Головна

Реєстрація

Вхід
Понеділок, 29.04.2024, 17:54
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Січень » 07
Деморалізація, що породжує корупцію
Олександр Костенко

Сьогодні стає все очевиднішим, що основним чинником, який стоїть на заваді соціальному прогресу в Україні є корупція. Сучасна корупція в Україні є особливим різновидом корупції - корупцією кризового типу.
Що це означає? З одного боку, вона породжена соціальною кризою в Україні, а з іншого - вона, будучи породженням кризи, створює основу для поглиблення кризи.
Така корупція має здатність зводити нанівець будь-які реформи в країні, а також спричиняє відчуження України у світовому просторі. Тому вона стає політичною проблемою №1 для країни.
Саме корупційна злочинність справляє найбільший руйнівний вплив на правопорядок, на основі якого лише і може розбудовуватися благополуччя кожного громадянина.
Так вже влаштовано суспільне життя людей, що найбільше від корупції страждають пересічні громадяни, а найбільшу вигоду мають ті, хто може скористатися з "благ" корупції. У цьому її особливий злоякісний характер.
Проте сподівання українців, які потерпають від корупції, на ефективну протидію їй, залишаються до сих пір марними. А ті, хто має від "корупціїзації" суспільства вигоди, чинить шалений спротив антикорупційним заходам, пропонуючи, зокрема, так "боротися" з корупцією, аби не завдати їй шкоди.
Такий стан речей чи не головним чин ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 768 | Дата: 07.01.2010 | Коментарі (0)

Олександр Мороз: Ющенко прагнув влади як месія, а Тимошенко – як Сонька Золотая Ручка
Сергій Лещенко
 
Олександр Мороз - політичний важковаговик на пенсії. Уперше став депутатом в 1990-му, аж поки в 2007-му за підсумками дострокових виборів не залишився поза грою. Сімнадцять років у політиці - мало хто може пред'явити такий результат.
Мороз, будучи опозиціонером до Леоніда Кучми, протягом десятиліття напрацьовував свою репутацію. Але він зруйнував все в один момент після обрання спікером у 2006 році.
Тоді, залишаючись в складі коаліції з БЮТ і "Нашою Україною", Мороз без офіційного розлучення пішов з "родини" до нових партнерів - Януковича і комуністів.
Той вчинок Мороза був вузлом сучасної історії, який визначив наступні події в розвитку держави - сумнівний розпуск парламенту, закулісні домовленості Ющенка і Януковича, обрання Тимошенко прем'єром всупереч волі Банкової, постійна боротьба президента і уряду на взаємознищення.
Україна вже не перший рік є заручником цього політичного тріллеру.
Сьогоднішній Мороз не бачить своєї помилки у тому вчинку. Він знову балотується в президенти - щоправда, зізнається, що робить це виключно з прицілом на можливий розпуск парламенту та місцеві вибори 30 травня.
Що ... Читати далі »
Категорія: Особистості | Просмотров: 694 | Дата: 07.01.2010 | Коментарі (0)

Глава МВС Ізраїлю: всі повії приїжджають з України

"Не варто відміняти візи з Україною – саме з цієї країни до Ізраїлю прибувають всі повії і торговці жінками". Таку заяву зробив 29 грудня міністр внутрішніх справ Елі Ішай, повідомляє ізраїльський сайт КURSOR.co.il з посиланням на радіостанцію "Коль Ісраель".
«Коли вирішувалося питання про відміну віз для російських туристів, МВС і міністерство внутрішньої безпеки заявляли, що найпроблематичнішою країною у сфері работоргівлі і проституції є Україна. Саме тому я проти відміни віз для українських туристів, що може привести до різкого збільшення числа повій і нелегальної робочої сили на території Ізраїлю», - заявив Ішай.
Заява Ішая викликала різкий протест в інших депутатів кнесету. Так, глава опозиції Ципі Лівні заявила, що "подібні образливі вислови і узагальнення, які зачіпають цілу общину, - недопустимі".
Ініціатива відмінити візи з Україною належить міністрові туризму Стасу Місежникову. Нагадаємо, що відміна віз з Росією привела до різкого збільшення туристів з Росії до Ізраїлю – з 80 тисяч в 2008 році до 400 тисяч в 2009 році.
Очікується, що відміна віз з Україною також приведе до подібних показників. За словами Місежникова, кількість туристів з України збільшиться з 70 до 200 тисяч в рік. 

http://www.unian.net/ukr/news/news-354900.html

Категорія: Соціум | Просмотров: 658 | Дата: 07.01.2010 | Коментарі (0)

Губернатор розповів, як Кабмін знаходить дурнів, які відповідають за все

До Миколаївської області з держказначейства на сьогодні не надійшло близько 17 млн. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив губернатор Миколаївської області Олексій ГАРКУША на прес-конференції в облдержадміністрації.
За його словами, вчора ця сума становила 28 млн. грн.
Здебільшого, як пояснив О.ГАРКУША, гроші надходять «більш-менш тільки на зарплату, все інше - незахищені статті по бюджету - це будівництво, екологічні програми». Платіжки надходять і зараз, тому що об`єкти здаються, додав він.
Відповідаючи на запитання журналістів, О.ГАРКУША сказав, що подібна ситуація з перерахуванням коштів на здійснення витрат місцевих бюджетів спостерігається не лише у Миколаївській області і не лише цього року.
«Проблеми «партизанщини» у цьому питанні були не тільки за цього уряду. Були випадки, коли капітальні витрати планувалися на 4-й квартал, в 4-му кварталі — на грудень. 24 грудня кошти надходили на будівництво того чи іншого об`єкту, ставилася "галочка”, що область профінансовано. 25 грудня, у зв`язку з тим, що гроші не використано, поверталися до центрального бюджету. І виходило: уряд хороший, він все профінансував і знайшов дурня, який за все це відповідатиме, який за ніч не побудував школи, лік ... Читати далі »
Категорія: Корупція | Просмотров: 650 | Дата: 07.01.2010 | Коментарі (0)

Рекордний джекпот випав на "помилковий" квиток

Організатори лотереї Powerball в Кентуккі (США) 6 січня оголосили ім`я володаря рекордного в історії штату джекпота вартістю 126,6 мільйона доларів. Як повідомляє Лента.ру, ним виявився автомеханік на ім`я Роб Андерсон.
Як пізніше зізнався сам новоявлений мільйонер, виграшний квиток потрапив до нього помилково. Він заїхав на автозаправку в містечку Джорджтаун і вже збирався продовжити шлях, але останньої миті зайнявся подарунками друзям і близьким на Різдво.
Як символічні подарунки Андерсон хотів купити кілька лотерейних квитків, проте автомат помилково видав йому один квиток лотереї Powerball. Чоловік вирішив зберегти випадковий папірець... і цей виграш став рекордним за всю історію штату Кентуккі. До цього найбільший джекпот вартістю в 89,3 мільйона доларів був розіграний 1996 року.
Щоправда, за правилами лотереї Powerball переможець не зможе одразу забрати всі виграні гроші. Мусить зробити вибір: однразу забрати половину суми (втративши при цьому решту) або одержувати виграш частинами впродовж тридцяти років.

http://www.unian.net/ukr/news/news-355704.html

Категорія: Резонанс | Просмотров: 531 | Дата: 07.01.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz