Головна

Реєстрація

Вхід
Понеділок, 06.05.2024, 15:23
Вітаю Вас Гість | RSS
МЕНЮ
Категорії цікавого
Загальні новини [0]
Резонанс [43]
Економіка і внутрішня політика [139]
Міжнародна економіка [27]
Геополітика [11]
Енергетична безпека [25]
Бізнес [5]
Особистості [13]
Козацькому роду нема переводу [13]
Культурний простір [3]
Соціум [32]
Корупція [19]
Система, що пронизує всю державу
Освіта [23]
Життя... [8]
Екологія [5]
Це варто прочитати [6]
Це варто послухати/побачити [14]
Не салом єдиним... [6]
Гу-мор [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2008 » Жовтень » 29

Держава створює заходи протилежні антикризовим?

 

Державі потрібно інвестувати в будівництво шляхів і мостів.

Про це заявив Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер підчас прес-конференції.

"Я не розумію, як можна формувати стабілізаційний фонд, в період, коли гроші потрібно витрачати на підтримку економіку", -  відзначив він.

Таким чином економіст висловився проти збільшення податків. "Цей захід протилежний антикризовому. Я також проти того, щоб джерелом наповнення (бюджету) була приватизація. Продавати об'єкти нечувано дешево - це безглузде заняття", - відзначив Пасхавер.

У якості антикризисних заходів він запропонував перерозподілити те, що є і витрачати кожну копійку бюджету на інвестиції, наприклад, на будівництво мостів та шляхів.

В якості додаткового антикризового заходу Пасхавер запропонував давати фінансову підтримку підприємствам, беручи в залог акції підприємств на тимчасовій підставі, але не отримуючи контроль і не змінюючи менеджменту.

"Я проти того, щоб держава отримувала контрольний пакет, а потім  шукала нового власника. Це занадто корумповане рішення. Можлива тільки співпраця з існуючим власником", ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 564 | Дата: 29.10.2008 | Коментарі (0)

5 найпопулярніших місць для подорожей пізньої осені

Наталія Довгопол

Більшість українських туристів належать до так званого S-типу (сонце-море-пісок), себто надають перевагу по-домашньому спокійному відпочинку на морі чи, принаймні, комфорту гірських курортів під час зимових свят.

Проте, існує ще декілька типів туристів, яким за будь-якої погоди не сидиться вдома, і для яких навіть кінець осені може перетворитися на калейдоскоп вражень. І для цього зовсім необов'язково брати чергову відпустку, адже осінь - ідеальний час для турів вихідного дня.

Статистика свідчить, що все більше українських громадян подорожують всередині країни. Минулого року їх число сягнуло цифри 2, 155 тисяч осіб. Подорожувати Україною стає модно.

Способи мандрівки поділяють на дві основні групи: самодіяльно або через турфірму. Екстримали просто обирають місце на карті, купують квиток на поїзд, шукають готелі на місці, оглядаючи туристичні принади за путівником.

Проте, такий спосіб є досить ризикованим, адже в готелях не завжди є вільні місця, а путівник ніколи не розкаже всього так, як це зробить досвідчений екскурсовод. До того ж, часом замовлений через турф ... Читати далі »

Категорія: Не салом єдиним... | Просмотров: 1443 | Дата: 29.10.2008 | Коментарі (0)

Сурогатні гроші - одна з причин світової фінкризи

 

Спусковим гачком світової кризи стали похідні фінансові інструменти - сурогатні гроші, які глибоко проникли в усі пори фінансової системи.

Про це повідомляє віце-президент Російського союзу промисловців і підприємців Ігор Юргенс.

Йдеться про особливий вид цінних паперів - деривативи. Вони пов`язані із звичайними цінними паперами і, по суті, є віртуальними грошима. Сьогодні їх випущено стільки, що ніхто в світі не може точно порахувати, скільки таких сурогатів блукають планетою.

Експерти оцінюють, що на світовому ринку деривативів у 600 трильйонів доларів, зазначає Юргенс, при тому, що торік весь світовий валовий внутрішній продукт (вартість проведених товарів і послуг) був удесятеро менше - 58 трильйонів доларів.

 За прогнозами, в 2008 році ВВП країн Євросоюзу складе приблизно 19 трильйонів доларів, а США - більше 14 трильйонів доларів, повідомляє агентство "Уніан".

"Саме деривативи, що пов`язані з американськими іпотечними облігаціями, здетонували нинішню світову фінансову кризу... Банки США дали громадянам іпотечні кредити, під них "випустили" похідні папери. І віртуальні ... Читати далі »

Категорія: Економіка і внутрішня політика | Просмотров: 626 | Дата: 29.10.2008 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів цікавого
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz