів доларів, а США - більше 14 трильйонів доларів, повідомляє агентство "Уніан".

"Саме деривативи, що пов`язані з американськими іпотечними облігаціями, здетонували нинішню світову фінансову кризу... Банки США дали громадянам іпотечні кредити, під них "випустили" похідні папери. І віртуальні ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 627 | Дата: 29.10.2008 | Коментарі (0)

Нерухомість уже продається за півціни, земля – за 30% вартості

Застройщики, банкиры и риэлторы врут, пугая ростом цен на жилье. Недвижимость уже продается со скидкой 30-50%, и остановить обвал невозможно.

Их можно понять: никто не хочет терять деньги. Поэтому вся эта компания усиленно "заливает" СМИ прогнозами, что цены не только не упали, но даже будут расти.

Реальность такова. Если вы хотите купить квартиру, можете смело открывать газету и делить все цены пополам. Там обозначены индикативные уровни, которые уже давно реально не выдерживаются. Если у вас есть вся сумма, и вы готовы ее заплатить быстро, можете смело выбивать скидку - не только на "вторичке", но и на "первичке", и даже по коттеджам. Возможно, это будут не 50%, но 30-40% вам уже "сбросят".

Ужас случился буквально за последний месяц. Еще в июле я говорил с другом из Харькова. Он работал коммерческим директором в самой крупной местной строительной компании. Уже тогда Саша рассказывал, что нет ни покупателей, ни кредитных денег на достройку проектов. Причем такая ситуация была по всему Харькову. Но надежда еще оставалась.

... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 619 | Дата: 27.10.2008 | Коментарі (0)

Сколько можно заработать на Интернет-адресах

Удачный адрес в Интернете (домен) может принести своему владельцу миллионы долларов. Самый дорогой на сегодня адрес во всемирной паутине обошелся покупателю в 12 миллионов долларов. Такие деньги он выложил за домен sex.com. В Украине доходы профессиональных торговцев интернет-адресами (домейнеров) скромнее и, по словам самих же торговцев, редко превышают  тысячу долларов в месяц. Впрочем, эксперты утверждают, что громкие сделки по покупке доменов на украинском рынке еще впереди.

Цена вопроса

Доменное имя не дается владельцу сайта в пожизненное пользование. Стандартный срок регистрации составляет 1-2 года. После его истечения регистрацию необходимо продлять. Стоимость регистрации и ее продления зависит от зоны – домен в зоне .com обходится в 20 долларов в год, а в .com.ua – 10 долларов. В то же время рыночная цена доменного имени на вторичном рынке может быть в десятки и сотни раз выше.

В Украине вторичный рынок доменов пока ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 632 | Дата: 27.10.2008 | Коментарі (0)

Автомобільні гіганти на межі банкрутства

  General Motors Corp. (GM) і Chrysler LLC провели вихідні за столом переговорів, оскільки сувора реальність спаду американської економіки змусила компанії перебороти конкурентні розбіжності і спробувати домовитися про злиття.

Про це заявляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Злиття і допомога федерального уряду, схоже, залишаються для двох компаній з детройтської "великої трійки" автовиробників останньою можливістю залишитися на плаву, думають аналітики, тому що їхні резерви висохнуть ще до кінця 2009 року.

Незважаючи на спростування представників обох компаній, експерти почали задаватися питанням про те, як незабаром вони звернуться за захистом від кредиторів відповідно до закону про банкрутство. Заява кожного з цих гігантів про банкрутство може викликати ланцюгову реакцію не тільки в автомобільній промисловості США, але й у Європі й Азії.

Крах автомобільних імперій може стати непосильним тягарем для федерального уряду, якому доведеться вирішувати проблеми безробіття і пенсійного забезпечення співробітників таких компаній, пише видання WSJ.

За ос ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 651 | Дата: 27.10.2008 | Коментарі (4)

Ан-70 повернуть до життя

Україна відновила припинений восени 2006 року завершальний етап програми державних випробувань нового військово-транспортного літака Ан-70.  Випробування етапу "Б" виконуються відповідно до графіка, затвердженого Міністерства промислової політики і Міністерства оборони України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Найближчим часом на Ан-70 буде проведено десантування людей і вантажів на оптимальних для цього режимах польоту, а також відпрацьована система гальмування при посадці на грунтові майданчики.

Потреба у фінансуванні для завершення держпрограми випробувань в 2011 році оцінюється в $132 млн. Початі роботи по модернізації електронного устаткування і систем літака: підприємства-партнери отримали відповідні технічні завдання.

Також підготовлена і передана на затвердження уряду України концепція нового закону "Про загальнодержавній цільовій оборонній програмі створення і закупівлі військово-транспортного літака Ан-70", за яким терміни передачі першого серійного Ан-70 українським військовим зміщені з 2006 -го на 2011 рік.

Програма створення оперативно-тактичного військово-транспортного літака короткого зльоту і посадки Ан-70 реалізується РФ і Україною на ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 588 | Дата: 27.10.2008 | Коментарі (0)

2009 року нафта коштуватиме 40 доларів за барель

Нігерія і Лівія закладають до бюджету на 2009 рік ціну нафти в 45 дол за баррель. Раніше Нігерія розраховувала на вартість рівня 62,5 дол за барель, повідомяляє агентство "Інтерфакс" .

Нігерія в серпні і вересні була найбільшим виробником нафти в Африці. На нафтового експорт припадає близько 80% спільних доходів країни і 95% валютної виручки.

Лівія, що володіє найбільшими запасами нафти в Африці, також використовуватиме рівень в 45 дол за барель для бюджету наступного року в порівнянні з 65 дол за баррель в 2008 році.

"Навіть при 45 дол за баррель ми зможемо продовжити розвиток", - заявив глава центрального банку країни Фархат Бенгдара.

По прогнозах аналітиків Merrill Lynch, для того, щоб отримувати прибуток, найбільший світовий експортер нафти Саудівська Аравія повинен використовувати в бюджеті ціну в 40 дол за баррель, ОАЕ - 40-45 дол за баррель і Катар - 55 дол за барель.

Бахрейн в бюджеті на наступні два роки встановив вартість нафти в 60 дол за баррель. Нафти припадає на частку близько 82% спільних доходів країни. Бахрейн планує добувати порядка 190 тис. баррелів нафти в добу.

... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 589 | Дата: 27.10.2008 | Коментарі (2)

Черновецький вийшов на європейську арену богатіїв

До сотні центральноєвропейських багачів цього року потрапило 23 українці. Причому Рінат Ахметов упевнено посідає друге місце.

Польський тижневик Wprost традиційно представив свій рейтинг найбагатших мешканців Центральної та Східної Європи. До сотні центральноєвропейських багачів потрапило 23 наших співвітчизники. Порівняно з минулим роком у списку з'явилося 2 "новеньких" українці, і 3 цього разу туди не потрапили. Нагадаємо, що у списку найбагатших людей світу за версією Forbes цього року опинилися 7 українців.

Для порівняння наведемо також рейтинги українських журналів, які використовували відмінні методики.

Так, "Кореспондент" оцінював активи українських багатіїв спільно з інвестиційною ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 723 | Дата: 24.10.2008 | Коментарі (0)

Банки і страхові компанії позбуваються персоналу

Традиційне зростання активності на ринку праці для "білих комірців" у жовтні цього року ознаменувалося скороченням кількості вакансій, повідомляє сайт HeadHunter.

Порівняно з вереснем, згідно з повідомленням, кількість вакансій у жовтні впала на 15% (порівнюється середня кількість вакансій, що розміщуються за добу на HeadHunter (hh.ua), повідомляє агентство УНІАН.

Подібну тенденцію підтверджують й інші українські сайти з пошуку роботи. При цьому кількість вакансій продовжує скорочуватися приблизно на 0,5-1% за добу.

Згідно з даними сайту, динаміка надходження нових вакансій у жовтні, порівняно з вереснем, виглядає таким чином: у сфері продажів кількість вакансій - збільшилася на 2%, бухгалтерії і фінансів - знизилася на 0,5%, в маркетингу і рекламі - знизилася на 5%, у виробництві - на 10%, у сфері інформаційних технологій - на 15%, вакансії для адміністративного персоналу знизилися на 27%, у сфері вищого менеджменту - 40%, в банківській сфері й на ринку страхування вакансії скоротилися на 70% і 50%, відповідно.

На фоні скорочення активності з боку працедавців ринок праці насичується пропозиціями кандидатів на вакансії ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 641 | Дата: 20.10.2008 | Коментарі (0)

Яценюк про економічну політику в Україні

Глава Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що якщо бюджет-2009 приймуть у такій формі, як пропонує уряд, тоді це остаточно підірве економіку країни.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Экономическим известиям".

"Уряд знову пропонує підвищити їх (соціальні витрати) на 34%. Якщо прийняти зміни до бюджету цього року і бюджет-2009 у такій формі, тоді це остаточно підірве усе в цій країні. Збільшення сподобається виборцям рівно на два тижні, як тисяча від "Ощадбанку". Потім усе знову піде шкереберть", - сказав Яценюк.

Він відзначив, що негативні наслідки в економіці пов'язані не тільки з рецесією.

"Ми третій рік живемо в країні з найвищою мірою популізму. У нас на 40% ростуть витрати бюджету на соціальні виплати. І думали, що це буде тривати вічно, поки не одержали інфляцію на рівні 30%. Коли дехто стверджував, що в нас інфляція викликана світовими процесами, я першим говорив: так. Тільки внесок у загальну інфляцію складає близько 5%", - заявив Яценюк.

"Основною причиною інфляції є бюджетна політика, а вже до неї усе пристібається. І коли в країні щороку витрати на популізм, а фактично на ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 631 | Дата: 20.10.2008 | Коментарі (0)

Андрій Бобишев: "Якщо не влити кошти в банківську систему, то скоро почнуться масові звільнення"

"Я недавно был в Вене, там банкоматы не выдают наличные. Люди не знают, где находятся их деньги! Они не могли себе такого представить еще месяц назад! Именно в такой ситуации центральные банки должны давать ресурсы. При чем чем быстрее они это сделают, тем меньше будет сумма".

В понеділок НБУ прийняв постанову "Про додаткові заходи щодо діяльності банків" з метою стабілізувати ситуацію у банківській сфері. Економічна правда навідалась до директора блоку казначейства "Альфа-Банка" Андрія Бобишева та поцікавилась, як банківська система переживає фінансову кризу.

Зустріч проходила в самий розпал робочого дня і торговельної сесії. На міжбанківському валютному ринку стрімко впали обсяги купівлі/продажу валют, адже банкіри не знали, як трактув ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 653 | Дата: 15.10.2008 | Коментарі (0)

"Хімрезерв" залишиться без резервів

Провідний український виробник розчинників та автохімії ВАТ "Кіровоградський Райагропостач" (КРАП) заявляє, що може зупинити виробництво. Він не отримує від податкової наряди на ефіро-альдегідну фракцію. Запасів сировини залишилося трохи більше, ніж на тиждень.

Стоп машини

Як стало відомо ЕП, менш ніж за 2 тижні ВАТ "Кіровоградський Райагропостач" (колишній "Хімрезерв") може зупинити роботу на невизначений термін.

"Ми не можемо отримати в департаменті контролю за виробництвом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА наряди на отримання ефіро-альдегідної фракції із спиртзаводів", - заявив ЕП заступник голови правління з фінансових питань "КРАПу" Сергій Кисляковський.

За його словами, письмового наказу про припинення видачі нарядів вони не мають, лише усну відмову заступника директора ДСАТ ДПА Михайла Зальотіна. "Ми надіслали голові податкової Сергію Буряку листа, але ж адміністрація має на відповідь місячний термін, а якщо до 20-х чисел ми не отримаємо наряди, виробництво доведеться зупинити", - каже Кисляковський. ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 727 | Дата: 14.10.2008 | Коментарі (0)

Теорія переділу

За рік-два світова власність буде радикально перерозподілена, але головні її хазяї залишаться.

Три сценарії кризи

Є три сценарії походження світової фінансової кризи. Перший - теорія хаосу. Мов, "якось усе так збіглося". Просто жила-була світова економіка, а потім раптом почалися проблеми з другосортною іпотекою. Вони і потягли за собою весь світ.

Другий сценарій - свідома змова. Є якісь злі, але геніальні розуми. Вони спланували, а тепер реалізують глобальний план з обвалу світової економіки. У цієї версії єдина проблема: у світі немає сили, що була б на таке здатна.

Третій сценарій - щось середнє. Ця версія не має протиріччя всередині. Мовляв, існують якісь закони, які неможливо змінити. Зокрема, теорія економічних циклів. Закони говорять, що в 2008-2009 роках у світі в будь-якому випадку повинна була початися криза.

І є люди, що добре ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 709 | Дата: 14.10.2008 | Коментарі (0)

Україна станом на 1 жовтня зібрала 44,85 млн. тонн зерна, що на 74% більше, ніж на аналогічну дату минулого року.
Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 551 | Дата: 06.10.2008 | Коментарі (0)

20 самых загадочных компаний Украины

У них нет веб-сайтов, и о них не прочитаешь в прессе. У некоторых нет даже офиса. Тем не менее, в прошлом году каждая из этих компаний заработала более миллиарда гривен. Что это за компании-миллиардеры и кому они принадлежат — расследование «Дела».

«Дело» составило рейтинг компаний, которые в прошлом году показали миллиардные доходы, но пока мало известны широкой публике. Интерес вызван вопросами, на Чем зарабатывают такие компании и кто за ними стоит.

Лидером рейтинга по доходам оказалась компания «Фондовые технологии и инвестиции». Она получила лицензию только в конце 2006 года, однако уже в 2007 году доход компании достиг более 9 миллиардов гривен. Узнать о причинах таких высоких доходов непосредственно у руководства компании «ДЕЛУ» н ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 553 | Дата: 06.10.2008 | Коментарі (0)

Життя та праці Адама Сміта

Таємниця суспільного багатства

  Якщо старовинний і дещо пишномовний вислів «володар умів» іноді все ж таки доречно вживати (а це дуже рідкісні випадки, бо справжня влада над умами — прерогатива людей дійсно видатних, якщо не геніїв), то герой нашої розповіді — якраз із цієї яскравої плеяди «обраних». Двісті років тому ім’я великого англійського і шотландського економіста Адама Сміта (1723—1790) гриміло по всій Європі; його знаменита праця, яка відразу ж стала класичною, «Дослідження про природу та причини багатства народів» (1776) була всього за декілька років перекладена всіма основними мовами Старого Світу. І недивно: в певному сенсі, ця книга сповістила про народження нової науки — політичної економії.

Про те, наскільки популярним був Сміт не лише серед знавців-учених, але й у «вищих сферах», свідчить цікавий факт, зафіксований його сучасником, лондонським аристократом графом Шелберном. Коли незадовго до смерті уславлений вчений відвідав багато обставлений будинок Шелберна, де зібралася тоді вся столична знать, включаючи нового прем’єр-міністра Великої Британії, 24-річного Вільяма Пітта молодшого, то все «благор ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 698 | Дата: 05.10.2008 | Коментарі (1)

Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz